Pes se mstí - čůrání do postele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
203
6.6.13 14:02
@slecna.anna píše:
Ty jo, tak já su asi blbá nebo co, literatury mám přečtený tuny, ale o literatuře to taky jen není, jde o zkušenosti s výchovou psa, měla jsem pejsků několik a ani jeden nebyl taková potvora, aby čůral do postele.
Jak kdosi psal - není mlácení a mlácení, to že dostane pleskanec po prdeli je týrání jo? To jste asi spadlý z višně. Žádný zbavování se psa nehrozí, vám fakt některým je*e, ne? Svýho psa miluju, nedala bych ho nikdy nikomu.
Jen mám na vás některé „moralistky“ otázku - dali vám někdy rodiče na prdel? Nebo liskanec? Nebo vy svým dětem? Aha???;)

Ty jsi fakt dobre mimo, sveho psa milujes a nikdy bys ho nikomu nedala a predtim napises ze mu machas tlamu ve vykalech, ze ji tam valis i celou, ze jsi triskas vareckou a rezes jako psa. Jsi neuveritelny sobec!!! Takhle laska ke psu fakt nevypada dokud si nepripustis, ze chyba je u tebe a pes se mstit neumi, nikam se neposunete. A když se tady budes ptat jak to z te MRCHY vytriskat a vsem nadavat, zadnou radu se urcite nedozvis…omoom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.13 14:18

Pejsek svým chováním na sebe upozorňuje.
Mě to můj čivavák udělal 2× a to, když jsem se mu přestala věnovat tak, jako předtím. Upozornil tím na sebe - „že je tu taky ON“. Když se vše vrátilo do „starých kolejí“, tak už to neudělal…
Zamysly se nad tím, jestli jsi k němu nezměnila chování, nebo jestli se mu třeba míň nevěnuješ…
Jen ho prosím nebij…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
6.6.13 18:29

@slecna.anna a to chcete, aby vaše dítě vyrůstalo v takovým " nepořádku "?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
21.9.16 08:45

Ahoj obnovím zajímá mě váš názor a rada. Máme jednu fenu rok a půl a ted štěně její nevlastní sestra 3 měsíce, první cca 2 týdny uplně v pohodě chodila čůrat na ručník nebo na zahradu sem tam nehoda takže v pohodě, ale ted začala dělat neplechu když odejdu do práce pomočí gauč. Dnes například nepomočila gauč, ale udělala mi 2 louže do postele (velká otevřela dveře ) a ted k problému, když teda nebudou moci chodit do ložnice bude mi chcát na gauč a jak jí v tom zabránit. Nechci aby byla zavřená na chodbě, chci aby měla přístup po skoro celém bytě, ale nechci mít zničený uplně všechno. Fungují podle vás odpuzovače psů? Dokonce jsme dávali deky na gauč, ale ona tu deku stáhne na zem a jde přímo na gauč. Začínám být bezradná.

Děkuji za všechny rady :)
Edit: K nápisu původní diskuze, nemyslím že se mstí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
21.9.16 08:56

Neporadim nic jineho nez zamezit pristup. Nas pes jednou oznackoval gauc a neprestal ani po vycisteni, vystrikani vonavkou, dokonce jsme poridili novy gauc a hned prvni tyden to zas zkusil. Takze zavrit na chodbe a konec. Oni ti psi jsou i radi, ze maji omezeny prostor k „hlidani“ kdyz tam nejste. Pokud nejsou zavreni cele dny teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
21.9.16 12:50

@Anikaa02:
Je to malé štěně, jestli jsi v práci 8 hodin plus cesta, tak je jasné, že tak dlouho nevydrží. Má se kam jít vyrůrat? Je na to opravdu naučená? To je první věc, co bych řešila.
A druhá věc - čůrá ti na gauč a do postele, t. j. na místa, kde cítí tvůj pach. Je to štěně, ty jsi její jistota, její bezpečí, když ji opustíš, může být ve stresu, bát se… Na samotu je potřeba navykat postupně a ze začátku holt psi dělají i takovéhle věci. Představa, že tam přece má tu druhou fenu, takže není sama, je lichá. Takhle to nefunguje. Štěně je fixované na tebe. Musí získat jistotu, že ji neopouštíš napořád, uklidnit se. Trénujte postupně, po krátkých intervalech, nedramatizujte loučení ani vítání, i to omezení prostoru by pro začátek mohlo pomoct k většímu klidu, ale nesmí to vnímat jako trest, učte to pozitivně. Časem pak můžete prostoru přidávat. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
21.9.16 13:28

@Kassy Ahoj :) děkuji za povzbuzení, rozhodně chápu že je to miminko, byla jsem s nima 14 dnů doma a odcházela jsem jako u první. po 10 minutách během dne pak půl hodinka hodina. Dneska byli doma například jen hodinku. Je naučená na ručník a tam taky chodí, jediné co mě dnes ještě napadlo je jestli to nevidí spíš tak že na ručník už se vyčůrala a nechce jít čůrat na lino protože je zvyklá a vlastně neučená čůrat na něco měkkého… Víš jak to myslím?

Napadlo mě to také že čůrá na místa kde cítí mě, ale nevím jak tomu aspon dočasně zabránit. Napadlo mě jí dát na zem každý den nějaké moje triko ve kterém bude den před tím spát? To by mohlo fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.16 18:22

Chceš mít nutně počůraná všechna trika, viď? :lol: Já bych ji raději zkusila zabavit, například nějakým hlavolamem s pamlskem. Dát jim ho až při odchodu, ať mají o zábavu postaráno, mělo by jim to pomoct aspoň částečně překlenout stres/smutek/naštvání, že jsi odešla.

Jo a ještě tedy detail: jsi si jista, že na ten gauč a postel čůrá ta malá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
22.9.16 07:30

@Klára-z-Prahy No asi takhle, velká má 40kg a to sou louže jako prase :D ale na gauči jsou jen takové malé loužičky. Takže na 90% to dělá malá. Jinak včera jsme kupovali postřik proti čůrání… no tak ten moc nezabral :D Gauč jsem vydrbala pak ho nastříkala s malou i velkou jsme byli na zahradě takže kravili. My pak odjeli na 30 minut a jen jsme se vrátili už tam byla louze zase… Co se týká hraček a zábavi tak dostanou vždycky před tím než odejdu nějakou blbost. Bud kost na okus nebo takové ty kraviny jak se do nich dají pamlsky a mělo by to psa zabavit, nebo parohy apod. Vždycky když přijdeme tak holky spí nebo si hrajou. Takže zábavu mají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
22.9.16 08:00

Já bych se předně snažila odbourat to čůrání na ručník nebo nějakou látku. Gauč/postel je taky z látky, že? Třeba naše fena je zvyklá odmala chodit čůrat ven na kamínky, takže je upřednostňuje, i když jsme zrovna někde jinde. Trička bych jí vůbec nedávala, to je cesta do pekel. Neuč ji ničit nebo znehodnocovat věci, které jsou načichlé tvým pachem. K nim musí „mít respekt“. Jak dlouho je tedy sama doma bez vyvenčení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
22.9.16 10:14

@bubulina Přesně jak říkáš dneska donesu dom nějaký noviny a začneme jí učit na ně, jinak doma sama no včera byla hodinu pak ještě další půl hodinku, dneska cca 4 hodiny a pak možná hodinku večer. Máš pravdu to mě vůbec s tím oblečením nenapadlo! Díky moc za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
22.9.16 10:40

Aniko, a je nutný, abys ji na něco učila čůrat doma? My máme teď druhou fenku, půlroční, a co jsme si ji přivezli (měla 8 týdnů), tak jsme učili, že se čůrá jen venku. Bylo to za cenu toho, že jsme lítali fakt často, ale vyplatilo se a rychle to pochopila. Šla jsem s ní vždy hned po jejím probuzení, pak po jídle, to býval hned bobek, a pak třeba za dvě hodiny, ale to už zase šla spát a furt dokola. Prostě bych ji doma nenechávala vůbec čůrat. Budou nehody, to ji prostě jen pokárej, případně ji klidně vprostřed čůrání dones ven a tam ji pak pohlaď. Když se vyčůrá venku správně (třeba po tom spinkání), tak velká pochvala… Ale tohle určitě znáš, když máš i jiného psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.16 08:06

No, jen tak mimochodem, co je to za plemeno? Když koukám na tu fotku, není to ČSV? Protože jestli ano, tak to bychom si mohli podat ruce, protože obdobnou story s psím křížencem téhož plemene jsem také absolvovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
23.9.16 08:33

@Klára-z-Prahy Nn je to SAV neboli Saarloosův vlčák :)

Každopádně úrvní pozitivní info je to že včera byli doma samotné cca 5 hodin, a loužičky jenom na podlaze a na gauči čisto, tak možná tn prostředek proti čůrání zabral? Ale zatím to nechci přechválit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.16 10:35

Hele, Saarlos nebo ČSV, to máš stejný základ. Můj pes byl jako štěňátko zlatej tak to tří měsíců a pak to začlo a to nejhorší bylo asi do roka, kdy jsem měla x-krát na mysli, že ho roztrhnu jak hada. Mimo jiné také začal se zajímavým „vynálezem“. Dělal bobek (teda hodně ve velkým) v co největším davu lidí. Mohli jsme s ním venku být a běhat jak dlouho jsme chtěli - nic. Jakmile jsme vyrazili někam do davu (a že jsme se fakt kvůli socializaci kvůli plemenu snažili několikrát týdně), s prominutím to tam „zdělal“, jak jen to šlo. Dodnes si pamatuju, jak na mne koukali lidi, když jsem se tu pohromu snažila vyčistit z dlažby před Kotvou v Praze.

Lítali jsem po x veterinách, dělali nejrůznější vyšetření, jestli je v pořádku, byli u zkušených kynologů, zkoumali, jestli nemá psychické problémy, brali jsme je s sebou do terénu, aby nás ujistili, že pes není třeba ve stresu. Všichni se nám smáli a tvrdili, že je naprosto v pořádku. Že prostě zkouší, co může a na naše „tytyty“ zvysoka kašle. Když mu bylo asi 9 měsíců, došla nám trpělivost a po „vymalování“ v centru tuším Karlových Varů dostal poprvé v životě sekec. Nic tragického, ale připadala jsem si strašně, jako fúrie. Pocit to byl tehdy (i dnes) strašný, ale tedy - jako když utne. Už nikdy to neudělal a začal se venčit jako normální pes.

Čímž tedy neradím, aby vaše štěně dostalo sekec, krom toho je fakt malá, jen jsem tě chtěla utěšit, že v tom nejsi zdaleka sama. Krom tohodle „špeku“ náš psí puberťák taky leccos zdevastoval, ale s tím jsme vzhledem k plemenu dopředu počítali. Na naši nepřítomnost (byť velmi krátkou) reagoval například postupným loupáním korkové podlahy na chodbě. Sundal ji celou. Ten první rok byl prostě hodně perný, ale vyrostl z něj Pes s velkým „P“ - úžasné zvíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný