Petice - rodičovský přispěvek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30309
7.1.11 10:46
asha píše:
A aby nedoslo k mylce, zdejsi zpusob vyplaty RP se mi nelibi. Kdyby se zrusil, za jistych podminek, uplne, nebyla bych proti. V prvni rade by to chtelo danovou reformu. Jaky to ma smysl, kdyz manzelovi seberou x desitek tisic a potom mi neco zlehka utrousi a jeste se mam citit skoro provinile? Vyjimam z toho pochopitelne matky samozivitelky a dalsi pripady, ale je spousta tech, kterym by uprava dani hodne pomohla a stat by na tom ve finale usetril.

Máš moudrý názory :kytka: Souhlasím na 110% :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.11 10:48
Caty píše:
farská, myslím politiky a podobně. Každý má možnost jít do politiky, tak ať jde, když si myslí, že je to taková výhra. Upřímně? Naši politici jsou jedni z nejhůře placených v Evropě a pokud jsme v EU, musíme mít nějakou úroveň. Jasně, spousta peněz u nich taky plyne zbytečně jinam, ale s tím nic neuděláme. Oni už zaplatpánbůh něco aspoň málo dělají. Člen z rodiny je v politice, tak proto to vím a vím, že se to i jich dotklo ale jak říkám, kdo si myslí, že se mají super, at jde do politiky a změní to a má ty jejich platy. Každý má tu možnost.
:lol: :lol: :lol:
promin ale to je zaujatost.Predpokladam ze maji sve auta,ale ne zadne skodovky???Jestli tak i s ridicem :D
Bydleni maji zajisteno.Sorry ale pokud by opravdu delali neco pro lidi delaji to jinak :)
Je pravda ze kazdy ma moznost do politiky jit,ale ne kazdy chce byt svine a pokud clovek neni stejne se tam neudrzi :zed:
  • Citovat
  • Upravit
4704
7.1.11 10:52
Lucyus12 píše:
Není to diskuse o tom, zda je petice potřeba či nikoliv. Já jsem se se svým případem taky smířila - byla jsem na ÚP, tak co bych chtěla, že… Ale o petici se zajímám z jiného důvodu. Ale musím se zakladatelky zastat, že ti nahoře si neubrali tolik, aby mámám, co jsou sami na děti museli sebrat tolik.
S porodným souhlasím do jisté míry. Myslím si, že na 1. dítě by být mělo. Potom se stát nemůže divit, že porodnost v ČR se neustále snižuje :cert: :cert: :cert:
:palec: Děkuji
Ale jde videt co človek to nazor.Ale jsme lidi ne vsichni chteji stat vyuzit ale proste s necim pocitali a jonou moznost nemaji :(
A doplati na to vsichni!!!
Porodne bych resila jinak,prvni dite fajn ale kdyz budu mit druhe za 10 let coz je mozna muj pripad kocarek atd urcite nebudu mit ve sklepe 10 let :think: Nejak to rozdelit,nemusela to byt ani takova castka proste jen prispevek na zakladni potreby
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
7.1.11 10:52
Caty píše:
farská, myslím politiky a podobně. Každý má možnost jít do politiky, tak ať jde, když si myslí, že je to taková výhra. Upřímně? Naši politici jsou jedni z nejhůře placených v Evropě a pokud jsme v EU, musíme mít nějakou úroveň. Jasně, spousta peněz u nich taky plyne zbytečně jinam, ale s tím nic neuděláme. Oni už zaplatpánbůh něco aspoň málo dělají. Člen z rodiny je v politice, tak proto to vím a vím, že se to i jich dotklo ale jak říkám, kdo si myslí, že se mají super, at jde do politiky a změní to a má ty jejich platy. Každý má tu možnost.

Jasně,díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
7.1.11 10:53

Holky, snížit daně? Nezlobte se, ale daně u nás nejsou takové. Bydleli jsme pár let v Rakousku s manželem, sociální stát, super přídavky pro děti, taky dostáváme, zdravotnictví OK, bezdomovci a chudí se mají skvěle, ALE manželovi seberou půlku platu na to, abysme ty přídavky dostali, na to aby zdravotnictví vypadalo jak vypadá, na to, že určitá částka mu jde na bezdomovce, opravdu tam je taková položka. Takže ten zase řve, že at sníží daně, že nebude platit na takové co nemakají a bude si raději sám šetřit a na děti taky, pak samozřejmě nechce takové příspěvky na děti. Podotýkám, že tam seberou téměř 50% z jeho hrubého platu. Teď žijeme na Slovensku, daně jsou tu stejné jako u nás, čili jsme is o dost polepšili, skoro o 30 procent, ALE víte jak tu vypadají nemocnice, školy, školky? Jak vypadají sídliště? A víte, kolik jsou tu přídavky na děti, důchody a porodné? Hrozné. Tak si vyberte potom, co je lepší, že jo? Ti co nevydělají hodně, budou chtít aby daně byly nízké a nic neplatili a ještě od státu dostávali, co to půjde, ti co hodně vydělají, chtějí daně snížit, že nebudou platit na ty, co si nevydělají a je to začarovaný kruh. Nechtěla bych dělat v politice ani za milion. Upřímně? Když půjdete makat někam do soukromé sféry, jste trochu šikovní, vydělát si trojnásobek co politik. Který se navíc nikomu nezavděčí. Zleva nebo zprava na něj někdo řve.

• Citovat
  • Upravit
5429
7.1.11 10:53
Caty píše:
Nevím a ani bych se nepřidala. Nám přidají a co chudáci naše děti? SLíznou to dvojnásob. Kde na to ten stát má brát? Když přidají doktorům, zvýší placení pro pacienty, zase někdo bude řvát. A tak je to se vším. Rodičovský příspěvek je teď opravdu směšný, ale chápu to i to porodné. Proč by mi měl někdo platit za to, že jsem si porodila vysněné dítě? To by mi mohli taky brzy platit za to že jsem se vdala. Je to těžké, ale raději se uskromním já, když budu vědět, že moje děti na tom budou lépe, minimálně stejně a ne hůř a nebudou platit uplně za vše. Protože sice přidají rodičák, ale to si ty peníze rovnou dávejte na spoření pro sebe na důchod a pro děti až budou velké. Doufám, že mě nikdo za můj názor neukamenuje, ale je to můj názor.

Kamenovat tě nebudu,ale já s tím tedy nesouhlasím.Kde na to má stát brát?Jistě,že se peněz nedostává,ale základem taky je jak stát hospodaří s tím co má.Nejspíš asi špatně,když to vypadá takhle.Já jsem státní dluhy nenadělala,nadělali je politici,tak ať si to vyřeší.Já když v práci špatně investuju peníze,tak si to taky budu muset zaplatit sama,pokud mojí blbostí firma o peníze přijde.Podepíšou nevýhodné smlouvy,přijdou o miliardy a pak ti řeknou,že máš smůlu,že se máš uskromnit.To mi teda fér nepřijde. Že už u sebe začali jsem si teda nevšimla.Matkám sebrali polovinu příjmu oni mají taky poloviční platy než doposud?
Co se týká porodného,tak můj názor je buď nikomu nebo všem.Vůbec mi nepřijde fér,že každá maminka dostane jinou částku ať už je to porodné či mateřská.Je to jen o štěstí kdy se dítko narodí a jak jsou zrovna sociální dávky nastavené.Není spravedlivé,že každá maminka dostane jiný počet peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
7.1.11 10:54

petice za zvýšení rodičáku?
to je k smíchu :lol:
v životě bych takový blábol nepodepsala
možná petici za zrušení rodičáku, vytváření jeslí, školek při práci, zkrácených pracovních úvazků atp.

Proč si každý furt myslí, že povinnost státu je platit nás na rodičáku. My jsme si pořídily děti, my za ně odpovídáme a můžeme držet hubu a krok, když nám stát něco přidá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
7.1.11 10:55
Anonymní píše:
Caty píše:
:lol: :lol: :lol:
promin ale to je zaujatost.Predpokladam ze maji sve auta,ale ne zadne skodovky???Jestli tak i s ridicem :D
Bydleni maji zajisteno.Sorry ale pokud by opravdu delali neco pro lidi delaji to jinak :)
Je pravda ze kazdy ma moznost do politiky jit,ale ne kazdy chce byt svine a pokud clovek neni stejne se tam neudrzi :zed:

MŮJ NÁZOR:
Za to bych nevinila politiky,ale konkrétní systém,který to nebo ono umožnuje osobě XY užívat byt/věc XY a osobě AB užívat věc/byt AB.
Politik k tomu přijde jako slepý k houslím a bránit se určitému nadstandartu?To by byl pro ostatní za podivína :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
7.1.11 10:57
Miarei píše:
možná petici za zrušení rodičáku, vytváření jeslí, školek při práci, zkrácených pracovních úvazků atp.Proč si každý furt myslí, že povinnost státu je platit nás na rodičáku. My jsme si pořídily děti, my za ně odpovídáme a můžeme držet hubu a krok, když nám stát něco přidá

:lol: ‚…a nedržet hubu a krok,když nám něco bere‘........to z poslední věty logicky vyplývá :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
7.1.11 11:01
Miarei píše:
možná petici za zrušení rodičáku, vytváření jeslí, školek při práci, zkrácených pracovních úvazků atp.Proč si každý furt myslí, že povinnost státu je platit nás na rodičáku. My jsme si pořídily děti, my za ně odpovídáme a můžeme držet hubu a krok, když nám stát něco přidá

Ja se neptala kdo by podepsal a kdo ne :lol:
Ale sorry,ja osvč pred materskou jsem statu odvadela nechutne dane.A proc dostavaji duchodci duchod?To co jsi napsala nema hlavu patu.To maminka rocniho ditete ma mimo strcit do jestli k zenskym co maji v peci dalsich ja nevim 10 decek a jit makat?Sakra kde to jsme.Vzdy rodick byl.Jde o to ze to bylo dost velke snizeni a ja osobne musela jit bydlet do bytu s dalsima 3 lidima abych malou uzivila.Tak sakra mi tu nerikejte ze mam jit makat,jsem s malou doma protoze si ji chci uzit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
7.1.11 11:01

SUnny, proč by matka, která odvede do společné kasy cca dejme tomu, dávám příklad 1000 Kč, měla dostat stejně jako matka, kteár tam odvedet 5000 Kč? Zase bude někdo prskat. Myslím, že procentuelní je nejspravedlivější, co může být.
A s porodným prostě nesouhlasím. Jiné výhody ano, ale ne porodné. Pořád nechápu, za co? Jasně, taky se mi šiklo, ale ať ho raději dají někam. No a proč každá maminka má dostat jiné porodné? Protož ta co má 100000 měsíčně si naspořila a nepotřebuje ho, tak co má 13OOO to potřebuje, nemá moc z čeho spořit. Mylsím, že naopak je to spíš takový BONUS od státu, podpora matkám, které to potřebují a ne vyhozené peníze těm co to nepotřebuji. A teď mě asi zabijete, ale já bych změnila i to, že pokud celá rodina, kde vydělává otec i matka, mají příjem dohromady třeba nad 50000, nevím, to tu částku jsem tak plácla, to by se muselo asi propočíst, ale prostě těm rodinám bych ani nevyplácela přípsěvek a dala to rodinám, které to fakt potřebují. Ně každý je inteligentní natolik aby si mohl vydělat tolik. Prostě trochu více zaměření na sociální sféru na rodiny s dětmi.

• Citovat
  • Upravit
4780
7.1.11 11:03
Caty píše:
Co se týká porodného,tak můj názor je buď nikomu nebo všem.Vůbec mi nepřijde fér,že každá maminka dostane jinou částku ať už je to porodné či mateřská.Je to jen o štěstí kdy se dítko narodí a jak jsou zrovna sociální dávky nastavené.Není spravedlivé,že každá maminka dostane jiný počet peněz.
Přesně moje řeč! S tím souhlasím na 200% !!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
7.1.11 11:05
Caty píše:
SUnny, proč by matka, která odvede do společné kasy cca dejme tomu, dávám příklad 1000 Kč, měla dostat stejně jako matka, kteár tam odvedet 5000 Kč? Zase bude někdo prskat. Myslím, že procentuelní je nejspravedlivější, co může být.
A s porodným prostě nesouhlasím. Jiné výhody ano, ale ne porodné. Pořád nechápu, za co? Jasně, taky se mi šiklo, ale ať ho raději dají někam. No a proč každá maminka má dostat jiné porodné? Protož ta co má 100000 měsíčně si naspořila a nepotřebuje ho, tak co má 13OOO to potřebuje, nemá moc z čeho spořit. Mylsím, že naopak je to spíš takový BONUS od státu, podpora matkám, které to potřebují a ne vyhozené peníze těm co to nepotřebuji. A teď mě asi zabijete, ale já bych změnila i to, že pokud celá rodina, kde vydělává otec i matka, mají příjem dohromady třeba nad 50000, nevím, to tu částku jsem tak plácla, to by se muselo asi propočíst, ale prostě těm rodinám bych ani nevyplácela přípsěvek a dala to rodinám, které to fakt potřebují. Ně každý je inteligentní natolik aby si mohl vydělat tolik. Prostě trochu více zaměření na sociální sféru na rodiny s dětmi.

S tim prijmem cele rodinu se shoduji s tebou!
Ja nemam uz vubec nic diky otci male mam ciste od unora 3800 a at se jdu krmit pred barak.Ale rodina kde je prijem jak jsi placla :) 50000 nevidim ani ja duvod jak porodne tak ani zadne prispevky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.1.11 11:07

Caty ty ale nectes! Psala jsem, at zrusi RP, ale snizi dane rodinam s detmi. A nezlob se na mne, takhle to leckde funguje. Nekde maji jak nizsi dane, tak pridavky. A nekde dokonce dostavaji pridavky daleko dyl, nez u nas. A k cemu doslo u nas? Snizili RP, sebrali porodne (diskutabilni), sebrali kdejaky socialni priplatky a SNIZILI odpocet z dani na dite. (ted nevim, jestli nakonec opravdu, uz jsem to prestala sledovat, kazdopadne to nemelo byt o moc..ale jde mi o princip!)
A presne jak pises, v Rakousku seberou 50 %, daji pridavky, v nemocnich to funguje atd. U nas seberou sice min, zato z podstatne nizsich platu, rodicak snizi a v nemocnicich je to k uzoufani a pochybuju, ze se to v dohledny dobe zmeni.

Proste je to typicky nejmin bolestny reseni, bere se tam, kde se ocekava minimalni odpor. A nikdo je nenuti k nejakym reformam. Kdyz nahodou nejakou udelaji, je to jen k placi (viz zvyseni RP a pod.)

A uz uplny OT: vsimly jste si, kolik v posledni dobe vzniklo eshopu s detkymi potrebami? Kolik lidi se tim zivi? Docela by mne zajimalo, jak se snizeni RP projevi v tomhle odvetvi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
7.1.11 11:07

Anonymní, ne každý politik má auto a veškeré výhody.
Vím, že smysl diskuse byl jiný, ale to se jinam ani ubrat nemohlo :mrgreen:
Ano, stát by měl vytvořit možnosti jak si vydělat peníze a podporovat tak rodiny. Páč omlouvám se za to, ale jinak by to byl stejný systém jako mají naši tmavší spoluobčané. Nemakám a prachy mám. Nikoho tím nechci urazit, ale je to tak a ne jen u těch tmavších. A kdo opravdu ví, jak ten stát ošálit, tak ty prachy z něj dostane.
A proč dostávat důchod? Protože na to celý život makám a ty peníze do pokladny jdou ode mě, ale přesto si spořím stranou, protože až já budu v důchodu, bůh ví co bude. A k tomu že chci zabezpečit dítě. Primárně si nepořídím dítě, pokud na to nemám ho uživit. Nemluvím, ale o rodinách, kde mají nízké příjmy, ale o těch, kde si prostě sekají děti jak baťa cvičky a chcou za to prachy, o matce, která nahlásí, že je sama a není apod.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat