Boloňský psík - zkušenosti

659
7.12.11 18:36

Boloňský psík - zkušenosti

Dobrý den, máme kluky 5 a 16 a ráda bych ještě jedno mazlítko :oops: : tedy v hledáčku mám boloňáčka jako nelínavé plemeno. V dětství jsme měli pudlinky, vím, co pes obnáší - jen neznám povahu tohoto plemene. Sháním zkušenosti, postřehy, na co si dát pozor při výběru štěněte, co je u nich rizikového atd. Díky za cokoliv. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17630
7.12.11 18:46

no, já teda spíš doporučuju bišonka ;) Mamka má dva, já jednoho. Jsou super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
7.12.11 18:52

Já mám doma boloňačku (černou) :lol: je to komička, je učenlivá, poslušná, chytrá, k cizím je ostražitější a hlídá si svoje teritorium (je hodně dominantní) :P společně s ní máme číču a jsou to kámošky…k mimču je v pohodě, spíš se jí straní,ale jakmile jde někdo cizí do ložnice k postýlce tak poštěkává :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
7.12.11 18:55

měli jsme 14 let a věř že líná,jako každý pes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
7.12.11 18:56
petru píše:
měli jsme 14 let a věř že líná,jako každý pes ;)

Je pravda,že to nemá po chlupu,ale po chuchvalcích, když se třeba drbe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
7.12.11 19:25

.

Příspěvek upraven 11.12.11 v 17:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
7.12.11 19:27

No pudl třeba nelíná - musí se česat a stříhat. to mi nevadí - ale aby nelítaly chlupy všude jako z kočky. :? To by muž nerozdýchal. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
7.12.11 19:47

Máme boloňáčka a je super k dětem a nelíná. Je to mazlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6871
7.12.11 19:57

máme boloňáka. nelíná. stříháme ho 1× za 3 měs.
je to mazel. neublíží ani našim kočkám ani králíkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
7.12.11 20:05

mám barevného boloňáčka, fenečku, je hodňoučká, mazlík, pořád by se chovala, zbytečně neštěká, když ji pustím na zahradu, tak štěkne jen když jde někdo kolem, což je normální, doma je v pohodě, chlupy z ní nikde nejsou, protože je to nelínající plemeno, stříhaná strojkem byla letos 2× jinak ji to beru nůžkama, je to plemeno, které se používá ke canisterapii, takže určitě doporučuji :palec:

• Citovat
  • Upravit
784
7.12.11 20:50

ahoj, my máme taky černou boloňačku a je bezva :-). s ročním synem jsou kamarádi, je mazlivá, učenlivá a ABSOLUTNĚ neagresivní. nám teda fakt nelíná. když už, tak najdeme chuchvalec chlupů, jak už tu taky zanělo, ale chlupy po celém bytě rozhodně nemáme. a co se týká štěkání, nevím, co se děje psům o sousedů zuzulendy, ale naše štěká jen při vítání a potom občas v zápalu hry :). za sebe můžu tuto rasu určitě doporučit :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
7.12.11 20:58

mama ma bolonaka. Je to desnej mazel, s kazdym je brzo kamarad. Vzdycky kdyz prijdu na navstevu tak skace jak blazen a steka a vita me :lol:
bohuzel se naucil utect z domu a obchazi sousedy (tu a tam neco dostane :zed: )
je desne chytrej a delal to fikane. Si tak sedel, mrknes na nej, nic. Delas si svoje - zkontrolujes ho, sedi kus dal, otocis hlavu a nez ji otocis zpatky tak frnk a je pryc hajzlik jeden :lol: taky je dost mstivej - kdyz ho mama necha doma a nevezme s sebou do prace, tak ji udela bordel, taha toaletni papir a cupuje ho na kousicky po baraku, krade spodni pradlo a vykusuje diry, vyskoci si na okno z gauce a shazuje kvetinace, skoci na linku ze stolu a sezere co najde atd. Ale mama je na nej malo dusledna :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.12.11 21:22

Já mám bišonka, řekla bych, že je to podobné. Zbytečně neštěká, děti má ráda a hlavně nikde žádné chlupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
7.12.11 21:55

tak tohle je náš lump

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
8.12.11 08:14

Že boloňák patří mezi nelínavé, neznamená, že srst nepotřebuje úpravu, ohledně povahy a toho jak má zástupce plemene vypadat, si pročti standard a potom vyber tu správnou CHS, držím palce ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný