Pes hodně močí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
10.12.11 16:57

Tak to je mazec, no…

Mně nedávno známá vypravovala, jak léčili neléčitelnýho psa… Nejen že to stálo peníze, ale to trápení por psa a pro ně! říkala, že po druhý by do toho nešla! A nejhorší právě byl přístup doktorů, který s nima jednali, jako kdyby šlo o člověka ana rovinu neřekli, že je to jen zbytečný trápní! To považuju za hodně nefér
xangel87 píše:
Prosímtě kdo by tě tu osočoval, že psovi nemůžeš zaplatit zákrok…To jsou palby, to je strašný 8o My takhle s tím naším lítali po vyšetřeních, každé stálo celkem dost peněz a žádné nic neprokázalo…Nakonec nám navrhli UTZ s tím, že to ale bude stát 8000,–, což jsme v tu dobu neměli…To by znamenalo půjčku a počítat s tím, že se opět nic neprokáže za 8 litrů :roll: Nešli jsme, rádi bychom, ale nešlo to…(pes je v poho mimochodem).
  • Citovat
  • Upravit
byron
10.12.11 16:59
Ještě že je pes v pohodě…
Můj blešák vypadá taky že je v pohodě, veselej, somruje jídlo od dětí :roll: .
xangel87 píše:
Prosímtě kdo by tě tu osočoval, že psovi nemůžeš zaplatit zákrok…To jsou palby, to je strašný 8o My takhle s tím naším lítali po vyšetřeních, každé stálo celkem dost peněz a žádné nic neprokázalo…Nakonec nám navrhli UTZ s tím, že to ale bude stát 8000,–, což jsme v tu dobu neměli…To by znamenalo půjčku a počítat s tím, že se opět nic neprokáže za 8 litrů :roll: Nešli jsme, rádi bychom, ale nešlo to…(pes je v poho mimochodem).
  • Citovat
  • Upravit
252
10.12.11 17:11

jestli si to dobře pamatuji, je to už let - mě napadla cukrovka, měli jsem fenku a taky mi moc močila a na veterině ji brali krev, jestli nemá cukrovku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
10.12.11 17:12
Aha, díky, to mě nenapadlo…
ZdeMac píše:
jestli si to dobře pamatuji, je to už let - mě napadla cukrovka, měli jsem fenku a taky mi moc močila a na veterině ji brali krev, jestli nemá cukrovku…
  • Citovat
  • Upravit
6555
10.12.11 18:33
Gladys píše:
xangel, jako utz za 8tis? 8o Ale to byl nějaký speciální, ne? Kocourovi dělali utz, zaplatili jsme jednou něco k tisícovce a pak když sledovali ten segment na kontrolách, tak už to bylo míň

To nevím, asi pozlacenej :? Šlo tenkrát o to, že pes učůrával, i když třeba jen ležel, šla od něj loužička…A tuhle cenu ultrazvuku nám řekli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.12.11 18:49
xangel87 píše:
Gladys píše:
xangel, jako utz za 8tis? 8o Ale to byl nějaký speciální, ne? Kocourovi dělali utz, zaplatili jsme jednou něco k tisícovce a pak když sledovali ten segment na kontrolách, tak už to bylo míň
To nevím, asi pozlacenej :? Šlo tenkrát o to, že pes učůrával, i když třeba jen ležel, šla od něj loužička…A tuhle cenu ultrazvuku nám řekli…

Tak v tom případě asi chtěli něco dělat s kontrastní látkou, ne? To se dělá i lidem, když si neuvědomují únik moči, tak se jim močák napustí kontrastní látkou, pak se musí vyčůrat, aby se vidělo, zda tam není nějaký reflux, zda tam po vyčurání něco zůstává… I s těma lidma je to na dýl, psa by asi museli na tu tekutinu uspat, tak by to naskákalo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
10.12.11 18:54

Hele, nám loni prve zemřelo to štěně labradora. Dělali mu nějaký spešl sono srdce + echo.Nakonec to bylo neslučitelné se životem jinak by to stálo 5tis :zed: :zed:

Jj, cukrovka mě taky napadla, ale to by hafan i dost pil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
10.12.11 21:09

Taky myslím, že těch 8000 tis muselo zahrnovat něco víc než pouhý UTZ. My platili tuhle částku za císaře u fenky ve svátek -na štědrý den, na celkem drahé klinice :think: A to v tom byl UTZ i rengen + ta operace. Ale jinak souhlas s tím, že léčení psa není levná záležitost. Alespoň si člověk trochu představí, jak pak může být drahá léčba člověka. Když to jde přes pojišťovnu, nemá spousta lidí ani ponětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
11.12.11 17:43

Joo, holky, to fakt nevím, co vše v tom bylo, veterinář mluvil jen o UTZ :nevim: Každopádně doufám, že to ani v budoucnu nezjistím, co je na veterině za 8000,– … :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
17.10.23 11:53

Obnovuji diskuzi…
naše fena, 15 let, čistokrevný JRT, pochopitelně svým věkem má větší potřebu močit. Ale co předvádí poslední dny je už do nebe volající. Venku se xkrát vymočí a doma po půl hodině opět kolo. :zed: V noci počůrá půlku bytu…má danou podložku, ale buď se netrefí, nebo udělá louži i jinde. Je to stářím? Krmíme ji stále stejně. Nosili vaši pejsci pleny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
17.10.23 12:05

@kve-tinka ten věk, je kastrovaná? To chce veteránů a odběry, nějaký problém tam bude. nepije víc? To by mohla být cukrovka, nebo zánět močáku? ale že i v noci, to většinou ten pes spí a nemá potřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
17.10.23 12:05

Posláno 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2274
17.10.23 12:17

Může mít inkontinenci, močové kameny nebo zánět. Při neléčeném zánětu by vám mohla rychle odejít. Jestli to co „předvádí“, předvádí poslední dny, zánět je dost pravděpodobný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
17.10.23 13:01

Rozhodně na veterinu ještě dnes, vezmi s sebou moč. Funguje to dobře s naběračkou, pak přelít do perfektně čisté sklenice s uzávěrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
17.10.23 14:19

@Markéta80 je kastrovaná již přes 10 let. Ona spí, pak se vzbudí začne chodit po bytě, jak důchodce a pak si čůrá a ještě začne kňučet bo chce do misky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný