Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rádi bychom si koupili pejska této rasy. Žádného pejska jsme ještě neměli, byl by to náš první…všem kteří mají zkušenosti s bišonkem budu ráda, za všechny rady a zkušenosti. ![]()
Hlavně je mu třeba čistit ouška a očička - dost jim z očí teče. A co se týče uší, je třeba mu z nich trhat chloupky, jinak často trpí na záněty. Ale jinak je to mazlíček - neznám hodnějšího pejska (teda my máme boloňáčka, ale to je to samé v bledě modrém, kámoška má bišonka)
![]()
@kometa32 pokud se vám líbí, načtěte něco na netu a pak hlavně dobře vybrat štěně
. je to společenské plemeno tak to neni na výchovu náročné, max srst aby fakt byla bílá
, k dětem taky ok jen pozor na štěnata bez PP ![]()
Česat (jinak se dělají dredy), nestříhat strojkem, trhat chloupky z uší, starat se o očička a čistit zoubky. Žádné zdravotní problémy neměli.
Je to miláček ![]()
@radkka píše: Česat (jinak se dělají dredy), nestříhat strojkem, trhat chloupky z uší, starat se o očička a čistit zoubky. Žádné zdravotní problémy neměli.
Je to miláček
Je speciální pasta na zuby?
Naši mají havanského (to samé prostě
, kupovali jí, když mi bylo 15, už je to starší slečna, ale od štěněte nám trpí na ty ouška, dokonce musela na operaci, takže čistit vážně důkladně, stejně jako očka. + My teda měly smůlu a Peggulí od štěněte trpí na střeva, takže musela mít speciální diety. U našich je to teda tipický gaučák, co nenávidí dlouhé procházky, takže chodí ven 3× denně na 15 minut a víc ani ťuk, pak se zašprajcne na vodítku a piští, dokud se neotočí domu
.. Má prostě svou zajetou trasu a nkam jinam nechce. Je pravda, že naši z ní udělali rozmazlenou histerku, ale jako štěně byla zlatíčko, krásně se učila, že když nemůže vydržet, tak jde na noviny, režim, kdy se chodí ven a kdy jíst si navykla taky strašně rychle, jen vyžaduje trošku víc mazlení ![]()
@kometa32
tak to je fajn
chovatel by měl se vším poradit. já si vše sepsala a pak se ptala prootže pak když už jsme měla kolem sebe štěnata bych se na nic nezeptala
![]()
Náš bišonek byl nejdivočejší štěně, co jsem kdy zažila. Chtěla jsem, aby to tady zaznělo, protože jsem to stejné slyšela od víc majitelů konkrétně této rasy i se to o nich občas někde píše. Do jednoho roku života téměř nespala a okousala vše, na co přišla, do dvou let byla ještě opravdu hodně divoká, pak se postupně uklidňovala a teď v osmi letech je to hodná psí holčička
Zmiňuju to proto, že u žádného jiného plemene jsem toto nikdy nezažila, byl to naprostý extrém a dala nám teda zabrat
Jinak souhlasím, že je třeba dbát o oči a ouška, aby nebyly problémy.
@kometa32 píše:
Je speciální pasta na zuby?
Koupíš u veterináře
předejdeš tím usazování, které se řeší pod narkózou laserem nebo dokonce trháním zubů.
@sanyaa Jsou divocí, ale tak nějak mile. Znám teriéry a oproti nim je bišonek miláček
ale je pravda, že je to trochu ničitel, ale to snad každé štěně ![]()
@radkka nám ani jedno štěně nic neničilo až jsem se divila
. před rokem když jsem přivezla fenku jorka tak manžel všude dělal zábrany aby někam nevlezla a ok ani nechtěla takže po pár měsících se zábrany zrušily
jen si na x místech udělala svůj pelech
takže nemůžeme ani z předsíně uklidit autosedačku
tam spí většinou celou noc ![]()
@Markéta80 píše:
@radkka nám ani jedno štěně nic neničilo až jsem se divila![]()
. před rokem když jsem přivezla fenku jorka tak manžel všude dělal zábrany aby někam nevlezla a ok ani nechtěla takže po pár měsících se zábrany zrušily
jen si na x místech udělala svůj pelech
takže nemůžeme ani z předsíně uklidit autosedačku
![]()
tam spí většinou celou noc
Nám odrbali psi vždy zeď, když jsme byli pryč a oni byli zavření doma
a jedna nám vytrhla lištu od podlahy a ožužlala jí
ještě mi zařvaly sluchátka… dá se to přežít, teď už si nevšímá ničeho, kromě jídla teda, to jediné nesmí ležet v jejím dosahu.
@radkka
to u téhle taky čumim, od okamžiku co je doma nežebrá, klidně leží u talíře a nic, kouká, olizuje se a nic víc
ostatní by hned skočili do talíře a tahle ne
. Se škodama se musí hlavně na začátku počítat ![]()
@Markéta80 píše:
@radkka![]()
to u téhle taky čumim, od okamžiku co je doma nežebrá, klidně leží u talíře a nic, kouká, olizuje se a nic víc
![]()
![]()
ostatní by hned skočili do talíře a tahle ne
. Se škodama se musí hlavně na začátku počítat
Je to vůbec živý?
![]()