Pes v létě

15
25.7.22 07:31

Pes v létě

Ahojte holky i kluci nevím ale holek je nás tu víc nevíte co teď se štěňátka mám doma 4 měsíčního psa a furt jsme jen doma chvíli před barák jen kvůli němu se hlavně strašně omezují nemůžu ho nechat ani sam doma brečí a nemůžu tedy ani na koupaliště nic jelikož brečí a zase nechci promrhatbvscehny letní dny doma kvůli psovi nevíte nakou řádu nebo aspoň kam psy brát v takovým počasí?🤯 ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3032
25.7.22 07:44
@Level píše:
Ahojte holky i kluci nevím ale holek je nás tu víc nevíte co teď se štěňátka mám doma 4 měsíčního psa a furt jsme jen doma chvíli před barák jen kvůli němu se hlavně strašně omezují nemůžu ho nechat ani sam doma brečí a nemůžu tedy ani na koupaliště nic jelikož brečí a zase nechci promrhatbvscehny letní dny doma kvůli psovi nevíte nakou řádu nebo aspoň kam psy brát v takovým počasí?🤯 ❤️️

Můžete s ním jít klidně někam k vodě. Jinak pejska to musíte naučit, na internetu najdeš dost tipů jak ;).
My jsme třeba postupně odcházeli a přidávali jsme čas doby návratu.
Pak jsme pochválili, pomazlili a nakonec naše vydržela i 13h sama, úplně klidná, neštěkala nic (info od sousedů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.7.22 07:45

A co si čekala, když sis pořizovala štěně?

A teda i nechávat doma mnoho hodin dospělého psa je vůči tomu psovi dost kruté.

Pes není módní doplněk, pes není hračka -pes je společenské zvíře, které bereš do života a musíš mu ten život přizpůsobit. Proto si ho lidé pořizují.

Pokud je to pro tebe problém, tak mu prosím tě najdi někoho, kdo s ním bude chtít žít a ne se ho zbavovat, protože mu překáží. Čím dřív, tím méně tomu psovi ublížíš.

Zároveň není nutné zůstávat zavřená doma, prostě choďte ven a uč ho se socializovat.

Najdi si někde v okolí nějaký kynoloigcký klub či cvičák, jestli nabízí štěněčí školku, protože pokud svému psovi nechceš ublžíit, tak evidetntně dost potřebuješ začít získávat dovednosti jak se štěnětem zacházet a pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
25.7.22 07:51

Pejsek je velký závazek, s tím se musí počítat ještě před pořízením - že tvého příspěvku mám pocit, že tě to dost otravuje, což určitě není dobře.

Ale k věci:

1. I štěně lze vzít k vodě, jen pozor na přehřátí, měli byste být ve stínu a i cesta k vodě by měla být co nejkratší a nejméně horká. Pokud se pejsek bude koupat, dávejte pozor, aby voda nenatekla do oušek. A kdyby se stalo, že se pejsek moc zahřeje, pozor, aby nešel přehřátý do studené vody.
  1. Pejska je potřeba učit samotě. Musí se začít v řádu minut, klidně ho nech doma a jdi jen před dveře a za pár minut za ním. Pochval ho a odměň. Intervaly postupně prodlužuj. Ve 4 měsících už vy pejsek nějakou chvilku měl vydržet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
25.7.22 07:51

@Level omezovat. :roll: Takový člověk si nemá pořizovat psa!!! Co jsi čekala. Se psem můžeš dělat všechno. Ale musíš hlídat, aby měl dostatek spánku na regeneraci, aby se nepretahoval atd.
Promiň, ale tvé chování je sobecké. Je to prostě psi miminko. A každý pejskem zvládá aklimatizaci jinak. A ty máš myslet na něj a ne na sebe, jak je venku krásně a ty nemůžeš to a to. :roll:
Tohle vše ví člověk dřív, než si jde pořídit psa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.7.22 07:55

No je to závazek. My máme něco přes týden BSP doma. Celý den má otevřené do garáže, aby se tam mohl chladit nebo se zdržuje pod pergolou. Ven si vyběhne max. rychle na trávu a zas zpět se schová. Koupili jsme mu psí bazén, ale ten mu zatím moc neříká. Líbí se mu, když se zalévá tráva, jak to rozprašuje. Včera schválně lítal děckám kolem, když se stříkalo vodní pistolí. Jenže on je telátko. Napřed se nechá postříkat. Pak si vyleze na hromadu písku, aby viděl na děcka do bazénu a ve finále takhle na prase se jde za mnou pomazlit. On si zvykl, že si sednu za ním na zem a vlezemi na klín. Jde se miminko naše pomazlit. Já jsem to odnesla. Čuník náš malý💙 🤣. Na procházky vyrážíme kolem nebo po 20h., až je venku příjemně. Nebudu ho trápit dřív. Jsem šla s dcerou v týdnu dopoledne koupit vajíčka. A celou cestu se méďa nesl. Odmítnul v tom horku jít. Už to přes den ani zkoušet nebudu. Takže chodíme večer na procházky. Teď my se cestou vždycky někde zakecáme. S každým se musí pomazlit. Dojdeme zpět. Dostane večeři a jde spát.
Tři dny zpět jsem na procházku poslala děcka samotné, že udělám večeři všem. A nic. Za pět minut byla delegace zpět. Když jsem nešla, tak nechtěl jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.7.22 07:57

Ještě musím dodat. My jsme teď celé dny venku na zahradě. Takže jsme s ním furt někdo poblíž venku. Doma se nikdo moc nezdržujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
25.7.22 08:04
@Ou píše:
A co si čekala, když sis pořizovala štěně?

A teda i nechávat doma mnoho hodin dospělého psa je vůči tomu psovi dost kruté.

Pes není módní doplněk, pes není hračka -pes je společenské zvíře, které bereš do života a musíš mu ten život přizpůsobit. Proto si ho lidé pořizují.

Pokud je to pro tebe problém, tak mu prosím tě najdi někoho, kdo s ním bude chtít žít a ne se ho zbavovat, protože mu překáží. Čím dřív, tím méně tomu psovi ublížíš.

Zároveň není nutné zůstávat zavřená doma, prostě choďte ven a uč ho se socializovat.

Najdi si někde v okolí nějaký kynoloigcký klub či cvičák, jestli nabízí štěněčí školku, protože pokud svému psovi nechceš ublžíit, tak evidetntně dost potřebuješ začít získávat dovednosti jak se štěnětem zacházet a pracovat.

Hele když to nejde jinak.. někteří dělají sedm hodin, někteří dvanáctku. Ráno jsme šli na půlhodinovou procházku, večer po návratu i na dve hodiny ven, vyblbla se do syta.
Jinak samo, že tak nebyla doma každý den. Jen když chlap zůstal třeba na šestnáctce, tak to zvládla a vydržela ;). O volnu se vyběhla na zahradě.
Většinu času prospala, na začátku jsem požádala sousedku ať na ní chodí mrknout, pomazlit.
Vždy ležela v posteli u svého plyšáka :D.
Pes to zvládne, když je naučen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.7.22 08:07

My taky budeme od září pochopitelně všichni pryč. Bude na zahradě sám. Děti chodí nejdřív ve 14h. po obědě domů. Já mezi 15-16h., jak se podaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80178
25.7.22 08:14

Měli jsme psy dva, a pak byli v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
25.7.22 08:23
@Level píše:

Na co ho teda máš, když tě tak strasne omezuje a obtěžuje? Není povinné si psa kupovat :roll: prodej nebo daruj ho někomu, kdo ho bude opravdu chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.7.22 08:45

@Ou mraky lidí chodí do práce a psovi se velmi aktivně věnují ve svém volnu.
V době jejich nepřítomnosti pes spí.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
25.7.22 08:46

@Kelsey ja si psy mohu brát do práce ale nedělám to. Jsou doma, chrápou. ( máme kameru v místě kde jsou, takže mám o nich přehled)

• Citovat
  • Upravit
74217
25.7.22 08:58
@kocourGarfield píše:
@Kelsey ja si psy mohu brát do práce ale nedělám to. Jsou doma, chrápou. ( máme kameru v místě kde jsou, takže mám o nich přehled)

To nevím, kolik bych musela mít na zahradě kamer :mrgreen:. Psa si do práce určitě vzít nemůžu. Navíc takhle velikého. Někdo se ho může bát, až vyroste. My nejsme naštěstí nikdo celý den pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
25.7.22 08:59

Koukám, že si hodně lidí na léto pořídilo psa, tohle je už několikátá diskuse na téma „štěně nezvládá samotu“. Shodou okolností máme taky čtyřměsíční štěně a už od začátku jsme ho učili, že odcházení není tragédie a zase se vrátíme. První měsíc musel být v ohrádce, aby si sám doma neublížil (nerozkousal kabely nebo něco podobného), teď je ohrádka schovaná a asi ji brzo prodám…choďte nejdřív pryč na 10 minut, postupně interval prodlužujete. Jasně, za dveřma uslyšíte, že vyvádí, to samý je možný při návratu, oni pána poznají velmi rychle, ale nedělejte z odchodu ani příchodu žádnou kovbojku, prostě je to normální. Žádný loučení, žádný šílený vítání. Pes si rychle zvykne a zjistí, že se vždycky vrátíte :-) pokud máte obavy jak se chová doma sám, tak kamera nebo telefon a sledovat…ale za mě zbytečné. Až budete chodit do práce, tak ráno na pořádnou procházku, unavit, dát snídani a on si velmi rychle zvykne, že těch 8 hodin má klid a spí. Všichni naši psi to tak měli i o víkendech a dopoledne by vždycky nejradši prospali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný