Tibetský španěl

Holma
5.12.11 17:44

Tibetský španěl

Ahoj maminy a těhulky,

máte Vy, nebo někdo z Vaší rodiny či známých tibetského španěla? http://www.tibetsky-spanel.cz/

Zajímalo by mě, jak je toto plemeno rozšířeno v ČR. Často si našeho pejska lidé pletou s jinými plemeny, nebo vůbec neví, o co jde. Já osobně také neznala tibetské španěly. A jiného než našeho jsem potkala jen jednou a to na dovolené v Chorvatsku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
5.12.11 17:49

Mám tušení, že tibetský španěl existuje, ale kdybych ho potkala někde venku, asi ho nepoznám…
Nikoho s takovým pejskem neznám=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
5.12.11 17:54

Znam a na ulici poznam. Jednoho ma kamaradka a asi 4 maji v jednom pardubickem kramku s kvetinami. Co vim, tak je to bezva pejsek. I kdyz nazev rasy mi prijde jako protimluv :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pek.lenka
5.12.11 19:21

ahoj, mám doma (v bytě) 2 tibetské španěly. Jsou to velmi milý, společenští a nekonfliktní hafani. K dětem naprosto ideální.V ČR dle mého názoru rozšířeni moc nejsou, rozhodně by si toto plemeno zasloužilo větší reklamu.

• Citovat
  • Upravit
Holma
5.12.11 20:25
pek.lenka píše:
ahoj, mám doma (v bytě) 2 tibetské španěly. Jsou to velmi milý, společenští a nekonfliktní hafani. K dětem naprosto ideální.V ČR dle mého názoru rozšířeni moc nejsou, rozhodně by si toto plemeno zasloužilo větší reklamu.

Souhlasím, jen ta naše je ještě občas velmi tvrdohlavá a neuvěřitelně ráda štěká…na nic, třeba jen na vzduch :-)) Bohužel už s tím nic nenaděláme, nemáme jí od štěněte. Adoptovali jsme ji po au pair, která se vracela zpět do JAR.

• Citovat
  • Upravit
Baslerinda
6.12.11 11:40

Tibeťanů je v ČR poměrně málo, plemeno má velké štestí, že není módní a tedy nezkaženo množiteli bezpapíráků, na ulici je laik nepozná, spousta lidí neví, že plemeno vůbec existuje, natož aby byli schopni říct něco o jeho povahových vlastnostech nebo něco věděli o vzniku a původu plemene.

• Citovat
  • Upravit
Holma
6.12.11 11:45
Baslerinda píše:
Tibeťanů je v ČR poměrně málo, plemeno má velké štestí, že není módní a tedy nezkaženo množiteli bezpapíráků, na ulici je laik nepozná, spousta lidí neví, že plemeno vůbec existuje, natož aby byli schopni říct něco o jeho povahových vlastnostech nebo něco věděli o vzniku a původu plemene.
Že jo? Taky mám ten pocit. Hodně lidí říká, jakou máme krásnou čivavu apod. Když řekneme že ne, že je to tibetská španělka, tak všichni koukají, co jsme si to vymysleli za plemeno.
  • Citovat
  • Upravit
jajjaj
19.1.12 07:39

Zdravím,máme tibeťanku necelé dva roky a je to bezproblémový a společenský pejsek. Neštěká téměř vůbec. Dříve jsme měli jezevčíka, který štěkal na vše a dosti vytrvale.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný