Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@luca001 píše:
Ahoj, mám dvojčata a velky chlupatý psisko k tomu. Hned druhy den, co me pustlili z porodnice, jsem jela koupit robotický vysavač
Taky tak, robotický vysavač je naše záchrana:-)
Tak my máme dva psy, z toho jeden je línací. Doma všude plovoučky, koberec jsme měli ve starém bytě a to byl děs, chlupy z toho nešli dostat. Takže každý den, maximálně obden luxuju, podle toho, kolik času pejsi stráví v obytném prostoru. Z těch plovouček to jde snadno, dobrý lux, vezme všechno sakumprásk a dítě se mi tu plazí už druhý a zatím obě žijou ![]()
Teď jsem kvůli mladšímu pořídila takový koberec, ne s chlupem ale tkaný, z ikey, stál pár kaček, je tam, aby mladšímu neujíždělo, když si kleká a už teda vypadá šíleně, já ho teda vždycky vyklepu z balkonu, ale stejně je pěkně ošmouraný, zrovna uvažuju, zda se mi vejde do běžné pračky ![]()
A holt pes se musí vyčesávat, ideálně denně ho aspoň párkrát prohrábnout venku, aby to pak všechno nevyklepával doma.
Ahoj, já mám dva dlouhosrstý psy, bernskýho salašnickýho a australskýho ovčáka. Přes den jsou venku, ale na noc chodí do bytu, chcuvalce jejich chlupů v rozích jsou taky
Ale, není důvod, aby trajdali o celým bytě. V deset jdou dovnitř a můžou bejt rádi, že nejsou v boudě v ohradě, protože se tu psi kradou a jeden z nich zdrhá, tak chci bejt v noci v klidu. Takže smějí být jen v předsíni. Rozložím jim tam deku, na kterou jsou naučený a je to. Ráno je vyhodím ven, dostanou tam jídlo, vyluxuju, složím deku a je to
Jasně, že se ty chlupy roztahaj i jinam, ale není to taková pohroma, jako když mohli všude. Tak co u vás omezit nějaký místnosti, kam nebude smět?? Já i když mám berňáka v bytě, protože má často kožní problémy a nesmí se mu do toho dostat bine, tak směl třeba jen do předsíně a do kuchyně…pak se vyběhal na procházce ![]()
ahoj, máme labrouše, smí všude po baráku krom ložnice a máme robotický vysavač a zvládá v pohodě, zvládl i když tu byl ještě navíc i jezevčík
.. akorát schody to bohužel neumí
.. a jinak co tu byli koberce a nebo ještě někde jsou, tak luxujeme vysavačem s rotačním kartáčem, krásně vyluxne i chlupy ![]()
Ahoj, nečtu předchozí příspěvky, ale je to jakobys mi mluvila z duše. Taky máme labradorku v bytě a k tomu 15 měs. prcka. Vysáváme každý den, někdy i dvakrát. Je to na palici, ale za pár měsíců to přejde a bude zase chvíli klid.
Nejhorší bylo to období, kdy se prcek začal plazit a lozit, to jsem byla s mopem/vysavačem nejlepší kámoška ![]()
Asi nezbyde nic jiného, než si zvyknout a být chvíli za uklízečku ![]()
Ahoj holky my jsme si v kvetnu minuly rok poridili taky pejska ale teda jorksirka na maleho si zvykla uz v brisku a ted je uzasna maleho brani a ma z nej strasnou radost kdyz ho vidi jen mi obcas prijde ze mame malou postel protoze kdyz beru rano prcka do postele tak je tam inaše fifi ale nastesti je hodne skladna…Kamaradka ma Jack Russela a kdyz priedou na navstevu mam co delat abych dostala vsechny ty chlupy pryc lozim po ctyrech vytiram abych se tech chlupu zbavila a nejhorsi je semisova sedacka na tu mi sem tam nepomuze ani ten lepici valecek Ja i přitel jsme alergičtí na psy Naše Fifi nam problem neděla často ji koupu nijak nelina ale kamoščin pes je pro mě katastrofa lina snad celorocne a po jejich odjezdu mame oba natekle oci a problem s dycháním.Sestra měla retrivra a pomalu na všem měla v bytě deku aby když přijde navštěva nebyli všeci chlupatí ![]()
taky máme doma dvouletou labradorku a 9ti měsíční dceru, která právě začala lozit a stavět se. Máme plovoučky a v obýváku větší koberec uprostřed. Chlupy jsou, ale s tím nic neuděláš. Nejsou škodlivé, jen obtěžují. Vyčesávej, ať jde aspoň část pryč. Ta naše teda česání nesnáším, je to vždy boj ![]()
Máme taky JR je to manželův miláček, ale zaplať pánbůh je vychovanej takže když ho vykopu ven tak se dovnítř necepe.
Je spíš venkovní, má zahradu a většinou spí venku v boudě, má ještě pelech v kotelně, ale ten hojně využívá spíš v zimě. Chlupy teda moc nemáme, ale když občas je se synem uvnitř v hale a to jsou chlupy všude, na gauč nesmí to by letěl.....to už ví
Chlupy nejlíp setřu nejdřív takovým tím smetákem co na sebe lepí chlupy nevím jak se to jmenuje?, je na ní jakoby suchej hadr a staticky to přitahuje chlupy, mám to od tchýně, předpokládám že je to z nějakého teleschopingu, ale na ty chlupy dobrý. Pak ještě setřu mopem.
@Clarita píše:
Ahoj, a pobere ty chlupy? Máme labradora, všude plovoučky a už jsem nad ním taky uvažovala, jen se bojím, aby ten objem pobral. Každej den musím vysávat a furt měnit sáčky do vysavače. Už mě to štve, ale dávat pryč jí kvůli tomu nebudu
.
Pobere to perfektně. Máme plovoucky, jenom pod konferenčním stolkem maly koberec, takže zapinam při odchodu na procházku (přeci jenom to děla hluk, ktery me rusi) a vracím se do uklizeneho. Kupovala jsem tento http://www.gsmtelefony.cz/…564_pet.html
Ja mam irobot roomba serie pet a je super. Zvlast ucinny na chlupy!!! ![]()
Mám labradora a příťa JR, takže kombinace na línání nepřekonatelná. Prckovi teď byl rok. Nejmíň 2× denně běhám s mopen nebo vysavačem aby se mohl malej pohybovat. Ale jde to.
@luca001 píše:
Pobere to perfektně. Máme plovoucky, jenom pod konferenčním stolkem maly koberec, takže zapinam při odchodu na procházku (přeci jenom to děla hluk, ktery me rusi) a vracím se do uklizeneho. Kupovala jsem tento http://www.gsmtelefony.cz/…564_pet.html
no musí to být fajn ale těch peněz
to je pálka ![]()
Holky ale stejně mi příjde, že tam kde se ten prah společně s těmi chlupy zdržuje nejvíce (v rozích) tak tam se ten robotický vysavač stejně nedostane, tak nevím jestli bych ty peníze nevyužila jinak. Ale je to asi věc názoru, já to ani nemám odzkoušené, tak moc nemůžu mluvit ![]()
Já jsem dlouho vahala, protože jsem ho naživo neviděla pracovat , ale jak jsme dorazili z porodky, kde jsme si furt desinfikovali ruce (prcci byli v inkubátoru), manza vytrel a vysal a proste furt se ty chlupy někde braly
, tak jsem ho hned objednala a jela pro nej. Osobně jsem moooc spokojena a cokoli mi usnadní práci vítám. Pálka to sice je, ale osobně fakt nelituju.