Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A chodíte na nějaké srazy? co třeba toho 18.12.? Mytam půjdeme
Jako vím je to naše duhá SAV takže tak nějak víme, ale pořád i když stejná matka to těne je uplně jiný a zatím je pořád moc malá.
Arya dostala poprvé a naposledy od přítele když mu rozkousala všechny 4 boty, který měl uklizený v botníku, kam se prostě nějak dostala
Jinak nic většího za problém s ní nebylo, Arya je zlatej pes a Sum je prostě hajzlík ![]()
Na různé psí akce jsme chodívali, bohužel to už je nějaký ten rok dozadu, ke kterému se tyhle historky vážou. Mívala jsem dva velké psy, jedním z nich právě ten pes, o kterém jsem psala. Už bohužel nejsou, teď mám malou útulkovou čubu. Pořídila jsem si jí v době, kdy jeden z nich už zemřel a druhý byl na tom hodně špatně (selhání ledvin), právě ten kříženec ČSV. Potřebovala jsem nějaký popud, abych to psychicky ustála (oba mí psi byli půl roku od sebe a také zemřeli cca 4 měsíce od sebe). Záměrně jsem si tedy vybrala ji, nikdy ji nikdo neadoptoval, vlastně ji ani v útulku neměli v nabídce, protože má těžkou epilepsii. Říkala jsem si, že už jsem snad dostatečně školená na to, abych se zvládla postarat o lecjak problémového nebo nemocného psa. Tak proč nepomoct nějakému, který by jinak neměl šanci. A jen opravdu úžasná, vůbec si nedovedu představit, že byla od štěněte tolik let v útulku.
Takže to taky můžeš brát tak, že si zoceluješ nervovou soustavu:-) Na každý pád držím palce a hlavně neklesej na duchu. Mít dva psy je úžasná věc. Nemít čuba tu epilepsii, byla bych silně nalomena k ní druhého psa přibrat.
Páni tak to tě obdivuju že si to ustála no my máme holky cca rok a půl od sebe
ale času do toho nejhoršího je snad ještě dost, dneska se mnou ráno Sum strašně mazlila a já jí už ted miluji, obě jsou skvělé fenky ![]()
Takhe si zachránila pejska to je super, my chtěli původně druhého teba taky z utulku, ale nakonec to nevyšlo, nemáme ještě tolik zkušeností abychom si mohli pořídit třeba Čévo z utulku, i když se nám líbila fenka jménem Akéla taky kříženec ČV tak jsme do toho nakonec nešli… přeci jen to chce někoho kdo má opravdu zkušenosti ![]()
Dřív jsem o sobě říkala, že nikdy nechci teriéra, že mi nesedne ta jejich hyperktivita, takové ty modely „motorová myš“. No a mám teď kříženku border teriéra a pravděpodobně šeltie. Čili teriér křížený s pastevcem, což zní divoce. Realita: naprostý gaučák, míčky a aport obecně ji zcela nezajímají, na zajíce může koukat z metru a ani to s ní nehne ![]()
Když chci JÁ jít na dlouhý výlet, tak prosím, ale můj pes je zastáncem dopravních prostředků. Čili zbožňuje auto, nosič na kole, když si chci pořádně zaplavat a nechci ji nechat na břehu bez dozoru, táhnu ji za sebou na špagátě v malém nafukovacím člunu a ona chrápe (!!!) a na pěší tůru jsem musela koupit krosnu na dítě, přestavět ji na krosnu pro psa a po několika km se čuba nese. Kdybych se do krosny pokoušela nacpat toho křížence ČSV (i kdyby se nakrásně vešel), dovedu si velmi dobře představit, jaký by na to měl názor.
Od prvního dne chodí bez vodítka a nevzdaluje se ode mne, zbožňuje všechny obchody, do kterých smí, a strašně ráda chodí někam na návštěvu, i když kotakt s jinými lidmi nevyhledává - nechá se maximálně milostivě pohladit a dost. Co pes, to unikát.
Přesně co pes to unikát to si řekla moc hezky
Holky obě super ale je to SAV takže je to prostě svéhlavé plemeno
Auto to je teda katastrofa ve všech směrech ![]()
Auto mám ještě v živé paměti
Mladší pes (z těch předchozích dvou) do dvou let v autě často blinkal. 44 kg živé váhy - kříženec dobrmana… To se jen zezadu ozvaly takové ty zvuky „glub-glub-glub-škrrrrrk“ a bylo. ČSV nalepený úplně na okýnku se znechucených ksichtem co nejdál od té nadílky, dobrman se zmučeným výrazem vypadal, že je v posledním tažení. Raději nevzpomínat, kolikrát jsem ty sedačky a různé potahy a přehozy prala!
A od půlky cesty kamkoliv oba čumáky narvané v pootevřeném okénku s výrazem „už tam budem?“ a střídavým kvičením. Nebo když se na výletě vyváleli ve chcíplé rybě a my jeli v zimě domů se všemi okénky staženými, abychom nepadli smrady. Jo, to byly jízdy!
Hele mohu ti říct že zvracení se dá zvládnout
ale naše obě holky jakmile vidí auto kadí
a mužeš s nima bejt na procházce celej dej mohou být vyprázdněné sebevíc a stejně se mi v tom autě vždycky zeserou
značka ideál ![]()
@Anikaa02 a proč jí vlastně učíš čůrat uvnitř? Vždyť je to zbytečné a stejně jakmile vyroste, tak se toho zvyku budete muset zbavovat.
@JayLee píše:
nebude to lepsi casem budes muset dat jednu pryc jinak prijdes o nervy a budes mit zniceny byt a vim o cem mluvimsestrenice zkusila cokoliv a nemopohlo nic takze pak dala jednu pryc a bylo to ok mno uz to neslo dal nebyl cas a ani nervy a stupňovalo se to
Je to malé štěndo, kterému odešla máma do práce ![]()
Kláro, teda představa, jak plaveš a vedle máš psa na člunu, mě fakt pobavila. ![]()
@Anikaa02 píše:
@Klára-z-Prahy Nn je to SAV neboli Saarloosův vlčákKaždopádně úrvní pozitivní info je to že včera byli doma samotné cca 5 hodin, a loužičky jenom na podlaze a na gauči čisto, tak možná tn prostředek proti čůrání zabral? Ale zatím to nechci přechválit
Ah, tak se SAVem si užiješ
ale závidím, jsou nádherní, jen holt to bude chtít ještě citlivější přístup než obvykle ![]()
@bubulina píše:
Kláro, teda představa, jak plaveš a vedle máš psa na člunu, mě fakt pobavila.
@Klára-z-Prahy píše:
Dřív jsem o sobě říkala, že nikdy nechci teriéra, že mi nesedne ta jejich hyperktivita, takové ty modely „motorová myš“. No a mám teď kříženku border teriéra a pravděpodobně šeltie. Čili teriér křížený s pastevcem, což zní divoce. Realita: naprostý gaučák, míčky a aport obecně ji zcela nezajímají, na zajíce může koukat z metru a ani to s ní nehne![]()
Když chci JÁ jít na dlouhý výlet, tak prosím, ale můj pes je zastáncem dopravních prostředků. Čili zbožňuje auto, nosič na kole, když si chci pořádně zaplavat a nechci ji nechat na břehu bez dozoru, táhnu ji za sebou na špagátě v malém nafukovacím člunu a ona chrápe (!!!) a na pěší tůru jsem musela koupit krosnu na dítě, přestavět ji na krosnu pro psa a po několika km se čuba nese. Kdybych se do krosny pokoušela nacpat toho křížence ČSV (i kdyby se nakrásně vešel), dovedu si velmi dobře představit, jaký by na to měl názor.
Od prvního dne chodí bez vodítka a nevzdaluje se ode mne, zbožňuje všechny obchody, do kterých smí, a strašně ráda chodí někam na návštěvu, i když kotakt s jinými lidmi nevyhledává - nechá se maximálně milostivě pohladit a dost. Co pes, to unikát.
Jo a to je ten člun ještě růžovej a s Hello Kitty - holt jinej vhodné velikosti neměli. A když čuba chrápe a má hlavu vevnitř, tak není z dálky vidět. Vypadám jak magor, co za sebou po rybníce tahá růžovej člun. Tenhle: http://media.mackoviahracky.sk/…bank/996.jpg
@Anikaa02 No fuuuuj, to fakt nezávidím. Dobrmana jednou kousek od chalupy chytl v autě akutní průjem a „vymaloval“ to vzadu úplně komplet, ČSV s očima navrch hlavy se mi narval dopředu, můj žaludek měl fest problém uklidit u pangejtu aspoň to nejhorší. Celá zelená jsem dojela na chalupu a tu spoušť v autě nakonec obětavě drhla mamka. To bych častěji teda fakt nezvládala.
No tak s takovým člunem to nabírá ještě větší grády
Nemáš foto?