Elektrické obojky pro psy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3540
8.12.11 14:31

v poslední době se ohledně Desenského ozývá hodně špatných ohlasů.. asi bych zkusila více odborníků a vybrala bych si pro mne zlatou střední cestu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
8.12.11 14:35

No, taky myslim, ze to bude moc zmen najednou - prostredi, zakazy, povely, mimco, ztrata pozornosti… a to se muze lehce stat, ze pes bude miminko nenavidet, protoze vsechny zmeny si spoji s nim - i kdyz to tak ve skutecnosti nebude. On nepochopi ze je nove bydleni a znicil by sedacku - on jen uvidi ze prislo mimi a je zmena!!!
My mame psa, od narozeni ma k male staly pristup, mohl na postel, mala byva na zemi, muze ji oblizovat - v ramci normy - muze ji cichat a nejvetsi radost ma, jak ji z nozky stahne ponozku!
Obetovala jsem par chlupu a psich bacilu spokojenemu vztahu a vyslo to.

Jezis, to jsem se rozepsala, a vlastne jsem jen chtela poradit, ze obojek ne, naucit stekat na povel a naucit, ze doma se nesteka - treba tim, ze jakmile zasteka, zavres ji do koupelny, do jineho pokoje, do kuchyne, proste nekde aby byla sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
8.12.11 14:37

el. obojek je jako takové ty „zázračné“ hubnoucí pásy… prý by to bolet nemělo jen jakoby brnět..JENŽE psi pak mohou začít být neurotičtí protože jsou náhle potrestáni vlastně ničím.. pak se začnou bát cokoli udělat protože se budou obávat potrestání zhúry.. nevím jak to mám pořádně vyjádřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4208
8.12.11 14:37

ahojky,ráda bych taky přidala názor..
Máme 4letého křížence..je z útulku…Když jsme si jí vzali,tak normálně skákala a spala na gauči..a s náma do ložnice chodila…
jenže co jsem zjistila,že jsem těhu..
tak jsme jí zakazali skákat na gauč..sice párkrát protestovala..ale už si gauče ani nevšimne…(ehm..nepoužili jsme nějak hrubou sílu,jen jsme jí okřikli,aby šla dolů)
Byla zvyklá s náma spát v ložnici..sice né v posteli,ale spala vedle postele..ted jsme jí naučili spát na chodbě.Dali jsme jí tam ten pelíšek…a nechali jsme otevřené dveře do ložnice aby nebyla izolovaná a kdykoliv by chtěla,aby se na nás podívala :palec:
Ted musíme nějak odnaučit to štěkání,když je někdo na chodbě…(zatím na tom pracujem :lol: )

A to mám termín až na konci dubna..Začli jsme ted..protože nechci,aby si pak myslela,že za to může to dítě..Postupně to všechno odbouráváme :palec:
Nikdy bych nešla do elektrického obojku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
8.12.11 14:45

Zkus napsat do poradny pana Viktora Dostála
http://www.psiskolafalco.cz/
Za mně elektrický obojek určitě ne, vždy se to dá řešit jinak. Náš pes štěká jenom když někoho slyší na chodbě nabo na zvonek, taky jsem to řešila. Nakonec si zvykl syn, už se na to nebudí:-) a zvonek vypínám když spí.

Příspěvek upraven 08.12.11 v 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
8.12.11 14:45
Barca12345 píše:
No, taky myslim, ze to bude moc zmen najednou - prostredi, zakazy, povely, mimco, ztrata pozornosti… a to se muze lehce stat, ze pes bude miminko nenavidet, protoze vsechny zmeny si spoji s nim - i kdyz to tak ve skutecnosti nebude. On nepochopi ze je nove bydleni a znicil by sedacku - on jen uvidi ze prislo mimi a je zmena!!!
My mame psa, od narozeni ma k male staly pristup, mohl na postel, mala byva na zemi, muze ji oblizovat - v ramci normy - muze ji cichat a nejvetsi radost ma, jak ji z nozky stahne ponozku!
Obetovala jsem par chlupu a psich bacilu spokojenemu vztahu a vyslo to.Jezis, to jsem se rozepsala, a vlastne jsem jen chtela poradit, ze obojek ne, naucit stekat na povel a naucit, ze doma se nesteka - treba tim, ze jakmile zasteka, zavres ji do koupelny, do jineho pokoje, do kuchyne, proste nekde aby byla sama…

Nebude to ze dne na den. Jak jsem psala, stěhujeme se v únoru (možná koncem ledna-to je moje přání). A dítě koncem dubna. Dole v té době už zákazy dostane a nebude si je spojovat s miminkem, to totiž ještě nebude na světě. rozhodně nebude mít zákaz k mimču. jen má opravdu jemné, husté světlé chlupy, které jsou všude vve velkém množství, i když se luxujea vyčesává. Nechci, aby pak v postýlce byla peřinka samý chlup. Ale spíš řeším to štěkání. Už několikrát spala na chodbě, omylem. Manžel šel na WC a nevšiml si, že pes za ním, tak si pak lehnul a naše malá spala celou noc na chodbě, vzbudila mě v 5 ráno škrábáním a štěkáním. Tak to třeba nebude tak hrozný.

• Citovat
  • Upravit
8594
8.12.11 14:50

Pokud si tuto variantu vybereš, můžu Ti říctm, že já jsem to zažila u psa mé aupeir rodiny, protože utíkal a pomohlo to. Ale není pravda, že to vůbec nebolí a je to jen takové píchnutí, poprvé u toho zakňučel, že se děti rozplakaly. Ale pomohlo to. Já bych to volila jako krajní řešení, spíš bych se teď pár týdnů do porodu poctivě věnovala odnaučení toho zlozvyku, poradila se s profíky, ten pes totiž bez toho obojku dál neposlouchal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
8.12.11 14:50
Barca12345 píše:
Obetovala jsem par chlupu a psich bacilu spokojenemu vztahu a vyslo to.Jezis, to jsem se rozepsala, a vlastne jsem jen chtela poradit, ze obojek ne, naucit stekat na povel a naucit, ze doma se nesteka - treba tim, ze jakmile zasteka, zavres ji do koupelny, do jineho pokoje, do kuchyne, proste nekde aby byla sama…

Baru uplně s tebou souhlasim ve všem. Malej taky e pořád s Belinkou v pokoji na zemi a jsou spolu uplně nejštastnejší na světě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
8.12.11 14:55
jajinka veverka píše:
Barca12345 píše:
Baru uplně s tebou souhlasim ve všem. Malej taky e pořád s Belinkou v pokoji na zemi a jsou spolu uplně nejštastnejší na světě :lol:

Dneska mu vlezla do pelechu a prestuchovali se, ona lezela a Endy se ji snazil cumakem vystuchat!!! Jsem se bavila jak tenkrat :mrgreen: Nakonec Katka vyhrala, jakmile Endymu kousla do nohy tak se zdekoval jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
8.12.11 14:58

El. obojky neodsuzuji. Meli jsme klasicky vycvikovy, kdy psovi vyboj dava panicek, kdyz neposlechne. Pouili jsme ho u krizence z utulku, ktery byl vychcanej jak mraky. Moc dobre vedel, co se po nem chce, ale proc poslouchat, kdyz jsem daleko.
Stacilo pouzit parkrat a poslouchal na prvni povel.
Ted mame borderu. Ty kdybych to pripla na krk, ta ji to psychicky naprosto odrovna. Nikdy bych to na ni nepouzila…nehlede na to, ze posloucha jako hodinky a vlastne neni ani proc.
Zalezi na povaze psa…
Jen bacha, abys pripadne koupila kvalitni obojek, ktery nebude delat chybu. Podle me by bylo lepsi, dat ji ten, kde vyboj davas Ty, aby nedostala nepravem…to by pak pravr mohlo vyvolat to, ze se bude bat cokoli udelat.
At to zvladnete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
8.12.11 15:00

Jinak, u nas pes + mimno funguje super…a od te doby, co se s ni malej dokaze pretahovat o hracku, tak mam od nich pokoj treba na 20min. Uz aby se naucil hazet :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
8.12.11 15:01
Barca12345 píše:
jajinka veverka píše:
Barca12345 píše:
Baru uplně s tebou souhlasim ve všem. Malej taky e pořád s Belinkou v pokoji na zemi a jsou spolu uplně nejštastnejší na světě :lol:
Dneska mu vlezla do pelechu a prestuchovali se, ona lezela a Endy se ji snazil cumakem vystuchat!!! Jsem se bavila jak tenkrat :mrgreen: Nakonec Katka vyhrala, jakmile Endymu kousla do nohy tak se zdekoval jinam…

tak do postýlky mu nevyskočí protože má Belinka těžkou prdelku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: my teda bydlíme nahoře a nši dole, pes je muj ,ale je s našima dole, nechteli bejt sami, tak zustala sni ma, stejně si od začátku vybrala za páníčka mýho tatku :mrgreen: ale chodime dolu často, neni to tam tak nebezpečný jak u nás nahoře a naši si malýho rádi užijou, s beldou se pořád mazlí kam si lehne tam lehne i Míša, podává ji balonek pak ji ho bere, honí se perou se spolu, Míša ji pořád hladí, belika by ho zas ulíbala…nu je to krásný :mrgreen: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
8.12.11 15:12

El. obojek patří do rukou jen zkušenému, opravdu zkušenému kynologovi. Pokud se použije neodborně, hrozí trvalé psychické postižení psa, jeho neurotizace. Pes je inteligentní tvor. který prožívá emoce, strach, bolest, všechno. Najednou dostane „odkudsi perdu“. Nežádoucí chování to nevyvolá, jen stres a strach. Takový pes se dá fakt snadno zkazit a nechci domýšlet, co všechno by se s tím psem mohlo stát.
Bohužel tuto rasu neznám, tak nechci dávat konkrétní rady, jen opravdu obrať se na odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.11 15:46

Holky přiznám se že celou diskuzi jsem nečetla, ale musímse tady zastat el. obojků :) Proti štěkání s tím nemám zkušenost a ani nevím jak bych to používala, ale jinak na výcvik je to dobrá pomůcka. On totiž výboj nemusí být nustně bolestivý (ozkoušeno praxí) ale jen nepříjemný. A pokud ho použijete ve chvíli kdybyste (kdyby byl ten pes u vás) proti němu použili jiný „trest“ (placli ho vytahali ho za kůži, seřvali ho nebo já nevím jak říkáte psovi todle fakt nedělej) pak je to jen vaše prodloužená ruka. A věřte že trhnutí vodítkem je někdy horší než el. obojek.
Jen to opravdu není samospásný, chce to používat s rozumem (stejně jako používáte jiné pro psa nepříjemné dorozumívací prostředky) Ale obecně mi vadí když někdo vidí el. obojek a už to považuje za týrání zvířat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
8.12.11 15:47
Ester13 píše:
El. obojek patří do rukou jen zkušenému, opravdu zkušenému kynologovi. Pokud se použije neodborně, hrozí trvalé psychické postižení psa, jeho neurotizace. Pes je inteligentní tvor. který prožívá emoce, strach, bolest, všechno. Najednou dostane „odkudsi perdu“. Nežádoucí chování to nevyvolá, jen stres a strach. Takový pes se dá fakt snadno zkazit a nechci domýšlet, co všechno by se s tím psem mohlo stát.
Bohužel tuto rasu neznám, tak nechci dávat konkrétní rady, jen opravdu obrať se na odborníka.

Souhlasím.
Tady pan Dostál vyjádřuje svůj názor na el. obojky:
 http://www.psiskolafalco.cz/vycvik.htm#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný