Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, mate nektera zkusenost s pouzivanim pesaru??? mam nove nuvaring a zatim se nic moc nedeje, ale odjakziva me desi jakakoliv HA (a taky jsem nikdy zadnou nebrala) –bojim se tech vedlejsich ucinku a mam navaly, kdy si ho proste chci okamzite vyndat…mam proste pocit, ze HA brat nechci, tecka. ale treti dite opravdu nechceme a vzhledem k tomu, ze nase dcera byla opravdu nahodicka, tak se nejak chranit musim. kondomy nejsou dlouhodoby reseni…tak me napadl pesar. vim, ze neni tak efektivni jako HA, ale prijde mi, ze kdyby se pouzival jeste s metodou „prerusovani“ aspon v tech kritickych ovulacnich dnech (ja vzdycky mela uplne pravidelnou MS, a presne jsem vedela, kdy ovuluju), tak by to mohlo jit…akorat mi prijde, ze nejak vysel z mody…tak neznam nikoho, kdo by ho kdy pouzival…
Nevím jestli jsem tak unavená, ale nějak jsem se ve Tvém textu ztratila
![]()
Jinak pesar jsem nikdy nezkoušela a ani nevím jestli bych chtěla. Přijde mi jednodušší kondom.
jenze kondom je citit pri styku! pesar ne…ted jsem cetla o tomhle www.femcap.com a jsem nadsena…asi to zkusim a nuvaring vyndam…
BEBE asi s tou ovu tak jistá nejsi když dcera nebyla plánovaná:-))
Já teda žádnej kondom nikdy necítila,bud jí nemám citlivou:-)))
nbo teda nevím.Pesar z nám jen z tv ![]()
kamča
BEBE a ty kondom cítíš? já tedy ne
Někdy je to i lepší, protože to lépe klouže ![]()
Jinak jsem v tom tvém dotazu nepochopila, na co se vlastně ptáš, jestli jen na to, jestli pesar někdo používá, nebo jestli děláš správně nebo máš dilema, že nechceš používat žádnou antikoncepci, ale nechceš už další dítě a přerušovaná soulož není jistá
Mně teda kondom taky vadí a hledám něco jinýho krom HA… asi si koupím naturcomp a najedu na metodu plodných a neplodných dnů. Nic jinýho mi nevychází ![]()
Já kondom taky nerada, hlavně nevěřím tomu, že třeba neklouzne nebo tak, tak jsem taky přemýšlela o něčem takovém - po porodu, teda ![]()
Jen bych měla strach, jestli to tam dobře na:,–(ím a jestli se fakt nic nedostane dovnitř poté, co tu věc vytáhnu ven.
Moc jsem nepochopila - to můžu mít jako zavedené furt, akorát to vždycky zkontrolovat a obnovovat ten spermicid? Protože my většinou zas tak neplánujem, abych věděla, že za 15 minut se „to“ stane a mám si jít zavést kalíšek ![]()
omlouvam se, jestli muj vzkaz byl nejasny – ale byla jsem cela „nasrana“ z ty situace, hi, a psala jsem vecer takze…dotaz byl == jestli nekdo ma zkusenosti s pouzivanim pesaru a popripade, kde se da sehnat ?
delozni telisko – taky ted na to koukam. mirena ma sice hormony, ale jen malinko progesteronu (kteryho se nebojim tak jako estrogenu), a pak je dalsi typ, kterej je jen medenej a nema hormony zadny. prave mi o nem rikala moje chuva, ktera ho ma uz 8 let a je nadmiru spokojena…tak asi asi zeptam moji gyndarky
kondomy teda citim hrozne! prijde mi to sto a jedno (jako jestli s nim nebo bez…)
plodny dny – no ja prave vedela hned, ze bude „problem“, protoze manzelovi to „ujelo“ prave v den 17. vedela jsem, ze budu tehu okamzite…akorat jsme to nejak neresili, protoze jsme druhy dite chteli…sice za dyl, ale chteli
FemCap jsem si za těžký prachy koupila a nasazení asi desetkrát trénovala nanečisto. Pak jsme to používali v době špinění po menstruaci, že by se to poznalo, kdyby se sesunul. Teď má za sebou 5 cyklů provozu, teda používám ho jen několik dnů před a po ovulaci. Jsem maximálně spokojená. V životě bych nechtěla znovu brát HA.
![]()