Elektrické obojky pro psy

Holma
8.12.11 13:52

Elektrické obojky pro psy

Ahoj holky,

máme doma 4letou fenku tibetského španěla. Nemáme ji od štěněte, nýbrž jsme se jí ujali poté, co majitelka (au pair z JAR) odcestovala zpět domů. Bývalá majitelka výcviku moc nedala. Vše jsme tedy museli dohnat.

Je velmi tvrdohlavá, ale vcelku pokynům rozumí. Až na výjimky. Ovšem největším problémem je ten její štěkot!! K nezastavení!! Okřikneme a ona se uklidní, ale vzápětí po pár minutách zase začne. Stačí jen malé šramocení a štěká.

Jde o to, že v dubnu budeme mít mimčo a ještě před tím se budeme stěhovat z prvního patra do přízemí, kde je zrekonstruováno. Nyní s námi spí v posteli, válí se na gauči…, dole bude vše nové a já nechci, aby s námi byla v ložnici, kvůli chlupům a na novou sedačku bude mít také zákaz. Říkala jsem si, že to nebude tolik vadit, bude to nové prostředí a nové požadavky a podmínky. Pelech bude mít na chodbě. Ale v chodbě se vše neuvěřitelně ozývá, zvlášť pak ten štěkot. V noci když projede auto, tak řve a já nechci, aby budila miminko. Četla jsem o probíjecích obojcích, které se používají k výcviku. Přijde mi to teda trochu jako týrání, ale bojím se, že nebude jiná možnost. Proto bych chtěla vědět, jaké máte zkušenosti s takovými obojky.
Zatím je času dost, psa cvičíme od té doby, co ho máme, ale mám pocit, že to štěkání nijak ovlivnit nejde. Někde jsem se dočetla, že je špatně, když pes štěká v přítomnosti páníčků. Má se mu dát najevo, že když páníček je doma, nemusí se pes starat, protože pánové jsou víc. Štěkat může, až když jsou páníčci pryč a pes hlídá dům.
Jinak psa jsme si pořizovali na začátku vztahu, kdy hrozilo, že půjde do útulku. Tenkrát jsem vůbec netušili, že spolu zůstaneme, natož že jednou založíme rodinu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1187
8.12.11 14:00

já bych se nejdřív poradila s nějakým zkušeným chovatelem nebo cvičitelem psů. Např.Rudolf Desenský má na svých webových stránkách nějakou poradnu. El.obojek bych teda psovi dávat moc nechtěla, i když tě chápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
8.12.11 14:05

tvůj příspěvek vyznívá vůči tomu psovi dost ošklivě :(

osobně bych el. obojek nepoužala, co jsem tak i slyšela, tak pes umí po chvíli rozeznat, zda má na krku el. obojek, nic nebo něco jiného, takže poslouchá jen s tím elektrickým :twisted:

já bych z tvého popisu měla i trochu strach, aby fenka neudělala něco mimču. Bude to pro ní hodně změn najednou - vykopnutí z postele (a rozhodně ten pes postřehne že je v posteli místo něj mimčo), vykopnutí vlastně ze všech místností krom chodby, po narození miminka téměř nulová péče o ní - aby nezačla brát mimčo jako konkurenta a nechtěla se ho zbavit :nevim: Doufám, že to nenastane, ale po přečtení mě to napadlo skoro okamžitě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
8.12.11 14:06

já se zdovolením na diskuzi přižívím, náš hafan taky v jednom kuse štěká.. prcka čekám na únor/březen, tak doufám, že někdo do té doby něco poradí =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
8.12.11 14:06

jo a ještě jsem někde četla, že komusi odpadl problém s uštěkaným psem v momentě, kdy psa naučil stěkat na povel :nevim: Ale osobní zkušenost nepřidám, vždy jsem měla neštěkající plemena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
8.12.11 14:07

já tě tedy taky chápu ale zase kdyby to byla kočka bude mňoukat.. elektrický obojek je pro mě hnus, ale zase miminko bude na prvním místě to je jasné.. jak už tu padlo zkus se poradit. Desenského bych neradila, na netu najdeš i jiné snad to nějak dopadne… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
8.12.11 14:11

Proboha! Elektrický obojek v žááádném případě!!! Zajdi za nějakým kynologem ve Tvém okolí, třeba na lidé.cz jsou diskuze výchova a výcvik psa a jsou tam dost ochotné holky.
Jinak, ano u některých psů platí překopání povelu. Naučíš ho štěkat na povel. Paradoxně to pomůže, aby štěkal, kdy budeš chtít ty.

Jo a Desenský v žádném případě!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
8.12.11 14:13

můžu se jen zeptat, co vám vadí na Desenském?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
8.12.11 14:18

Tak my jsme obojek pořídili, protože uz jsme nevěděli co dělat a chtěli jsme byt ohleduplni k sousedům. Účinek to mělo okamžitý, jenom je hrozny, když vidíš, jak je ten pes zmatený a v šoku, když dostane ránu… U nas naštěstí stačilo nasadit asi 3× a od té doby, když se nechce uklidnit, tak ji ho jenom ukážeme a je klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142

tééda elekrickej obojek ne přece :? dyt to je jak tejrání…zkusila bych ho naučit , že v přítomnosti pánů se prostě něštěká, ale ten obojek fakt ne…navíc docela se bojim aby se všechno ještě nezhoršilo..je na něco zvyklá a pak ji ze dně na den vezmete všehno co směla..postel, pokoj atd..tam bych měla strach aby pes neměl miminko jako vetřelce…co třeba miminko zkusit s fenkou zblížit, všude se píše, že hned po narození se má dát miminko pejskovi očuchat aby ho zprávně přijmul a nebyli problémy… my měli uštěkanou a máme uštěkanou pořád,ale kdyžspí Míšánek ona je uplně v klidu..umí si spolu hezky hrát, jsou to ti nejlepší partácí :mrgreen: myslim, že se to dá zvládnout i bez obojku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
ppetra píše:
tvůj příspěvek vyznívá vůči tomu psovi dost ošklivě :(

osobně bych el. obojek nepoužala, co jsem tak i slyšela, tak pes umí po chvíli rozeznat, zda má na krku el. obojek, nic nebo něco jiného, takže poslouchá jen s tím elektrickým :twisted:

já bych z tvého popisu měla i trochu strach, aby fenka neudělala něco mimču. Bude to pro ní hodně změn najednou - vykopnutí z postele (a rozhodně ten pes postřehne že je v posteli místo něj mimčo), vykopnutí vlastně ze všech místností krom chodby, po narození miminka téměř nulová péče o ní - aby nezačla brát mimčo jako konkurenta a nechtěla se ho zbavit :nevim: Doufám, že to nenastane, ale po přečtení mě to napadlo skoro okamžitě :think:

Možná vyznívá zle, ale není to tak myšleno. Nebude vykopnuta ze všech místností, bude mít zákaz do ložnice a pak na sedačku v obýváku. Má hodně svých pelechů a není jen u nás v posteli, někdy spí v boudičce. Každopádně nechci tu vypadat jako nezodpovědná majitelka psa. Žijeme doposud na stavbě a prostor k žití máme dost omezený, zatím.

• Citovat
  • Upravit
17565
8.12.11 14:27

elektrika patří do ruky zkušeného výcvikáře, opravdu zkušeného, není to žádná zázračná pomůcka, která všechno vyřeší sama, musí se s ní umět opravdu dobře pracovat.

Existují i sprejové obojky, které místo el.šoku vypustí „spršku“ vody, zkus si pogooglit, dají se i půjčit na zkoušku a měli by ti k tomu i vysvětlit, jak se používají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
8.12.11 14:28

Asi nestihnu na vše reagovat: to, že psovi vezmeme jeho prostředí, s tím se nedá nic dělat, prostě se stěhujeme. Psa cvičíme od doby, co jsme si ho vzali. byla pěkně rozmazlená, dokázala vyskočit ze židle na stůl a hrabat do jídla, neuměla chodit na vodítku…navíc jsme ji museli přeučit z angličtiny na češtinu, takže to byl také velký boj. Co se týče toho obojku, tak se mi ho vůbec používat nechce, myslím, že je to týrání. Vím ale, že to hodně lidem pomohlo v podobných případech. jen jsem nikdy neviděla v akci, co se s tím psem děje, jak na to reaguje atd. Psala jsem dvěma chovatelským stanicím, že si nevíme rady. bylo to cca před rokem, možná rokem a půl a nedostala jsem odpověď. pak jsme řešili jiný věci a zapomnělo se na to. vychovávat se snažíme furt, i když už je dospělá.
K dítěti přístup mít bude, očuchá si ho atd. Ale stěhovat se budeme tak v únoru a dítě bude koncem dubna, tak bude mít šanci si zvyknout na nové podmínky dole.
a k panu Desenskému, jestli je to ten, co byl se svými schopnostmi týkající se výcviku v telce, tak mám pocit, že někomu utratil psa, bez jeho svolení. Proběhlo to v TV.
Jinak tibestký španěl se využíval ke střežení a právě v případě ohrožení začal štěkat, aby přivolala velké psy. Takže to má asi trochu zakódované.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
8.12.11 14:30

Obojek není týrání.Máme ho pro výcvik loveckého psa,ale na takové případy bych ho nepoužívala.

• Citovat
  • Upravit
24016
8.12.11 14:30

Tak moje máma el. obojek na psa má a výboj nepoužila snad ani jednou, čuba se to naučila i na ten signál. Takže bych ten obojek tak neodsuzovala hned :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný