Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,máme 5 let starého pejska.Spí od malička s náma v postely.
Dřív si v noci cestovala z postele na zem a zase zpátky.Nikdo o ní celou noc nevěděl.
Jenže teď poslední půl rok v noci seskočí na zem,ale zpátky už ne.Knourá,opře se o postel a škrabe třeba mě nebo manžela.Pořídila jsem si k postely baterku a tou jí vždy posvítim a ona pak vyskočí.Ale když je tma tak ne.Venku večer nebo doma po tmě běhá v pohodě.Už nevím co s ní ![]()
Nemám to srdce jí vyhodit z ložnice,jenže například dneska v noci od 0:30 do 3:00 takhle plašila 6×.To se fakt pak nedá spát.
Není problém jí za noc takhle svítit i 10×.
Jednou za týden je to třeba jen 2× za noc,ale jinak je pravidlem minimálně 4×.
Asi jí je horko,tak se na zemi chladí a nebo jí tam v té postely utiskujeme,tak utíká na zem,nevim,ale jde o to,že z ničeho nic,prostě po tmě zpátky nevyskočí.
Je možné,že by večer špatně viděla?Byla jsem s ní u veterináře a ten mi řekl,že zrak má v pořádku.
Už fakt nevim,tak ráda bych se vyspala.
Mozna vidi jen o trochu hur nez driv. Nam to takhle taky delala fenka. Ona teda ztracela ke konci zrak dost, uz byla stara a hodne sesla. Zezacatku se jeste taky ve tme orientovala po dome normalne, ale na postel nevyskocila. Asi se bala. Tak si porid nejaky maly svetylko, co by mohlo byt zapnuty celou noc, ne? Jsou treba takovy ty bodovy, co se jen pichnou do zasuvky, myslim, ze LED, moc energie to nesezere.
Příspěvek upraven 05.12.11 v 21:15
muze byt seroslepa, mohla nekdy skocit na postel a uderit se a proto na to chce videt… jinak myslim,ze pokud by nebyla v posteli, tak se nic nestane, aspon se vyspis
Náš pes má 7 a taky se mi zdá,že špatně ve tmě vidí. Máme LED světla pro děcka. jsou jak do zásuvky tak na baterky.
Už jsem jí zkoušela nechat v obýváku,ale to byla ještě horší noc.Kňučela,škrabala na dveře,štěkala,takže jsem se stejně nevyspala,jelikož jsem furt za ní do obýváku běhala,aby nevzbudila celý barák.Nakonec když jsem ve 4 hodiny ráno padala na hubu,tak jsem jí vzala do ložnice,abych se aspoň trochu vyspala.
Světýlko,tak nad nim jsem už taky uvažovala,ale manžel nesnáší při spaní světlo.Toho vzbudí i ta baterka a hlavně s námi v ložnici spí ještě prcek.
a nebo jí dát k posteli nějaký ‚stupínek‘
Že nebude muset skákat, ale vyleze si.
Bud ta seroslepost, ale to si myslim, ze by nebehala jinak po byte kdyz je tma, spise se priklanim k tomu, ze jednou ve tme spatne doskocila, nekde se bouchla nebo zalomila packu a ted se jen boji…
Také si myslím, že jednou udělala špatnou zkušenost se skokem do tmy a má z toho teď respekt. U nás to rapidně zhoršila plovoucí podlaha - máte u postele koberec? Mají pak mnohem větší jistotu v odrazu.
xxZuzana píše:
Také si myslím, že jednou udělala špatnou zkušenost se skokem do tmy a má z toho teď respekt. U nás to rapidně zhoršila plovoucí podlaha - máte u postele koberec? Mají pak mnohem větší jistotu v odrazu.
My máme koberce všude.Takže podlahou to neni.
Jen je mi divné,že dolu se nebojí a nahoru jo.Myslím si,že kdyby měla se skákáním ve tmě špatnou zkušenost,tak se bude bát skočit i dolu.A ne jenom nahoru ![]()
Tak kobercem to tedy nebude. Třeba ji také zlobí záda, ani nemusela špatně skočit, prostě si jimi někdy lehce hnula a brání jí to ve tmě skákat jako dřív.
Aby lépe vylezla, nějaký mezischůdek by pomohl - ale stabilní…něco jako bývaly sešikmené podhlavníky, ale asi vyšší. Jestli máš v rodině kutila, určitě něco vymyslí.
no mohla špatně skočit někdy nahoru, a proto se bojí nahoru. Já bych asi zkusila nějaký schůdek nebo nástupní rampu ![]()
Dolby píše:
Jen je mi divné,že dolu se nebojí a nahoru jo.Myslím si,že kdyby měla se skákáním ve tmě špatnou zkušenost,tak se bude bát skočit i dolu.A ne jenom nahoru
Náš má problémy také jenom se skoky nahoru. Asi je to pro ně z nějakého nepochopitelného důvodu horší.
xxZuzana píše:
Tak kobercem to tedy nebude. Třeba ji také zlobí záda, ani nemusela špatně skočit, prostě si jimi někdy lehce hnula a brání jí to ve tmě skákat jako dřív.Aby lépe vylezla, nějaký mezischůdek by pomohl - ale stabilní…něco jako bývaly sešikmené podhlavníky, ale asi vyšší. Jestli máš v rodině kutila, určitě něco vymyslí.
Manžel je truhlář,takže jako štěnátku jí udělal takovou rampu a nalepilna ní koberec,aby jí to neklouzalo.To bylo taky z důvodu,že nevyskočila na postel:-)
Zkusim mu říct,aby třeba z lamina udělal nějaký schůdek.
My máme fenku jezevčíka a jeden čas to bylo stejný, dolů seskočila, ale zpátky nahoru už ne, bolely ji záda, dostali sme homeopatika a když mám pocit, že má zase problém, tak dávám, jinak je taky možný, jak píšou ostatní, že třeba špatně vyskočila a má strach ![]()