Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, máme kluky 5 a 16 a ráda bych ještě jedno mazlítko
: tedy v hledáčku mám boloňáčka jako nelínavé plemeno. V dětství jsme měli pudlinky, vím, co pes obnáší - jen neznám povahu tohoto plemene. Sháním zkušenosti, postřehy, na co si dát pozor při výběru štěněte, co je u nich rizikového atd. Díky za cokoliv. ![]()
no, já teda spíš doporučuju bišonka
Mamka má dva, já jednoho. Jsou super!
Já mám doma boloňačku (černou)
je to komička, je učenlivá, poslušná, chytrá, k cizím je ostražitější a hlídá si svoje teritorium (je hodně dominantní)
společně s ní máme číču a jsou to kámošky…k mimču je v pohodě, spíš se jí straní,ale jakmile jde někdo cizí do ložnice k postýlce tak poštěkává ![]()
petru píše:
měli jsme 14 let a věř že líná,jako každý pes
Je pravda,že to nemá po chlupu,ale po chuchvalcích, když se třeba drbe…
No pudl třeba nelíná - musí se česat a stříhat. to mi nevadí - ale aby nelítaly chlupy všude jako z kočky.
To by muž nerozdýchal. ![]()
máme boloňáka. nelíná. stříháme ho 1× za 3 měs.
je to mazel. neublíží ani našim kočkám ani králíkovi.
mám barevného boloňáčka, fenečku, je hodňoučká, mazlík, pořád by se chovala, zbytečně neštěká, když ji pustím na zahradu, tak štěkne jen když jde někdo kolem, což je normální, doma je v pohodě, chlupy z ní nikde nejsou, protože je to nelínající plemeno, stříhaná strojkem byla letos 2× jinak ji to beru nůžkama, je to plemeno, které se používá ke canisterapii, takže určitě doporučuji ![]()
ahoj, my máme taky černou boloňačku a je bezva
. s ročním synem jsou kamarádi, je mazlivá, učenlivá a ABSOLUTNĚ neagresivní. nám teda fakt nelíná. když už, tak najdeme chuchvalec chlupů, jak už tu taky zanělo, ale chlupy po celém bytě rozhodně nemáme. a co se týká štěkání, nevím, co se děje psům o sousedů zuzulendy, ale naše štěká jen při vítání a potom občas v zápalu hry
. za sebe můžu tuto rasu určitě doporučit
.
mama ma bolonaka. Je to desnej mazel, s kazdym je brzo kamarad. Vzdycky kdyz prijdu na navstevu tak skace jak blazen a steka a vita me ![]()
bohuzel se naucil utect z domu a obchazi sousedy (tu a tam neco dostane
)
je desne chytrej a delal to fikane. Si tak sedel, mrknes na nej, nic. Delas si svoje - zkontrolujes ho, sedi kus dal, otocis hlavu a nez ji otocis zpatky tak frnk a je pryc hajzlik jeden
taky je dost mstivej - kdyz ho mama necha doma a nevezme s sebou do prace, tak ji udela bordel, taha toaletni papir a cupuje ho na kousicky po baraku, krade spodni pradlo a vykusuje diry, vyskoci si na okno z gauce a shazuje kvetinace, skoci na linku ze stolu a sezere co najde atd. Ale mama je na nej malo dusledna ![]()
Já mám bišonka, řekla bych, že je to podobné. Zbytečně neštěká, děti má ráda a hlavně nikde žádné chlupy.
Že boloňák patří mezi nelínavé, neznamená, že srst nepotřebuje úpravu, ohledně povahy a toho jak má zástupce plemene vypadat, si pročti standard a potom vyber tu správnou CHS, držím palce ![]()