Petice - rodičovský přispěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Petice-rodičovský přispěvek
Maminky víte o nějaké petici na nový rodičovský přispěvek?Nějake se sepisuji ale nevim kde? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevím a ani bych se nepřidala. Nám přidají a co chudáci naše děti? SLíznou to dvojnásob. Kde na to ten stát má brát? Když přidají doktorům, zvýší placení pro pacienty, zase někdo bude řvát. A tak je to se vším. Rodičovský příspěvek je teď opravdu směšný, ale chápu to i to porodné. Proč by mi měl někdo platit za to, že jsem si porodila vysněné dítě? To by mi mohli taky brzy platit za to že jsem se vdala. Je to těžké, ale raději se uskromním já, když budu vědět, že moje děti na tom budou lépe, minimálně stejně a ne hůř a nebudou platit uplně za vše. Protože sice přidají rodičák, ale to si ty peníze rovnou dávejte na spoření pro sebe na důchod a pro děti až budou velké. Doufám, že mě nikdo za můj názor neukamenuje, ale je to můj názor.
- Citovat
- Upravit
A kdo by namítal at začínají u sebe nahoře, tak tam už začali, dávno předtím než zkrouhli ostatní. Mám to z první ruky.
- Citovat
- Upravit
Já myslím, že tady jsou jiné problémy, než výše rd. Spíš to, že není moc příležitostí pro zkrácený úvazek a vůbec práce pro matky dětí. A také školky, jesle. Uvidíme letos, kolik dětí se nedostane…
Jinak souhlasím s Caty.
Dokonce už nemají politici zdarma MHD
to se mi zdá opravdu vtipné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No kdyby to mělo nějaky učinek,ale oni si uberou pra tisíc?Jenže jim tech par tisic nechybi tolik jak matce samozivitelce.Ktera diky uzasnym zakonum v cr nema narok na nic a nakonec se musi spokojit z azylovym domem???
Pochybuji ze tohle neovlivni budoucnost nasich deti.Naopak,nebudou se mit ani lip ani stejne jak my!Stat se brani reformam.Proc?Ale jo at si platime peci,vzdyt jinde to tak funguje.U doktora necekam kvuli lidem co se nudi a litaj po doktorech pro zabavu 5 hodin ale max hodku.
Jinak u rodicaku jak se pise výse.Fajn at sezenou praci matkam ktere budou mit prilezitost si penize vydelat,ale chtela bych videt matku 9ti mesicniho drobecka jak dochazi nekam do marketu pres noc doplnovat zbozi.
Je dalsi nesmyslny vymysli nasich uzasnych politiku.
Cílime k tomu ze jeden pracujici clovek bude zivit sve vlastni rodice+ dalsich 10duchodcu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také souhlasím s Caty,
myslím, že i teď nás stát podporuje celkem dobře. Já měla při prvním dítěti rodičovský příspěvek 2000 Kč, po nějaké době to zvýšily na 2500 Kč, manžel měl plat mizerný a vyjít jsme museli.
Jsme zadlužený stát, šetří se téměř všude.
Pokud chceme mít děti, tak se buď musíme uskromnit, nebo prostě nejdříve něco našetřit a potom si až pořizovat rodinu.
Je to ode mně hnusný, ale je to tak.
Kdyby nám stát zvýšil rodičák, tak naše děti se za pár let sedřou z kůže a stejně nebudou mít nic.
Musíme myslet na budoucnost a ne jen na současnost.
Spíše bych se zaměřila na to, aby bylo více pracovních míst pro maminy - třeba na částečný úvazek, státní jesle, více školek. Prostě nějaká podpora pro rodiny v jiném smyslu, než jen rozdávat peníze.
Další věc je rozdávání různých přídavků a příspěvků. Mám kamarádku, která žije s přítelem, má dvě děti, každé s jiným mužem. Na sociálce nahlásila, že je samoživitelka, pobírá různé přídavky a příspěvky. Celkově dostává od státu něco kolem 22 tisíc měsíčně + alimenty od bývalého manžela.
Tohle by se mělo nějak ohlídat. Spousta peněz teče do rodin, kde to vůbec není potřeba a za to bych snad i střílela
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Caty píše:
A kdo by namítal at začínají u sebe nahoře, tak tam už začali, dávno předtím než zkrouhli ostatní. Mám to z první ruky.
Katy, čemu říkáš ‚nahoře‘?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zase dobra debata
Ja se priznam, ze po Vanocich mi ty 4 tisice, co mi vzali citim hodne silne. Ale budiz, at si je vezmou…ALE AT NAM PROBOHA SNIZI DANE!!! Vzdyt tentokrat jen brali, zvyhodneni rodin s detmi neni prakticky zadny! A to je snad vsude v civilizovanym svete, ruznou formou. Nekde je to treba jen v tom, ze veskery potreby pro deti jsou nekolikanasobne levnejsi nez u nas, za podstatne vyssich platu. U nas je to presne naopak, pro deti je vsechno predrazeny, kdo muze, jede nakoupit za hranice. Myslim, ze stat by rodiny s detmi podporovat proste mel, to je totiz taky investice do budoucnosti!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mymphy: trochu souhlasím, že ne každý matku samoživitelku zaměstná a co s děckem? Ale znám holky, které jsou sami a chodí do práce. Tady je spíš problém, že zrušili jesle,kdyby byly, máma může jít aspon na pár hodin denně pracovat, otázka je jak dobré je to pro psychiku dítěte. Ovšem matek samoživitelek znám asi pět, ale všechny dostávají alimenty a příspěvky od tatínků dětí. A taky znám holky, co nahlásí, že jsou samoživitelky a vím, že žijou s partnerem. Kvůli takovým pak nemají peníze, ty so je potřebují. Ale pokud je uveden otec v RL dítěte, musí platit alimenty at chce nebo ne. Někdy je těžké je z něj dostat, ale to je u všeho.Někdo maká a nedostává výplatu, protože šéf nemá peníze. Šéf nemá peníze, protože změnili zákony a musí odvádět více státu ne odváděl atd. když ty prachy neodvede, budou chybět státu. Jako já co bych jako první udělala, už zrušili platbu za recepty na položku, to bych zrušila zcela. Lékárny jsou soukromé, nevímproč bych jim měla platit ještě za recept, už tak mají vysoké marže, známá má lékárnu, každý rok jezdý několikrát k moři a na hory, páč mají kšefty i mimo, že? Zvýšila bych poplatek za návštěvu u lékaře na 50 Kč u pracujícího lidu. Pro děti aspoň do 18ti let bych je zrušila a pro důchodce a invalidy. Za den v nemocnici stovka si myslím, že je OK, doma též něco projíte. Ovšem neplatit to, když je rodič s děckem v nemocnici, jídlo si může přivézt své a ta postel u postýlky nikoho nezabije a nestojí. Ze šlapání chodníku bych udělala normální řemeslo, které musí mít ŽL list a hezky vše platit. Vím, že je to divné a tuto prastarou profesi neuznávám, ale byla, je a bude, tak proč z toho ten stát nemá mít peníze, když pak léčí narkomany, šlapky z veřejných financí? Jen at hezky platí taky.
- Citovat
- Upravit
Není to diskuse o tom, zda je petice potřeba či nikoliv. Já jsem se se svým případem taky smířila - byla jsem na ÚP, tak co bych chtěla, že… Ale o petici se zajímám z jiného důvodu. Ale musím se zakladatelky zastat, že ti nahoře si neubrali tolik, aby mámám, co jsou sami na děti museli sebrat tolik.
S porodným souhlasím do jisté míry. Myslím si, že na 1. dítě by být mělo. Potom se stát nemůže divit, že porodnost v ČR se neustále snižuje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A aby nedoslo k mylce, zdejsi zpusob vyplaty RP se mi nelibi. Kdyby se zrusil, za jistych podminek, uplne, nebyla bych proti. V prvni rade by to chtelo danovou reformu. Jaky to ma smysl, kdyz manzelovi seberou x desitek tisic a potom mi neco zlehka utrousi a jeste se mam citit skoro provinile? Vyjimam z toho pochopitelne matky samozivitelky a dalsi pripady, ale je spousta tech, kterym by uprava dani hodne pomohla a stat by na tom ve finale usetril.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
farská, myslím politiky a podobně. Každý má možnost jít do politiky, tak ať jde, když si myslí, že je to taková výhra. Upřímně? Naši politici jsou jedni z nejhůře placených v Evropě a pokud jsme v EU, musíme mít nějakou úroveň. Jasně, spousta peněz u nich taky plyne zbytečně jinam, ale s tím nic neuděláme. Oni už zaplatpánbůh něco aspoň málo dělají. Člen z rodiny je v politice, tak proto to vím a vím, že se to i jich dotklo ale jak říkám, kdo si myslí, že se mají super, at jde do politiky a změní to a má ty jejich platy. Každý má tu možnost.
- Citovat
- Upravit
asha má pravdu.
Vždyt kolik stoji pleny?Jidlo?Hygiena?Drazsi nez pro dospeleho cloveka!
Já samozivetlka dostanu 3800 a ani kc navic,alimetny jeste ani nemam odkleple!
Tohle doresene nemaji!
Ano pokud toho nekdo zneuziva coz je mi divne dnes obejit jejich podminky snad ani nejde jak rikam sama nemam na nic narok.
Ale znam spoustu matek v me situaci.
CR si za zadluzenost muze sama.
Ale tohle tema bylo zalozeno za jinym ucelem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit