Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Plus mě teda upřímně štve, že letos zrušili v Praze novoroční ohňostroj. Měli jsme to jako takovou tradici už… Jasně, chtějí jít příkladem a ukázat, že to jde i jinak a šetrně k přírodě a okolí. Jenže kdyby to aspoň k něčemu bylo. To byla cca čtvrthodinka, na kterou se dalo aspoň připravit, navíc postavená hlavně na těch vizuálních efektech, ne na hluku. K čemu to, když jinak si beztrestně každej bouchá čím chce, kdy chce, klidně ve tři ráno?
(u nás pár petard bouchlo i na Štědrej den, resp. v noci - nechápu to, fakt ne
)
@Anonymní píše:
Zrušila bych to, jen to zbytečné stresuje zvířata a nejen ty doma, ale i venku. A děti taky. Někteří důchodci z toho mají taky strach.
Je to jen a pouze bezohlednost lidí. Já se na toto téma dokonce pohadala s kamarádem. Ten mi totiž řekl, že to každý těch pár minut vydrží a že to je tradice.
Kéžby pár minut! Často začínají už od Vánoc, včera někdo střílel petardy u nás před barákem a na Silvestra? Sotva se setmí a už to jede až do půlnoci. Nechápu co z toho ti lidi mají, jen to stojí plno peněz, kdyby ty peníze radši dali na něco důležitého a potřebného.
Kdepak od Vánoc, na Mikuláše
Tu silvestrovskou a novoroční čtvrthodinku bych taky nikomu nezazlívala, i když vážně nechápu, co z toho kdo má, že dělá velký BUM, jak tu někdo trefně napsal. Když je to aspoň rachejtle, barevná, hezká, tak fajn (navíc ty bývaj i relativně tichý), ale jen mega rány a nic víc?!
Před dvěma lety jsme museli nechat utratit staršího pejska- rozjela se mu po silvestru nějaká neurologická záležitost- narážel do zdi, blbě dýchal, léky mu nepomohly… Mrzí mě, jak zbytečně pár posledních dní trpěl…
Zakázala bych prodej lidem. To že se v některých městech dělají organizované ohňostroje, ještě možná jo. Čekáte to, trvá to několik minut, a když bydlíte dal od místa konání, tak je to v pohodě. Ale takové to nečekané střílení od lidí, na silvestra si to každý pouští jak chce, každý opilý a pak budeme jen ve zprávách poslouchat/číst kolik bylo zase zranění..
Je ti podle mě jen čistá bezohlednost člověka k ostatním lidem, zvířatům, přírodě.. A z jakého důvodu? Protože je to tradice? Blbost
@Janina B1 píše:
Ahoj všem,blíží se Silvestr a u nás už celý měsíc jedou petardy. Jednou dokonce tak blízko, že jsem to slyšela až do sprchy v koupelně (která nemá okna). Náš psík to v bytě zvládá docela dobře, ale jednou nám ji hodili skoro pod nohy malí smradi, to jsem je pak seřvala na tři doby. Nesnášim petardy, přijde mi to uplně zbytečné, jak to máte vy? Pouštíte, jste pro, nebo proti? A co vaši mazlíci? Máte třeba nějaké tipy, jak to s nimi zvládnout?
Díky
Nechapu ty, co jen bouchnou a nic, světelné mam ráda, ale 1× za rok na Silvestra mi to úplně stačí
Psa nemám, ale deti nemá cenu před půlnocí vůbec dávat do postele ![]()
Mně ohňostroje nevadí, ráda kouknu.
Ale petardy a podobné věci, co vysloveně dělají jen rámus bez nějakého vizuální efektu, jsou pro mě úplně nepochopitelná zábava ![]()
Kočka si většinou někam zaleze a vyleze nad ránem.
Petardy nechápu, ohňostroje mi nevadí. Našim kočkám je to jedno, psy rodina na konci roku pouští do baráku (jinak jsou venkovní), takže taky dobrý. Bouřky se nebojí o nic míň a ta se „zakázat“ nedá ![]()
Jinak u nás to bouchá a žhne celej prosinec.
Ohňostroje moc ráda nemám, ono i pro člověka trpící na panické stavy to není nic moc, moje fenky to snáší celkem dobře, zalezou si doma do boudy a jen smutně koukají. Přes to nejhorší jim dávám vepřové nebo hovězí ucho na žvýkání.
Bohužel hodně lidí začne slavit silvestra už na dušičky a končí na tři krále. Jako kdyby se to omezilo opravdu na těch cca 20 minut po půlnoci tak to se dá přežít, ale nejhorší je že nevíte kdy to kde bouchne. Třeba tam kde bydlí ségra je poblíž oblast kde bydlí neviditelní a to je katastrofa, tam to práská pořád a ještě se to mezi paneláky hrozně nese. Pravidelně musí dávat psa k našim, protože u nich se jenom celodenně klepe a nežere.
Já už kvůli petardě jednoho kluka normálně zfackovala, hodil jí záměrně pod nohy mojí březí feně (měla cca 20 dní do porodu), naštěstí se nic nestalo, ale hoch (cca 15) mě naštval tak že jsem ho chytla a řekla bych že s tím otiskem ruky přes obličej šel ještě do školy.
Myslím že by prospělo kdyby pyrotechniku nemohl prodávat kde kdo. Chtělo by to licencované prodejce s omezením jejich počtu na oblast a zákaz prodeje pyrotechniky bez světelných efektů a zvýšit věkovou hranici na aspoň 21let.
Oficialni ohnostroje mi nevadi, ale kdyz je zrusi vadit mi to nebude. Ale to zivelne odpalovani pyrotechniky kdekoliv a kymkoliv mi vadi hodne. Okamzite bych zakazala prodej a byl by klid.
Řízené profesionální ohňostroje mám ráda, ale petardy a dělbuchy jsou de. mentní zábava. Čím větší trotl, tím víc před barákem bouchá - vypozorováno v okolí. Žasnu, jaké peníze jsou lidi za toto schopni utratit. Nu což, jejich věc. O Silvestru jsme doma, my ani kamarádi tuhle potřebu nemáme a naštěstí ani naši bezprostřední sousedi. Z dětství nezapomenu ožralého ex mojí sestřenice, který si o již zapálenou rachejtli chtěl připalovat cigaretu
no včas ho odtrhli… Jinak náš nynější pes to má naštěstí v paži, nebojí se, bere domov jako absolutní bezpečí. Známí si pro pejska nosí nějaké uklidňující prášky ( nebo kapky?) od veterináře. Bydlíme pod lesem a obzvlášť ujeté je, jak rok co rok někdo leze k lesu na kopec a tam bouchá. Chudáci lesní zvířata.