Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Z jaké chovné stanice pes je? Byli rodiče vyšetřeni na luxaci pately?
Kříženci čivav na luxaci pately dost trpí, protože lidi množí jak blbí, aniž by řešili genetiku, vyšetření apod ![]()
Podle popisu typická luxace pately…takže vet a řešit operací…
@Aiky píše:
Podle popisu typická luxace pately…takže vet a řešit operací…
Záleží v jakém stádiu by to bylo … ale nejčastější je operace ![]()
A jako první mě to taky napadlo. Pokud teda kontrolovala packy a nenašla nějaký cizí předmět, který by mu tam vadil …
Tak samozřejmě to může být i něco jiného… Ale pokud to bude luxace, tak není jiná pomoc než operace, žádná konzervativní léčba s tím nepomůže. Pokud by to byl starý pes s mírnými potížemi, tak se operovat třeba nebude, ale u ročního psa by byla vhodná…
to bude luxace pately, ale je to strašně brzo. To bude bez PP? Nebo rodiče bez vyšetření? Nejspíš operace a celkem drahá ![]()
Už jsem si o tom četla, a je to úplně přesné.. Zítra zavolám na veterinu..
Mockrát děkuji
@Aneta222 píše:
Ano, je bez PP
Proč podporujete množírny.Potom se rodí psi,kteří mívají různé zdravotní problémy.A je mě jich líto,že musí řešit takové zdravotní problémy.
To je:Mám psa co vypadá jako čivava,jé,tady ve vesnici mají také psa,který se podobá čivavě-pojďme je nakřížit,to bude vejvar,až se štěňata prodají.A kdo to odnese?Pejsek a nový majitel.
Pokud u psa s PP původu nejsou všechny testy co mají být OK,nebo se vyskytne nějaká vada,tak se nesmí použít jako chovný.Což mě přijde jako rozumný.
@lasička1 píše:Čekala jsem, kdo se první ozve
Proč podporujete množírny.Potom se rodí psi,kteří mívají různé zdravotní problémy.A je mě jich líto,že musí řešit takové zdravotní problémy.
To je:Mám psa co vypadá jako čivava,jé,tady ve vesnici mají také psa,který se podobá čivavě-pojďme je nakřížit,to bude vejvar,až se štěňata prodají.A kdo to odnese?Pejsek a nový majitel.
Pokud u psa s PP původu nejsou všechny testy co mají být OK,nebo se vyskytne nějaká vada,tak se nesmí použít jako chovný.Což mě přijde jako rozumný.
@Aneta222 píše:
Ano, je bez PP
@Aneta222 píše: Čekala jsem, kdo se první ozve
To se blbě poslouchá, co ? ![]()
@Aneta222 píše: Čekala jsem, kdo se první ozve
Je mě hrozně líto pejsků,kteří se rodí díky nezodpovědnosti majitelů jejich rodičů.Potom si často musí projít léčbou a bolestí.A kdyby nebyli lidé,co podporují množírny,tak by se jich tolik nerodilo.
Máme pejska-už druhého-jen jako mazlíčka,neplánujeme šťeňata.A koupili jsme s PP,po výborných rodičích.Dlouze jsme vybírali.A okolí nechápe,když jsme zaplatili tolik peněz,tak že nestojíme o to,aby se „investice vrátila“.
Ještě jsem uvažovala nad tím,že si vezmeme pejska z útulku.Takže jsme paralelně hledali útulkáře a kavalíra s PP.Bročku z útulku si vzali noví majitelé den před tím,než jsme se tam jeli podívat.A kavalírek se našel dřív než útulkář.Ale štěňátko bez PP bych si nekoupila.
Dobrý den, mám roční čivavu a občas začne kulhat na zadní nohu, trvá to asi tak 10 sekund a pak normálně chodí.. Ani u toho nekňuči, je to jako by ji nemohl narovnat.
Nevíte co by to mohlo být?