Pes kulhá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59403
31.3.19 22:10

@lasička1 mne je nejvíc líto těch fen, to jsou prostě chudáci. každé hárání je připustí a dokud budou ti co si od takových vezmou štěně tak feny budou trpět pořád. Zaplatit několik tisíc a ani nevědět co z toho nakonec vyroste :? . Ty feny jsou většinou hodně nemocné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31975
3.4.19 10:20

@Aneta222 ale ono to tak prostě je, je to špatně a často to dopadá ještě hůř. A nejvíc to odnese ten pes a nový páník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.4.19 18:05

Taková malá, malinká a nepopulární poznámka. Čivava s PP pro zařazení do chovu ŽÁDNÉ ZDRAVOTNÍ TESTY NEPOTŘEBUJE.
Všechna vyšetření jsou čistě dobrovolná.
A pokud je pes krásný a luxace se odoperuje, tak to nikdo ani neví.
Všechno je čistě na zodpověnosti chovatele. A taky nových majitelů štěňat, protože pokud si chovatel neotestuje svoje vrhy u nových majitelů, tak vůbec netuší, co rodiče dál přenášejí za vadu.

Takže zakladatelko, klid, moc se tomu nedá předejít ani u psů s PP. Leda by byl chovatel tvůj dobrý známý, u kterého máš jistotu, že ti nepověsí bulíky na nos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aneta222
3.4.19 20:51

@Lucie_Sx Děkuji. Jeden z rodičů s PP byl..

• Citovat
  • Upravit
31975
5.4.19 14:17
@Lucie_Sx píše:
Taková malá, malinká a nepopulární poznámka. Čivava s PP pro zařazení do chovu ŽÁDNÉ ZDRAVOTNÍ TESTY NEPOTŘEBUJE.
Všechna vyšetření jsou čistě dobrovolná.
A pokud je pes krásný a luxace se odoperuje, tak to nikdo ani neví.
Všechno je čistě na zodpověnosti chovatele. A taky nových majitelů štěňat, protože pokud si chovatel neotestuje svoje vrhy u nových majitelů, tak vůbec netuší, co rodiče dál přenášejí za vadu.Takže zakladatelko, klid, moc se tomu nedá předejít ani u psů s PP. Leda by byl chovatel tvůj dobrý známý, u kterého máš jistotu, že ti nepověsí bulíky na nos…

Tak ono většinou chovatelé, kteří si dají tu práci testovat ať už na cokoliv se tím určitě pochlubí a nemají problém na vyžádání výsledky testů i ukázat. U koček je to taky o tom, že mnohé věci se vůbec nezkoumají při uchovnění a je to na novém majiteli si najít takového chovatele, který testuje. Jen se s otestovanými furt víc setkáš u PP psů než bez.

PP obecně jen těžko lze vnímat jako záruku naprostého zdraví zvířete. To ani nejde. I kdyby chovatel testoval všechno možné (což se v praxi stejně neděje), je furt tuna věcí, které se špatně testují, nejsou prokazatelné apod. na druhou stranu je fakt, že prostě i kdyby v daném případě jí to nijak nepomohlo, nic to nemění na tom, že když si takové štěně vezme, musí počítat s negativní reakcí, protože prostě podporuje něco, co ve valné většině případů dopadá špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.4.19 00:00
@Nimie píše:
Tak ono většinou chovatelé, kteří si dají tu práci testovat ať už na cokoliv se tím určitě pochlubí a nemají problém na vyžádání výsledky testů i ukázat. U koček je to taky o tom, že mnohé věci se vůbec nezkoumají při uchovnění a je to na novém majiteli si najít takového chovatele, který testuje. Jen se s otestovanými furt víc setkáš u PP psů než bez.PP obecně jen těžko lze vnímat jako záruku naprostého zdraví zvířete. To ani nejde.I kdyby chovatel testoval všechno možné (což se v praxi stejně neděje), je furt tuna věcí, které se špatně testují, nejsou prokazatelné apod. na druhou stranu je fakt, že prostě i kdyby v daném případě jí to nijak nepomohlo, nic to nemění na tom, že když si takové štěně vezme, musí počítat s negativní reakcí, protože prostě podporuje něco, co ve valné většině případů dopadá špatně.

Jenže ono je to tady takto prezentováno, že PP je záruka. A ona není. Od té doby, co jsem nahlédla pod pokličku PP chovu, si myslím, že PP/bez PP je úplně fuk.

K té druhé větě. Štěně bez PP ještě automaticky neznamená množírnu. Dost často to bývá majitel jedné milované feny, který chce štěňátka. Já v tom fakt nevidím problém.
Ano, množírny problém jsou, a tam bude opravdu těch vad asi hodně. A zásadní je morální hledisko. Proto vždy tvrdím, že klíčový je chovatel, štěně vidět doma, vidět matku, vidět jak je o ně pečováno - a na PP zas až tak nezáleží (pokud někde nechce garanci perfektního vzhledu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31975
6.4.19 00:31
@Lucie_Sx píše:
Jenže ono je to tady takto prezentováno, že PP je záruka. A ona není. Od té doby, co jsem nahlédla pod pokličku PP chovu, si myslím, že PP/bez PP je úplně fuk.K té druhé větě. Štěně bez PP ještě automaticky neznamená množírnu. Dost často to bývá majitel jedné milované feny, který chce štěňátka. Já v tom fakt nevidím problém.
Ano, množírny problém jsou, a tam bude opravdu těch vad asi hodně. A zásadní je morální hledisko. Proto vždy tvrdím, že klíčový je chovatel, štěně vidět doma, vidět matku, vidět jak je o ně pečováno - a na PP zas až tak nezáleží (pokud někde nechce garanci perfektního vzhledu).

Jasně, v tom s tebou naprosto souhlasím. Já jsem se tím spíš snažila říct, že je jich takových menšina (nebo aspoň mám takovou zkušenost bohužel). To je třeba podobné jako se zverimexama. I tam občas najdeš lidi, kteří se fakt starají o zvířata, poskytují jim potřebné podmínky atd… přesto kdybych měla tu možnost, většinu bych pozavírala a dost bych to zregulovala nebo přinejmenším zavedla důraznější tresty nebo kontroly, protože prostě procento zverimexů, které jsou schopné zajistit zvířatům důstojné podmínky jako v běžných chovech, je zoufale nízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.4.19 09:38
@Nimie píše:
Jasně, v tom s tebou naprosto souhlasím. Já jsem se tím spíš snažila říct, že je jich takových menšina (nebo aspoň mám takovou zkušenost bohužel). To je třeba podobné jako se zverimexama. I tam občas najdeš lidi, kteří se fakt starají o zvířata, poskytují jim potřebné podmínky atd… přesto kdybych měla tu možnost, většinu bych pozavírala a dost bych to zregulovala nebo přinejmenším zavedla důraznější tresty nebo kontroly, protože prostě procento zverimexů, které jsou schopné zajistit zvířatům důstojné podmínky jako v běžných chovech, je zoufale nízké.

Jo, je to možné. Dlouho jsem už inzeráty neprojížděla, ani nikde nebyla kupovat štěně, takže % množíren ze všech inzerátů si netroufám odhadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
8.4.19 09:50

Čivava do chovu musí mít vyšetření patel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
8.4.19 09:55

Hlavně ono taky záleží pod kterým klubem se chová . Známe mamka chová čivavy a na vyšetření patel musí jít . Každopádně čivava s PP nestojí tolik, aby se museli kupovat bez PP, navíc pak se člověk diví, když jeho čivava váží víc jak 3 kg ( což vlastně je vyřazující do chovnosti). A vůbec , že nevypadá jako čivava. Zvlášť hlavně Merle barvy . U čivav merle prostě neexistuje. Takže je hned jasný , že v předcích bude nějaké merle plemeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.4.19 13:19
@Týnuška95 píše: Čivava do chovu musí mít vyšetření patel.

Ne, nemusí. Je to dobrovolné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný