Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kemeny13 No tak znám psy, kterým byste mohla dát deset, sto, tisíc koleček salámu a neurazili by se ani kdybyste jim po těch 1000 kolečkách salámu dala kus šunky v celku. Pak by na to vypili plnou misku vody a šli by hledat, kde by co sežrali.
Náš pes, když dostane kostičku (ze zverimexu), tak si ji jde instinktivně zahrabat a byť nažranej, všeho má dost, kostička nevydrží zahrabaná déle než pět minut.
@kemeny13 píše:
Tak náš dostával syrové jen výjimečně, bylo nám veterinářem řečeno ať mu ho nedáváme protože by byl zlej. No z mého pohledu blbost, ale vážně dostal vždycky co se do něj vešlo. No pravda měl 8-9kg a byl to pekinéz.
No to byl nějaký vet expert
, ale jinak souhlas, opravdu záleží na psovi a do určité míry jistě i na plemenu, jinak se bude cpát pekinéz a jinak labrador třeba.
Naše fena začala z neznámých důvodů přibírat, pak jsme zjistili, že se chodí dojídat ke slepicím. Prostě většina psů, kdybyste jim dali to, co chtějí, tak prasknou.
@kemeny13 píše:
Tak náš dostával syrové jen výjimečně, bylo nám veterinářem řečeno ať mu ho nedáváme protože by byl zlej. No z mého pohledu blbost, ale vážně dostal vždycky co se do něj vešlo. No pravda měl 8-9kg a byl to pekinéz.
Zlý pes ze syrového masa?
Co je to za veterináře?
Kdysi nebyly žádné granule a psi běžně žrali syrové maso.
Mně přijde, že u vás můžou být problémy 2:
Buď brácha psa dráždí nebo mu ubližuje (a dělá to tak, že vy to nevidíte) a pes vrčí ze strachu a podráždění (bratr mu leze na nervy). A to je na čase, aby s tím ten kluk přestal a začal psa krmit a dávat najevo, že je už jeho kamarád. Jeden můj známý takhle zlobil mého psa, dělal to dost nenápadně.(Ukazováčkem na něj dělal „ty ty ty“ nebo na něj jen tak lehce napřáhl hůlku. Zjistila jsem to až zpětně, kdy na něj a nikdy na nikoho jiného, pes vrčel. Tehdy naštěstí pochopil, že už to není legrace, protože pes byl ovčák a známý z něj dostal strach.)
A nebo si váš pejsek zařadil bratra na samý konec smečky a ukazuje mu svoji dominanci. Tomu by odpovídalo i to kousnutí do rtu. A to by zas chtělo, aby bratr začal psovi dávat povely, aby ho odměňoval a aby za ním nijak nedolézal. Když ho bude chtít pohladit, musí si ho přivolat, dát třeba povel sedni, pak ho pohladit a poslat zase zpátky na místo.
@eva valoi píše:
Naše fena začala z neznámých důvodů přibírat, pak jsme zjistili, že se chodí dojídat ke slepicím. Prostě většina psů, kdybyste jim dali to, co chtějí, tak prasknou.
Veselo je u nás, dva jsou popelnice a jedna ňimra, to se pak dělá hůře. Přitom slečna anorektička je stejné plemeno jako jedna z nenažranců a jedná se o matku s dcerou.
@eva valoi píše:
@kemeny13 No tak znám psy, kterým byste mohla dát deset, sto, tisíc koleček salámu a neurazili by se ani kdybyste jim po těch 1000 kolečkách salámu dala kus šunky v celku. Pak by na to vypili plnou misku vody a šli by hledat, kde by co sežrali.
Tak jsem měla asi výjimku, ale podle mě taky záleží co k tomu jídlu dostane. Ten můj když dostal k obědu kus pečeného masa s trochou přílohy tak měl dost a nesháněl se po dalším.
@topazio píše:
Zlý pes ze syrového masa?Co je to za veterináře?
Kdysi nebyly žádné granule a psi běžně žrali syrové maso.
Taky se mi to nezdálo a přesto, že občas syrové dostal, zlý rozhodně nebyl.
@kemeny13 píše:
Tak jsem měla asi výjimku, ale podle mě taky záleží co k tomu jídlu dostane. Ten můj když dostal k obědu kus pečeného masa s trochou přílohy tak měl dost a nesháněl se po dalším.
Ne to opravdu nezáleží co dostane, ale jaký má apetit ![]()
@Tomáš916 Tak to máte doma výjimečného psího jedince. Ale kočky nejsou o moc lepší. Je neuvěřitelné, co dokáže zvíře kvůli žrádlu vymyslet. My měli kočky a dávalo se jim každé zvlášť do mističky. No a ta jedna si lehla na dvě mističky, vyžrala tu první v řadě, pak se pomalu posunula dozadu až vyžrala všechno sama Na to si olízala bříško, aby ani slzička nepřišla na zmar a šla spokojeně spát. No muselo se jim to dávat pak každé jinam.
@Matt 02 píše:
Ne to opravdu nezáleží co dostane, ale jaký má apetit
No tak pravda byl to mlsoun.
@Voyona píše:
@Midaku Pejsek je vychovaný, poslechne, ale bratra nerespektuje a tím pádem ani jeho neposlechne. Je naučený, že žebrat nesmí a když už, tak si kousek čehokoliv musí zasloužit.
Musel ležet na zemi a jíst. Kdyby jedl u stolu, tak pochybuji, že ho pes kousne. A 6 kg špic není moc velký.
@kemeny13 píše:
Taky se mi to nezdálo a přesto, že občas syrové dostal, zlý rozhodně nebyl.
Tak není první, kdo má takový názor, ale u veta už je to dnes spíše vyjímka a za mě byl měl teda odevzdat licenci
, ale lidi mají různé názory typu Ježiš vy mu dáváte syrové maso, však jak jednou ochutná krev, tak vás zabije
atd. No vždycky se zasměju ![]()
@eva valoi píše:
@Tomáš916 Tak to máte doma výjimečného psího jedince. Ale kočky nejsou o moc lepší. Je neuvěřitelné, co dokáže zvíře kvůli žrádlu vymyslet. My měli kočky a dávalo se jim každé zvlášť do mističky. No a ta jedna si lehla na dvě mističky, vyžrala tu první v řadě, pak se pomalu posunula dozadu až vyžrala všechno sama Na to si olízala bříško, aby ani slzička nepřišla na zmar a šla spokojeně spát. No muselo se jim to dávat pak každé jinam.
Naše kočky milují šunku a tuňáka. ![]()