Pes - malý německý špic

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Jančakecalka
6.2.13 15:20

Pes-malý Německý špic-

Zdravím.
Chtěla bych vědět, jaké povahy je tahle rasa, kolik se dožívá let a jestli je divoký nebo spíš spáč. Taky jestli je vhodný k dětem. A v neposlední řadě taky, jakou má srst, jestli hodně líná a je náročný na údržbu. Díky všem za skušenosti a rady. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
L-enny
6.2.13 15:26

Měli jsme špice 13 let. Zemřel stářím ve spánku. Je to pes vhodný do rodiny, ale pořád je to zvíře, takže tahání, bouchání a podobně od dětí by určitě nesnášel nějak s nadhledem. Líná teda příšerně, ač se nám paní od které jsme si ho kupovali dušovala, že je nelínací. :twisted: Musí se denně vyčesávat, protože má hustou srst, která se snadno suckovatí. Jako štěně kousal co našel. Ponožky, boty, postele, cokoli. Taková ta telecí léta ho držela snad osm let :lol: :lol:,pak se zklidnil. Nikdy s ním nebyly zdravotní problémy. Jestli je vhodný k úpně maličkým dětem, nevím. Já a ségra jsme měli 12 a 9 let, když jsme si ho pořídili a zpočátku jeho štěněcí kousance fakt bolely…jo a když štěká, je to sakra rámus :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1186
6.2.13 15:42

Známí ho mají a souhlasím s @L-enny . milý, ale hlučný, a ten náš trochu hyperaktivní i přes pokročilý věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.2.13 15:59

Ahojky!
Moje mamka má již třetího špice a musím říct, že je to plemeno krásné, chytré, ale opravdu hlučné. Špicové jsou hrozně uštěkaní, opravdu hodně línají, srst je náročná na „údržbu“ - musí se často česat, protože mají srst hustou a dělají se chuchvalce a ze zkušennosti ještě musím uznat, že jsou to tak trochu zákeřňáci. Jsou sice milý, mazlivý, hravý, ale nedělá jim problém vyjet i po nejbližším člověku. Třeba mamky Deisy kolikrát vyjede i po taťkovi a já mám vůči ní respekt a malého bych k ní nedala i když s ním téměř vyrůstala… my máme mopsíka a to je takovej pitomeček pitomej, kterej si nechá téměř i ocas utrhnout nebo očičko vydloubnout :mrgreen: :oops: ale ty chlupy všude!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.2.13 16:07

Tak moc díky, já si to tak trochu myslela, něco málo jsem načetla na netu. ;) A psali tam, že je dost aktivní a hlučný i ve vyšším věku. :)

• Citovat
  • Upravit
24798
6.2.13 16:12

My teda měli vlčího.
Jsou uštěkaní - k tomu byli šlechtění - hlídali dvorky a jejich úkol byl hlásit všechno neobvyklé.
Srst samozřejmě líná a padá, ale krom vyloženě línacího období (cca 2 týdny na jaře a na podzim) moc údržby teda nepotřeboval, jednou za týden pročesat… častěji prohrábnout za ušima a „v podpaží“, tam se mu cucky dělaly, ale jinak ne.
Možná že to je jiné u psů, co bydlí v bytě, tenhle byl na zahradě.
Jinak špicové jsou chytří pejsci, ti malí možná budou o něco labilnější než velké rázy - méně vhodní zrovna k dětem. Nezapomenout, že i pidipes potřebuje stejnou výchovu a přístup jako ti velcí.
Vyloženě hyperaktivní není, ale ani lenoch.
Se zdravím nemívají problémy, brácha našeho psa se dožil skoro 16ti let. Ti malí obecně bývají ještě více dlouhověcí - ale tak samozřejmě záleží na konkrétním psovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
7.2.13 09:40

Včera jsme se s manželem dohodli, že si ho vezmeme. Jedna známá, je to i chovatelka, má 4 štěnata, tak si jedeme pro pejska, bude celý černý. Je to taková rozkošná malá černá kulička. Nabídla nám ho za 3000 s papírama, ze známosti prý dá slevu. Zajímalo by mě, za kolik se tak dá jinak pořídit s papírama :?:

• Citovat
  • Upravit
2338
7.2.13 09:46

Jako štěňátka jsou kouzelní!!! Malé chlupaté kuličky se špičatým nosánkem :) Tak ať dělá jen radost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.2.13 09:47

Tak ať vám to spolu klape :palec:
Ta cena je super, ale oni ani „normálně“ nejsou moc drazí, není to takové módní plemeno jako jorkové a čivavy :roll: kde si klidně řeknou o 5000 bez PP.
Z nějakého obyčejného spojení bych štěně tipovala na 5-7tis. pokud nějaká super šampionská linie, tak třeba 8-10tis možná, ale za desítku už by ten pes musel být pomalu pozlacený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
7.2.13 09:48

@maki3012 Děkuju.No,to je fakt, ten čumáček má kouzelný. Hrozně moc se na něj už těšíme. Dneska mu půjdeme s dcerkou koupit nějaké hračky, misku a krmení. Jak já se těším :dance:

• Citovat
  • Upravit
2338
7.2.13 09:51

Úplně ti rozumím, já pořídila štěně mamce před třemi lety a když jsem od ní odjížděla bez té kuličky, kterou jsem měla přes víkend doma, tak jsem plakala, že ho chci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
7.2.13 10:04

@maki3012 To Ti úplně věřím. Já zažila něco podobného, když jsem před 4 lety vezla od chovatele Bišonka s kamarádkou. Držela jsem ho v autě na klíně a muchlovala se s nim. Když jsem od kámošky odjížděla, tak mi bylo taky dobreku, že není můj a nejede semnou.Jsem taky taková citlivka dojatá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
7.2.13 10:10

@Pipet Taky si myslím, že je za slušnou cenu.No,ale nebýt toho, že je to přes známou, asi bychom za něj dali taky těch 5-7 tisíc si myslim.
Díky, já věřím, že si s hafíkem padneme hned a budeme si rozumět :*

• Citovat
  • Upravit
L-enny
7.2.13 10:26

My jsme za psa platili v roce 97 nebo 98 už nevím přesně, 6000.- byl papírový.

@Jančakecalka i když je to roztomilá kulička s úžasným kukučem, tak hned od mládí to chce výcvik, jinak bude rarach jako ten náš. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
8.2.13 08:24

@L-enny :mavam: To jo, já vím, jinak by zvlčel a neposlouchal a byl by moc divokej. Už jsme jednoho pejsana měli, tak naštěstí vím, jak na to, nejsem začátečník. V neděli je náš :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný