Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám tušení, že tibetský španěl existuje, ale kdybych ho potkala někde venku, asi ho nepoznám…
Nikoho s takovým pejskem neznám=)
Znam a na ulici poznam. Jednoho ma kamaradka a asi 4 maji v jednom pardubickem kramku s kvetinami. Co vim, tak je to bezva pejsek. I kdyz nazev rasy mi prijde jako protimluv ![]()
ahoj, mám doma (v bytě) 2 tibetské španěly. Jsou to velmi milý, společenští a nekonfliktní hafani. K dětem naprosto ideální.V ČR dle mého názoru rozšířeni moc nejsou, rozhodně by si toto plemeno zasloužilo větší reklamu.
pek.lenka píše:
ahoj, mám doma (v bytě) 2 tibetské španěly. Jsou to velmi milý, společenští a nekonfliktní hafani. K dětem naprosto ideální.V ČR dle mého názoru rozšířeni moc nejsou, rozhodně by si toto plemeno zasloužilo větší reklamu.
Souhlasím, jen ta naše je ještě občas velmi tvrdohlavá a neuvěřitelně ráda štěká…na nic, třeba jen na vzduch
Bohužel už s tím nic nenaděláme, nemáme jí od štěněte. Adoptovali jsme ji po au pair, která se vracela zpět do JAR.
Tibeťanů je v ČR poměrně málo, plemeno má velké štestí, že není módní a tedy nezkaženo množiteli bezpapíráků, na ulici je laik nepozná, spousta lidí neví, že plemeno vůbec existuje, natož aby byli schopni říct něco o jeho povahových vlastnostech nebo něco věděli o vzniku a původu plemene.
Baslerinda píše:Že jo? Taky mám ten pocit. Hodně lidí říká, jakou máme krásnou čivavu apod. Když řekneme že ne, že je to tibetská španělka, tak všichni koukají, co jsme si to vymysleli za plemeno.
Tibeťanů je v ČR poměrně málo, plemeno má velké štestí, že není módní a tedy nezkaženo množiteli bezpapíráků, na ulici je laik nepozná, spousta lidí neví, že plemeno vůbec existuje, natož aby byli schopni říct něco o jeho povahových vlastnostech nebo něco věděli o vzniku a původu plemene.
Zdravím,máme tibeťanku necelé dva roky a je to bezproblémový a společenský pejsek. Neštěká téměř vůbec. Dříve jsme měli jezevčíka, který štěkal na vše a dosti vytrvale.
Ahoj maminy a těhulky,
máte Vy, nebo někdo z Vaší rodiny či známých tibetského španěla? http://www.tibetsky-spanel.cz/
Zajímalo by mě, jak je toto plemeno rozšířeno v ČR. Často si našeho pejska lidé pletou s jinými plemeny, nebo vůbec neví, o co jde. Já osobně také neznala tibetské španěly. A jiného než našeho jsem potkala jen jednou a to na dovolené v Chorvatsku.