Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lynette píše:
@SIMONA1234 Vynadala jsem mu, chytla jsem ho zaruku a odtáhla do ředitelny a tam upadl. S tím že část že bych ho tam hodila na podlahu bych asi vynechalaZajímalo by mě z čeho by mě obvinili - ze zvýšeného hlasu nebo z toho že jsem mu řekla že si nepřeju aby ještě někdy uhodil mou dceru? Nebo snad že jsem ho odvedla do ředitelny??
Napsala jsi to jinak, že?
No nic…už TO komentovat nebudu…není rozdíl mezi tebou a tím grázlíkem…fakt ne.
@Lynette Já zrovna dneska zažila holčičku, která lhala. Bohužel jí to prošlo, takže příště bude lhát opět. A odnášet to budou ti ostatní (třeba chlapečkové). Já bych fakt nedělala takové závěry
Taky jsem prošla drsnou několikaletou šikanou a přesto si nedovolím odsoudit někoho jen na základě výpovědi jedné strany. Ono se taky může nakonec ukázat, že holčička dělá zase jiné věci a tohle je vyústění (být to tak samozřejmě nemusí, ale tu možnost je prostě potřeba brát v úvahu).
@Lynette píše:
@SIMONA1234 Vynadala jsem mu, chytla jsem ho zaruku a odtáhla do ředitelny a tam upadl. S tím že část že bych ho tam hodila na podlahu bych asi vynechalaZajímalo by mě z čeho by mě obvinili - ze zvýšeného hlasu nebo z toho že jsem mu řekla že si nepřeju aby ještě někdy uhodil mou dceru? Nebo snad že jsem ho odvedla do ředitelny??:
Tak si představ, že nějaká cizí hysterka čapne tvoji holčičku a silou ji někam povleče, někam, kam nechce, že na ni řve a že prožije takovou hrůzu, jakou třeba nikdy nepoznala. A ty jako máma se to dozvíš. Ta hysterka bude přesvědčená o tom, že tvoje dítě někomu ubližuje, což ovšem tebe - bude zajímat? Nebude. Chtěla bys té náně, co svým chováním ublížila a ohrozila tvoje dítě, vyškrábat oči. Plným právem.
@hanka.br. Zajímat mě to bude a s tou nánou bych plně souhlasila. Já se totiž dozvědět že moje dítě někoho šikanovalo, tak s ním osobně udělám přesně to samé, navíc bych ho postavila před celou tříd aby se dotyčné veřejně omluvil a ještě by měl peklo doma!
@Lynette píše:
@hanka.br. Zajímat mě to bude a s tou nánou bych plně souhlasila. Já se totiž dozvědět že moje dítě někoho šikanovalo, tak s ním osobně udělám přesně to samé, navíc bych ho postavila před celou tříd aby se dotyčné veřejně omluvil a ještě by měl peklo doma!
To jistě. Určitě bys souhlasil s cizí ženskou, která odtáhne tvé dítě kamsi. Nebo jsi máma na dvě věci, to je taky možnost.
@Lynette píše:
@hanka.br. ředitelna není žádné kamsi.
Pokud se cizí člověk rozhodně sáhnout na mé dítě, je mi úplně šumák, kam ho vleče. A mohl by mít důvod, jaký by chtěl, NIKDY by mu taková věc neprošla.
@hanka.br. No učitelka je taky cizí člověk - ta na něj sáhnout může??
Tak jsem byla dnes v té škole. A tedy nic není vyřešeno. Učitelka to řešila semnou během přestávky na chodbě, byla u toho i dcera a zavolala i toho hocha. Ten tvrdí, že to nebyl. A dcera už jenom mlčela nedostali jsme z ní ani slovo…Nakonec jsem sní zůstala sama bezmocná na chodbě. To mi také, už nic nechtěla říct-tedy už po sté asi tu stejnou věc. Hned po škole jsme šly k obvodní dr. ta nám teda potvrdila že je to monokl od rány. A objednala jsem holku k psycholožce. A zítra jdu zase do školy co s tím tedy budou dělat. Pokud stále bude p učitelka laxní, tak ´půjdu za ředitelem a pak snad inspekce.
A ještě se vrátím k tomu. Že má dcera nikdy žádným dětem nenadává. Nikdy s ní nebyl problém. On k ní chlapec přišel jen, tak ji šupl a říká-tu máš ty vogo…
@Lynette píše:
@hanka.br. No učitelka je taky cizí člověk - ta na něj sáhnout může??
Ne, učitelka není cizí. Učitelku zná.
@Tynkabinka píše:
A ještě se vrátím k tomu. Že má dcera nikdy žádným dětem nenadává. Nikdy s ní nebyl problém. On k ní chlapec přišel jen, tak ji šupl a říká-tu máš ty vogo…
Promiň, ale tohle nemůžeš vědět, když ve škole s dcerou nejsi. Tím neříkám, že to dělá, ona skutečně může být hodná, bezproblémová atd., jen si myslím, že rodič prostě musí být ve střehu a ne bezmezně věřit všemu, co mu dítě tvrdí (i když bychom si to ze srdce přáli). To, jak se chová dítě v naší přítomnosti, vůbec nevypovídá o tom, jak se chová někde, kde nejsme. Znovu podotýkám, že se chlapečka nezastávám, takhle se prostě nejedná a přes to vlak nejde. Jen se snažím dát pohled i z jiného úhlu.
@Amys Podle mě dobrý rodič svým dětem prostě věří - bezmezně věří!
Kdyby mé dítě někoho šikanovalo, plně bych chápala matku oběti, že mé dítě seřvala a odtáhla do ředitelny ![]()
Ták jsem se dnes k tomu všemu dozvěděla, že dcera se ve škole nesoustředí. Šoupe nohama a otáčí se. Takže mi bylo navrhnutu zda by jsme ji nedali odklad a šla by do školky
. Já jsem s toho už uplně blbá nebo nevím. Tak holka dostane a ja ji ještě potrestám, že půjde do školky
Ale dnes sama přišla s tím, že je škoda že nechodí do vedlejší třídy prvňáčků, má tam kamarády ze školky. Tak ji přeřadíme. A snad bude do školy chodit ráda. Nebo je tu někdo kdo dal dítě ze školy znovu do školky?