Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Prosím o anonym, snad je to pochopitelné…
Vím, že je to ostuda a je to hrozný, ale bohužel, stalo se to, že se z někoho, mně blízkého, stal ze dne na den „bezdomovec“, který má 2 psy. Dostal se do těžké finanční situace a byl vyhozen z pronajatého bytu. Já bohužel situaci na to, abych si toho člověka ani jeho psy k sobě vzala, nemám. Je tu možnost ubytovna, ale tam samozřejmě se psy jít nemůže. Ty psy miluje nade všechno na světě a bojím se toho, že než by je uvázal u útulku, raději půjde i s nimi na ulici.
Moje otázka zní - je možnost umístit psy do útulku dočasně? S tím, že by za nimi třeba denně ten člověk chodil, venčil je, krmil…? Jasně, takhle asi fungují psí hotely, což je placená služba, ale jakou má možnost člověk v takovéto situaci?
Myslím si že stejně bude muset za pejsky platit, i v útulku…
Za umístění psa do útulku se platí, ale snad se bude dát domluvit. Rozhodně budou pracovníci útulku raději, než kdyby je našli někde přivázané.
Nepomohly by třeba organizace, které se zabývají dočasnou péčí?
Příspěvek upraven 25.03.17 v 04:34
Tak já bych se asi zeptala přímo v útulku. Pokud by měli volné kotce a pán by byl schopen psům aspoň koupit žrádlo a třeba pomoct s úklidem kotců nebo tak, tak by mu třeba vyšli vstříc…
Zkuste oslovit Psí život, pomáhají hodně bezdomovcům, minimálně poradí
Já bych hledala spíš nějaký spolek, který se zabývá pomocí zvířatům v nouzi než městský útulek. A ze všeho nejdřív bych teda rozhodila sítě po širokém okruhu známých, známých známých a tak dál, jestli by si psy nemohl někdo vzít k sobě, pokud je to jen dočasné.
Prosím o anonym, snad je to pochopitelné…
Vím, že je to ostuda a je to hrozný, ale bohužel, stalo se to, že se z někoho, mně blízkého, stal ze dne na den „bezdomovec“, který má 2 psy. Dostal se do těžké finanční situace a byl vyhozen z pronajatého bytu. Já bohužel situaci na to, abych si toho člověka ani jeho psy k sobě vzala, nemám. Je tu možnost ubytovna, ale tam samozřejmě se psy jít nemůže. Ty psy miluje nade všechno na světě a bojím se toho, že než by je uvázal u útulku, raději půjde i s nimi na ulici.
Moje otázka zní - je možnost umístit psy do útulku dočasně? S tím, že by za nimi třeba denně ten člověk chodil, venčil je, krmil…? Jasně, takhle asi fungují psí hotely, což je placená služba, ale jakou má možnost člověk v takovéto situaci?