Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tchýně je teda dobrý prase, když jí nevadí, že jí papouch všechno osírá. Bych mu snad už otevřela nenápadně okno, ať letí..
Tak snad už budete brzo ve svém. ![]()
Já bych asi zapomněla zavřít okno… Jinou radu nemám,když je tchýně prase…
Hele on je tak závislej, že i kdyby seděl na balkoně tak neodleti… a přitom mr by se taaak ulevilo. Já už to potřebovala někomu říct, protoze fakt to nedávám..
pocitam už hodiny kdy půjdeme pryč…
já fakt Za chvíli skončím v blázinci… ale opravdu uz nic po něm uklízet nebudu, dřív asi spoléhali na mě, že to nevydržím, ale už na to kašlu ![]()
No to je psycho teda. Zkusit se domluvit, že by se papoušek pohyboval pouze v obýváku? Myslím, že jestli přispíváte na bydlení, měli by jste tam mít také trochu slovo. Představuji si obývák, většinou je to větší místnost ( zavírat dveře, udělat tam závěs) a pustit papouškovi televizi nebo radio. To s těma hovínkama v kuchyni je šílený. My máme velkého chlupatého psa v bytě, ale jsou prostě místa kam nesmí.
Tady se vetra, okna i balkonove dvere dokola, bohuzel
… Fakt zlatej pes… radši tu budu mít denně chlupy a sliny, jak toto
… samozřejmě to myslím ze srandy. Byt to můj pták tak to možná chápu, ale odpověď „vždyť to je cistej ptacek“ ty hovinka nevadi… ale porad je to sakra ho***.
taky asi nechám malou valet bez plenky na sedacce a řeknu, vždyť je to čistý miminko ![]()
Ja to zase vidim z ty druhy strany, maji papouska radi no
Ja mam takhle navolno andulku, mnisek je o neco vetsi, ale tak jak pises ty toho tolik nepodela. Proste kdyby se to po nem kazdy den utrelo ta trocha, tak se to tak nenashromazdi. Je super ochocenej, co bych za to dala kdyby si ta nase andula za nama takhle sedala na rameno. Pos*ala me nekolikrat, utru pidi houno a jede se dal
Nejsem zadna cita. Proste toho papouska nenavidis, to je cely, papousci holt zpivaji a rvou a kadi
Ja jsem ve skupine chovatelu papousku, takze chapu kdyz ho ma nekdo jako mazlicka. A ta hygiena se udrzovst da, ne ze ne. Mozna jen aby tolik nerval potrebovsli by k sobe kamarada ![]()
@viky23 píše:
Ja to zase vidim z ty druhy strany, maji papouska radi noJa mam takhle navolno andulku, mnisek je o neco vetsi, ale tak jak pises ty toho tolik nepodela. Proste kdyby se to po nem kazdy den utrelo ta trocha, tak se to tak nenashromazdi. Je super ochocenej, co bych za to dala kdyby si ta nase andula za nama takhle sedala na rameno. Pos*ala me nekolikrat, utru pidi houno a jede se dal
Nejsem zadna cita. Proste toho papouska nenavidis, to je cely, papousci holt zpivaji a rvou a kadi
Ja jsem ve skupine chovatelu papousku, takze chapu kdyz ho ma nekdo jako mazlicka. A ta hygiena se udrzovst da, ne ze ne. Mozna jen aby tolik nerval potrebovsli by k sobe kamarada
No ono vis jak, nevadi mi, kdyz si (tyjo přemýšlím jak dlouho, jak nazvat ty zvuky co vydávají? Netuším:D) dejme tomu když si zpívá nebo neco jineho… ale tohle je něco jinýho fakt… tohle už je moc, to radši toho psa od sousedů co chudák denně vyje, to mi nevadí. Je to fakt škoda, že mu tohle dovolili, víš jak, kdyby to bylo jen něco, ale tohle vše dohromady už je hodně. Přesně jak říkáš, kdyby to hned utreli tak není co řešit… ale ne že sedí, mají to 30cm od ruky, v ruce kapesník a nic… pak to nejde jen tak zejo
Snesu kde co, ale tohle je fakt nechutný. Hovna všude
Já bych už papouška vevnitř nesnesla, ten řev, rozhazování žrádla. Že si někdo nechá ale sr.t všude po bytě by mě nenapadlo.
@viky23 take tak. My mame andulku a amazonana. Amazonanka chodi delat potrebu do klece, naucila se to asi za dva dny. Je to naprosty mazel, neni teda pustena porad, ale dost casto.
Jako, ve svem si to zakladatelka muze udelat podle sebe, tady to holt jeji domacnost neni, jakkoliv chapu, ze tohle je trosku fuj.
No jako já si to nechci nějak rozházet u tchýně, jinak je fakt super, jsem za ní rada. Tak se snažím to řešit s mým. Jemu to taky vadí, ale prý to nemá cenu mamce říkat… já mu jen řekla, ze už to po něm fakt uklízet nebudu. A asi koupím spunty ![]()
teda je to psane opravdu se znacnou nenavisti
mnisek je velmi spolecensky a chytry tvor,kdyz se mu neco nelibi,umi se ozvat(ale to vy taky ze?)s jidlem-sama pisete ze zezacatku vam to prislo vtipne-ten papousek nechape rozdil,co se zmenilo,proc uz to najednou vtipne neni. S trusem-ano,je to zvire,ale kdyz se vykadi,utru to ..ne ze to necham tyden a pak to hrabu vidlema…za dalsi..ma prostornou klec?kdyz je v kleci kde ma svuj pelech(mnisek ma rad sve hnizdecko,nas ma zavesenou krabici (neco jako boudu v tom chrni) a hodne hodne hracek,aby byl v te kleci rad a zabaveny-plus ho poustet a venovat se mu.nehledat v nem nenavist,ale naopak to dobre,je chytry a pocase se z nej stane opravdu partak jen to chce trpelivost,duslednost a klid.a rady typu otevrit omylem okno a odsoudit ho na smrt?jako holky to snad nemyslite vazne…psa co se doma pocura a zasteka taky vyhodite z auta na trase praha-brno nebo co?! kazde zvire potrebuje vyhovujici podminky,co uspokoji jeho potreby,peci a rad…takze prostornaklec,hracky,pece a pravidelne pousteni na prolet.a pokud by to pro vas bylo tak strasne neunosne,pak oslovte chovatele mnisku a ten ho umisti do paru,do voliery at si zije stastny zivot a treba vyvede mlade-ale ne zadne otvirani oken a vyhazovani. tecka
@DangerousIzzi píše:
No jako já si to nechci nějak rozházet u tchýně, jinak je fakt super, jsem za ní rada. Tak se snažím to řešit s mým. Jemu to taky vadí, ale prý to nemá cenu mamce říkat… já mu jen řekla, ze už to po něm fakt uklízet nebudu. A asi koupím spunty
Takže papoušek serre všude, ale tchýně je super. No holka dobrý. ![]()
Hele, co brání papouškovi, aby odletěl otevřeným oknem a už se nevrátil? ![]()
Nebo by mohl potkat kočičku. ![]()
Proč si takto hloupě lidi ublížují? ![]()
@biggi píše:
teda je to psane opravdu se znacnou nenavisti
mnisek je velmi spolecensky a chytry tvor,kdyz se mu neco nelibi,umi se ozvat(ale to vy taky ze?)s jidlem-sama pisete ze zezacatku vam to prislo vtipne-ten papousek nechape rozdil,co se zmenilo,proc uz to najednou vtipne neni. S trusem-ano,je to zvire,ale kdyz se vykadi,utru to ..ne ze to necham tyden a pak to hrabu vidlema…za dalsi..ma prostornou klec?kdyz je v kleci kde ma svuj pelech(mnisek ma rad sve hnizdecko,nas ma zavesenou krabici (neco jako boudu v tom chrni) a hodne hodne hracek,aby byl v te kleci rad a zabaveny-plus ho poustet a venovat se mu.nehledat v nem nenavist,ale naopak to dobre,je chytry a pocase se z nej stane opravdu partak jen to chce trpelivost,duslednost a klid.a rady typu otevrit omylem okno a odsoudit ho na smrt?jako holky to snad nemyslite vazne…psa co se doma pocura a zasteka taky vyhodite z auta na trase praha-brno nebo co?! kazde zvire potrebuje vyhovujici podminky,co uspokoji jeho potreby,peci a rad…takze prostornaklec,hracky,pece a pravidelne pousteni na prolet.a pokud by to pro vas bylo tak strasne neunosne,pak oslovte chovatele mnisku a ten ho umisti do paru,do voliery at si zije stastny zivot a treba vyvede mlade-ale ne zadne otvirani oken a vyhazovani. tecka
On má snad vše, hraček hromady, pozornosti opravdu hodně, protoze jak říkáš je společenskej. Klec má dost velkou, ne o jsem si o nich po novým roce cetla, abych to pochopila. Ano, nemám ho ráda, a není to moje zvíře. Kdyby ano, přístup mám jiný. Chytrej je dost, kdyz zjistil postupně, že mu jídlo dokud sama nechci nedám, tak za mnou prostě nejde. Dám mu piškot každý den, jídlo, vodu když je potřeba, nervů na něj, nic mu nedělám, ale radši bych byla kdyby mi tu nonstop přes den brecela malá, bez papoušek. Otevirat mu okno aby vyletel fakt nebudu, asi jste nepochopila srandu v tomhle pripade, ale proste se na me nezlobte nebo klidně ano, ale vychovat by se mělo kazde zvíře, alespoň nějaký základ, to ještě žádnému neublížilo.