Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@zvědavá borůvka Já objednávala ty nejmenší role, co vyjdou kolem 400.. Je to levnější než ty archy, ale pokud se ti nechce stříhat, tak si připlať za arch
Používám to jen na utírání při přebalování a vyhazuju to jako jednorázovej ubrousek.. Prát se mi to nechce
Jsem sice z Brna, ale o ničem nevím, objednávala jsem to přes net a dovezla mi to pošta.
Pervin/perlan je tenká netkaná textílie (třeba na zakrývání záhonů) nebo je to o něco silnější a měkkčí? Nevím jak to vypadá… ![]()
@zvědavá borůvka
Ja som perlan vzdy kupovala v lekarne slebo zdrav. potrebach..mam klasiky 45×45cm a ked chcem na prcka na prdelku, tsk to nastrihǎ na 4ks..ale perlan pouzivam i na uklid v domacnosti a po pouziti to hned vyhodim..ja som tiwz chcela pouzivat Medvidka, ake objavila som ubrousky a micelarnu vodu od Biodermy a pride mi to lepsie..maly este ziadnu opruzeninu nemal..ked pouzivam perlan, tak len s vodou(akebo tu micelarku, alebo mydlo od Biodermy).Takisto perlan pouzivsm i na otieranie pusinky a pod.
@zvědavá borůvka já jsem měla ty přířezy asi 48×48 a na prdelky jsem si ho čtvrtila. Měla jsem 1000 ks, 1780 kč. Tj 1 kus 1078 kč, ta čtvrtka vyšla pak na 0,445 kč. Já s tím i uklízím. Prát se to dá, ale z prdelky a podlahy bych to neprala, jedině kdybych s tím třeba utírala prach. netuším, jestli to přežije pračku, ale v mládí jsme to právali ručně ve špitále.
Příspěvek upraven 15.01.18 v 12:54
Ja tedy perlan pouzivam jako separacni plenku a na utirani zadecku a vyhazuju…ale moje mamka pouziva jako hadr do kuchyne a prachovku a pracku prezije bez problemu ![]()
Koupila jsem přířezy, taky je čtvrtím, nechtělo by se mi to stříhat z role. Koupila jsem 200ks 48cm, mám je 9 měsíců a ještě pořád mi zbývají. Stálo to 460Kč ve zdravotnických potřebách. POužívám pouze doma na zadek s čistou vodou, vyhazuju.
Já kupuji http://www.docsimon.cz/…-0-48m-200ks. Čtvrtím je. Jednou jsem koupila roli a to stříhání mě fakt nebavilo. Používám na zadeček - namáčím jen ve vodě a super, utírání pusy, na úklid… Pak vyhazuji, pračku na 60C zvládne, ale je pak malinko jiný. Má jinou strukturu a je tenčí.
@Dr.Hell píše:
Pervin/perlan je tenká netkaná textílie (třeba na zakrývání záhonů) nebo je to o něco silnější a měkkčí? Nevím jak to vypadá…
Doktoři to mívají na lehátku v ordinaci v roli a po pacientovi to kousek odtočí. Mívají to třeba na gyndě, UTZ… když to namočíš do vody, je to materiál podobný jako u některých vlhčených ubrousků.
Praktickou zkušenost ještě nemám, zatím jen plány. přemýšlela jsem, že bych místo perlanu používala separačky. chci koupit celulozové od popoliny, které využiju do plen a říkala jsem si, že by to mohlo taky fungovat i právě jako perlan a nemusela bych kupovat další věc navíc. už tak je těch položek vě výbavičce nějak moc ![]()
@maffi Ten perlan vyjde levněji než separačky. Já se právě chystám přejít od separaček na perlan.
@Svistice to mě nenapadlo to propočítávát. separačky prostě byly od začátku na nákupním seznamu, tak jsem si říkala, proč ještě přihazovat perlan. to ještě teda popřemýšlím.
Ahoj, prosím, jak se ti osvědčilo používat perlan jako separačky?
Ahoj, zdravím všechny. Byla jsem na kontrole s malou a lékař mi poradil při opruzeninách místo vlhčených ubrousků Perlan nebo Pervin. Nic lepšího prej není. Ale kde to sehnat? Nevíte někdo?