Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
xangel87 píše:
Prosímtě kdo by tě tu osočoval, že psovi nemůžeš zaplatit zákrok…To jsou palby, to je strašnýMy takhle s tím naším lítali po vyšetřeních, každé stálo celkem dost peněz a žádné nic neprokázalo…Nakonec nám navrhli UTZ s tím, že to ale bude stát 8000,–, což jsme v tu dobu neměli…To by znamenalo půjčku a počítat s tím, že se opět nic neprokáže za 8 litrů
Nešli jsme, rádi bychom, ale nešlo to…(pes je v poho mimochodem).
jestli si to dobře pamatuji, je to už let - mě napadla cukrovka, měli jsem fenku a taky mi moc močila a na veterině ji brali krev, jestli nemá cukrovku…
ZdeMac píše:
jestli si to dobře pamatuji, je to už let - mě napadla cukrovka, měli jsem fenku a taky mi moc močila a na veterině ji brali krev, jestli nemá cukrovku…
Gladys píše:
xangel, jako utz za 8tis?Ale to byl nějaký speciální, ne? Kocourovi dělali utz, zaplatili jsme jednou něco k tisícovce a pak když sledovali ten segment na kontrolách, tak už to bylo míň
To nevím, asi pozlacenej
Šlo tenkrát o to, že pes učůrával, i když třeba jen ležel, šla od něj loužička…A tuhle cenu ultrazvuku nám řekli…
xangel87 píše:Gladys píše:To nevím, asi pozlacenej
xangel, jako utz za 8tis?Ale to byl nějaký speciální, ne? Kocourovi dělali utz, zaplatili jsme jednou něco k tisícovce a pak když sledovali ten segment na kontrolách, tak už to bylo míň
Šlo tenkrát o to, že pes učůrával, i když třeba jen ležel, šla od něj loužička…A tuhle cenu ultrazvuku nám řekli…
Tak v tom případě asi chtěli něco dělat s kontrastní látkou, ne? To se dělá i lidem, když si neuvědomují únik moči, tak se jim močák napustí kontrastní látkou, pak se musí vyčůrat, aby se vidělo, zda tam není nějaký reflux, zda tam po vyčurání něco zůstává… I s těma lidma je to na dýl, psa by asi museli na tu tekutinu uspat, tak by to naskákalo ![]()
Hele, nám loni prve zemřelo to štěně labradora. Dělali mu nějaký spešl sono srdce + echo.Nakonec to bylo neslučitelné se životem jinak by to stálo 5tis
![]()
Jj, cukrovka mě taky napadla, ale to by hafan i dost pil ![]()
Taky myslím, že těch 8000 tis muselo zahrnovat něco víc než pouhý UTZ. My platili tuhle částku za císaře u fenky ve svátek -na štědrý den, na celkem drahé klinice
A to v tom byl UTZ i rengen + ta operace. Ale jinak souhlas s tím, že léčení psa není levná záležitost. Alespoň si člověk trochu představí, jak pak může být drahá léčba člověka. Když to jde přes pojišťovnu, nemá spousta lidí ani ponětí…
Joo, holky, to fakt nevím, co vše v tom bylo, veterinář mluvil jen o UTZ
Každopádně doufám, že to ani v budoucnu nezjistím, co je na veterině za 8000,– … ![]()
Obnovuji diskuzi…
naše fena, 15 let, čistokrevný JRT, pochopitelně svým věkem má větší potřebu močit. Ale co předvádí poslední dny je už do nebe volající. Venku se xkrát vymočí a doma po půl hodině opět kolo.
V noci počůrá půlku bytu…má danou podložku, ale buď se netrefí, nebo udělá louži i jinde. Je to stářím? Krmíme ji stále stejně. Nosili vaši pejsci pleny?
@kve-tinka ten věk, je kastrovaná? To chce veteránů a odběry, nějaký problém tam bude. nepije víc? To by mohla být cukrovka, nebo zánět močáku? ale že i v noci, to většinou ten pes spí a nemá potřebu.
Může mít inkontinenci, močové kameny nebo zánět. Při neléčeném zánětu by vám mohla rychle odejít. Jestli to co „předvádí“, předvádí poslední dny, zánět je dost pravděpodobný.
Rozhodně na veterinu ještě dnes, vezmi s sebou moč. Funguje to dobře s naběračkou, pak přelít do perfektně čisté sklenice s uzávěrem.
@Markéta80 je kastrovaná již přes 10 let. Ona spí, pak se vzbudí začne chodit po bytě, jak důchodce a pak si čůrá a ještě začne kňučet bo chce do misky ![]()
Tak to je mazec, no…
Mně nedávno známá vypravovala, jak léčili neléčitelnýho psa… Nejen že to stálo peníze, ale to trápení por psa a pro ně! říkala, že po druhý by do toho nešla! A nejhorší právě byl přístup doktorů, který s nima jednali, jako kdyby šlo o člověka ana rovinu neřekli, že je to jen zbytečný trápní! To považuju za hodně nefér