Pěstounská péče - vnučka

8.6.22 23:06

Pěstounská péče - vnučka

Dobrý večer prosím Vás může mi někdo poradit jak začít s pěstounskou péčí? Jedná se o vnučku a potřebuji to řešit ihned po rozhovoru z paní ředitelkou ve školce která nám to s manželem navrhla. Dělá vše pro děti a má pravdu vnučka to má těžké. Týden u mami a týden u syna teda u táty. S tím že maminka je nepřizpůsobilá občanka a do práce nechce. Táta dělá ale udělal chybu vzal u soudu čo maminka navrhla aby nemusela platit alimenty. To znamená vzal rozšířenou péči měl by jí mít od středy večera do neděle. Já jako babička jsem jí přesvědčila že 4× v měsíci jí do školky nevemou tak jsme udělali smlouvu kde podepsala že se bude střídat po týdnu + zaplatíme s manželem školky a na prázdniny jí přispějeme ještě nemalou částku. Prosím o radu jak teda postupovat? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
8.6.22 23:28

Je to silene zmatene. Pokud ma dite dva rodice, kteri nefetuji a neziji v krabici, tak bez jejich souhlasu ziskate vnucku tezko. Reditelka skolky vam to doporucila, kdyz vnucka do skolky vubec nechodi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.6.22 23:28

Coze?
Ty chces vzit male mamu??
Jinak jsi uplne zdrava?

Zapojujte se, pomahejte, ale tim vase role prarodicu opravdu konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.6.22 23:29

V první řadě by mě otec bojovat o výhradní péči. Opravdu ti nesvěří dítě do pěstounské péče jen proto, že to ty chceš. Tak jednoduchý to není. Pokud rodiče alespoň trochu fungují, dítě zůstane u nich. Zajděte s otcem na ospod a informujte se o možnostech a postupu tam.

• Citovat
  • Upravit
6794
8.6.22 23:36

@Janli A ty jsi pochopila, proc by mama o to dite mela prijit?
Tusim, ze vetsina matek bez skolky nepracuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
9.6.22 00:32

No, já to teda úplně nechápu.
Ok matka je možná nepřizpůsobivá občanka.
Možná se opravdu nedokáže postarat.

Ale proč by se měli proboha starat prarodiče.
Otec je co? Neschopný? Pouodlný?
Pracuje a je chlap?
Tak pokud chce dítě zajistit, tak si má zajistit pracovní dobu a bydlení. Tak jako to dělají přizpůsobivé matky.

Prarodiče můžou pomáhat, ale hned pěstounská péče?

Výmluvy, že třeba otec malé jezdí třeba kamionem mě nezajímají. Má si najít takovou práci, aby zajistil dítě. V první řadě.
V druhé řadě zajistit bydlení.

Ne, že nastoupí babička. :zed:

Na tohle mám alergii..

Proč se tvůj syn nemůže starat?
Snad nejsou oba rodiče neschopní péče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.6.22 01:02

@Bibianagabrielagoc Já jsem moc nepochopila, jak souvisí neochota pracovat s kvalitou péče o dítě. Nepřizpůsobivá je matka v čem? Dále nerozumím větě: Já jako babička jsem jí přesvědčila že 4× v měsíci jí do školky nevemou. Proč? Pokud není předškolák, může chodit do školky, jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.6.22 05:06

Kolik let je tomu dítěti? Co je špatného na tom, že matka malého dítěte nechce pracovat a chce s ním být doma? Smyslem střídavé péče není pobyt u prarodičů a pokud rodiče fungují, odebrat jim dítě není naštěstí tak jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
9.6.22 05:50

No, tak svoje děti jste už blbě vychovali, nechte vnoučata být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
9.6.22 06:33
@Bibianagabrielagoc píše:
Dobrý večer prosím Vás může mi někdo poradit jak začít s pěstounskou péčí? Jedná se o vnučku a potřebuji to řešit ihned po rozhovoru z paní ředitelkou ve školce která nám to s manželem navrhla. Dělá vše pro děti a má pravdu vnučka to má těžké. Týden u mami a týden u syna teda u táty. S tím že maminka je nepřizpůsobilá občanka a do práce nechce. Táta dělá ale udělal chybu vzal u soudu čo maminka navrhla aby nemusela platit alimenty. To znamená vzal rozšířenou péči měl by jí mít od středy večera do neděle. Já jako babička jsem jí přesvědčila že 4× v měsíci jí do školky nevemou tak jsme udělali smlouvu kde podepsala že se bude střídat po týdnu + zaplatíme s manželem školky a na prázdniny jí přispějeme ještě nemalou částku. Prosím o radu jak teda postupovat? :,(

Nějak jsem to nepochopila jaký máš problém a co její matka dělá špatně, to dítě týrá nebo se ji jenom nechce pracovat. A to že ti někdo navrhne vzít dítě do pěstounské péče není jen tak, to řeší OSPOD a soud a ne ředitelka školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
9.6.22 06:37

Počkej takže problém je v tom, že je týden u mámy a týden z táty, takže to má těžké a ulehcite ji to tím, že jí rodičům vezmete úplně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
9.6.22 06:53

Není mi tedy vůbec jasné, jaký důvod bys při žádosti o svěření do PP uvedla… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65053
9.6.22 07:05
@BohunkaP píše:
Není mi tedy vůbec jasné, jaký důvod bys při žádosti o svěření do PP uvedla… 8o

Ze to prostě chce. Pripomina mi to jednu diskusi, byla to jedna takova nekompromisni babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
9.6.22 07:17

Dítě má oba rodiče, kteří jsou schopni se postarat (i když třeba trochu jinak, než si babička představuje), ale OSPOD jistě přistoupí na PP babičky :roll: Matka je nepřizpůsobivá v jakém směru? Že nechce do práce? To je její věc a pokud se o dítě stará, nemáš ji do toho co mluvit.
@Bibianagabrielagoc ne*er se do toho. Nech je žít, nabídni pomoc, ale nekecej jim do toho, ať se ti dva dospělí dohodnou spolu mezi sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
9.6.22 09:27
@vokishka píše:
Ze to prostě chce. Pripomina mi to jednu diskusi, byla to jedna takova nekompromisni babička.
Že dostane příspěvek pro pěstouny?? :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová