Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Verun83 píše:
No asi neumis, kdyz tvrdis, ze to vyjde levnejsi. To teda nevyjde.
A byla to recnicka otazka. Coz by snad kazdy pochopil. A predvidat umim a v zivote by me nenapadlo kupovat chemicke ubrousky napustene sajrajtem a vymyvat je vodou. A pak je treba pouzit na detsky oblicej, uchlacholena tim, ze tam toho moc nezustalo.
Kazdeho vec. Staci trochu zapojit selsky rozum.
Tak ho zapoj. ![]()
@tulipán píše:
Tak ho zapoj.
Nj, kdyz uz neni co rict… Tak se napise vykrik do tmy. ![]()
@Verun83 píše:
Nj, kdyz uz neni co rict… Tak se napise vykrik do tmy.
Muzes pokracovat v negacich a utocich, jak chces, pro me nema smysl ti odpovidat. Znam te dlouhodobe z jinych diskuzi, mela jsem predpovidat, ze budes reagovat takto a snazit vyvolat spor. ![]()
Zakladatelce se omlouvam za nicnerikajici pleveleni. ![]()
@Verun83 píše:
No asi neumis, kdyz tvrdis, ze to vyjde levnejsi. To teda nevyjde.
A byla to recnicka otazka. Coz by snad kazdy pochopil. A predvidat umim a v zivote by me nenapadlo kupovat chemicke ubrousky napustene sajrajtem a vymyvat je vodou. A pak je treba pouzit na detsky oblicej, uchlacholena tim, ze tam toho moc nezustalo.
Kazdeho vec. Staci trochu zapojit selsky rozum.
No ja nestacim zirat, to nepochopim. A co ekologie? Taky je peres ty chemicke ubrousky?
Koupila jsem roli a vystacilo mi to na treti dite, perlan peru, jen pokud je hodne spinavy od stolice, tak vyhazuju
@tulipán slozeni netkane textilie chemickeho ubrousku bude jine, nehlede na rozdily v znackach apod. Vetsinou se nesmi splachnout ani do zachodu. O vymyti chemie pod vodou bych pochybovala, navic dalsi prace s vymyvanim, plytvani vodou, jsou casto dost hrube, nebo jsou druhy co se rozpadaji… To se opravdu neda porovnat s perlanem.
@Káťa19 píše:
@Bubla_Bučková perlan po namoceni mam normalne mekky
To ano, ale prostě nemá látkovou strukturu… Mně to nevadí, ale když všichni píšou, jak to používají na úklid a tak, tak si říkám jestli nemají jiný
objednávám v dr max a ještě je tam nějaká gramáž 0.45g nebo tak něco…
@tulipán a kde vyjdou vlhcene ubrousky na 20-40 haléřů kus?
jinak je to vymývání pro mě dobrý tip, jako nouzovka super řešení.
No jsem to ale matka
venku a na cestách používám vlhčené ubrousky kupované a i na mimino
Doma perlan s obyč vodou. Mimino si nestěžuje ![]()
@Margery píše:
No jsem to ale matkavenku a na cestách používám vlhčené ubrousky kupované a i na mimino
Doma perlan s obyč vodou. Mimino si nestěžuje
Taky mám na cesty v lhcene…koupila jsem si několik pidi balení, ať vydrží a nemám pak 40 ks otevřeno půl roku.
@malákráličice píše:
@Bubla_Bučková To jsou prace ty z DM.
Tak na eshopu mi to nic nenašlo…
@Káťa19 píše:
@tulipán slozeni netkane textilie chemickeho ubrousku bude jine, nehlede na rozdily v znackach apod. Vetsinou se nesmi splachnout ani do zachodu. O vymyti chemie pod vodou bych pochybovala, navic dalsi prace s vymyvanim, plytvani vodou, jsou casto dost hrube, nebo jsou druhy co se rozpadaji… To se opravdu neda porovnat s perlanem.
Splachovat do zachodu se nesmi ani perlan. Duvodem je moznost ucpani. Ja perlan znam, mama ho pouzivala, me sympaticky je, na uklid pouzivam mikro uterky. Reziduum chemie tam asi buďe, ja se o to nepru a pisu od prvniho prispevku. Ale nemela jsem deti alergicke a kdyz jsem si jen tak cichla, me prisly ubrousky ciste dostatecne. Utirala jsem jen pusinku, zadek pod tekouci vodou, takze u me spotreba minimalni. Treba ty mnou zminene z DM se nerozpadaji a vice nez na jedno pouziti jsem je nepouzivala, takze jak vypadaji po vyprani, uprimne nevim. Ano, plytvani vodou a vymyvani chemie do odpadu jsou ekologicke otazky. Ale jarem take myju, tablety do mycky pouzivam, takze ja ekolog nejsem.
@Bubla_Bučková píše:
Tak na eshopu mi to nic nenašlo…
Treba tady jsou v akci a je rovnou i prepocet na kus - 34 haleru.
@tulipán píše:
Muzes pokracovat v negacich a utocich, jak chces, pro me nema smysl ti odpovidat. Znam te dlouhodobe z jinych diskuzi, mela jsem predpovidat, ze budes reagovat takto a snazit vyvolat spor.Zakladatelce se omlouvam za nicnerikajici pleveleni.
tebe ani na sekundu nenapadlo se zamyslet nad tím, o co mi jde? místo toho tady vytahuješ slova jako negace, spor, a moje názory z jiných diskuzí. tak já ti to sepíšu v bodech, třeba ti lépe dojdou souvislosti.
takže než tu začneš psát o tom, jak jsem konfliktní člověk, možná by ses měla na chvilku zastavit a popřemýšlet nad tím, co ti ten druhý chce říct. a možná jsem hysterka. ale nevidím důvod, proč bych měla podporovat průmysl, který nám cpe, že chemické vlhčené ubrousky jsou super. protože, není divné, že nesplesnivý, když jsou třeba roky někde vlhčené ve skladu? kdyby byl někde perlan navlhčený takovou dobu, tak už tam bude běhat … to jen tak k zamyšlení.
@Bubla_Bučková já s nima utírám staršímu zadek
takže jsou za měsíc pryč