Pětky z tělocviku

Anonymní
19.2.19 10:30

Neboj se, nenechá ji propadnout. To by na pedagogické radě fakt neobhájil, pokud to není nějaká speciální sportovní škola. ;) :lol: Jinak je to bl.bec, co na to říct. :roll: Kolegyně dává pětky (ne na vysvědčení!) pouze v případě, že dítě na danou aktivitu reaguje třeba tak, že to ani nezkusí a povykuje, že na to kašle, že to dělat nebude. Zrovna u tělocviku si myslím, že je na místě ocenit snahu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
19.2.19 10:31

No tak pokud neudělá vymyká, což chápu, taky jsem ho nikdy neudělala, tak ať aspoň zapracuje na té aktivitě v hodině. Za co v tomhle jako dostala pětku? Jinak my mívali učitelku i učitelé. Učitelka byla hrozná :lol:

• Citovat
  • Upravit
3392
19.2.19 10:38

Tahle úchylka učitelů, že každý musí umět všechno mě úplně irituje. Já osobně jsem se s tím nesetkala. U nás se dávali z TV max. trojky, protože vždycky se ty lidi aspoň snažili a hodina tělocviku měla být spíš příjemná a aspoň o snaze a o tom se zapojit. Jak na základce, tak na střední jsme měli učitelku a kluci učitele. Na střední jsme měli už dokonce takový tělocvik, že jsme si povinně museli odsloužit běh, atd. a dál se s tím učitelka neotravovala a zajistila nám třeba hodiny spiningu, jogy, atd. aby nás to prostě jako holky bavilo. Zkuste promluvit s učitelem jestli je toto nutné, když je jinak premiantka a snaží se. Proč by měla chodit zhnusená na hodinu a klepat se týden z tělocviku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
19.2.19 10:39

Nevím jak na gymplu, ale na základce se myslím výchovy hodnotí max.3 co jsem slyšela :nevim: na základce, kde chodí syn děti z bezpečnostních důvodů nepouštěljí na wc vůbec, nebo musí mít potvrzení od lékaře, že musí, ale rodiče zas musí podepsat papír za převzetí zodpovědnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.2.19 10:41

Ani mě to nepřekvapuje. Tělocvikáři jsou nějaký zvláštní druh pedagoga, asi jim ty hormony ze sportu lezou na mozek. Mě zkazila na zakladce učitelka vyznamenání tím, že mi dala z tělocviku trojku. A to jsem cvičila a snažila se, od té doby jsem měla celý tělocvik u zadku. Na střední dávali i čtyřky ale tam uz vyznamenání nehrozilo a docela se v tom vysvědčení ztratila tak mi to bylo úplně jedno :lol: ať si poslouží když jim to udělá dobře. Propadnout jí nenechají, neboj. Já bych klidně zařídila u doktora trvalou úlevu z TV, nějaký známý už se najde, předpokládám že na gymplu není kvůli tělocviku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
19.2.19 10:42

my měli během celého osmiletého gymplu tělocvikáře - muže. Na škole vlastně ani tělocvikářka žena nebyla… Ale teda za celou dobu nás nikdo nikdy neznámkoval, zapisovaly se jen výsledky, ale žádné průběžné hodnocení. Na konci roku jsme dostávaly z TV snad jen jedničky (pro šikovné, ale i méně šikovné opravdu projevující snahu) a dvojky, max trojky pro ty, co tělák viditelně flákaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.19 10:42

Ja mela v devitce na zakladce myslim trojku, sporovala jsem hodne. Kolo, lyze, tenis, prochazky, vecne jsem nekde litala… Proste sportovne zalozena holka. Akorat jsem se proste nevlezla do atletickejch tabulek,atletika mi nesla. Ale tabulky byly jasny a nikdo to vic neresil. Pribuznej na stredni propadl, z TV delal reparat, takze na to ze „rupnout by z telaku prece nenechali“ bych nespolehala ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.19 10:43

Já byla od mala na TV taky úplne kopyto a tělocvikářka na střední mi to dávala pěkně sežrat, nepomohlo ani když šli moji rodiče do školy. Tak se mamka naštvala, šli jsme k mé obvodačce a ta mi napsala uvolnění z TV na celý rok (jakože kvůli zádům). Tělocvikářka prskala ale nic stim nezmohla a já konečně měla svatý klid a žádný stres ;)

• Citovat
  • Upravit
34473
19.2.19 10:44
@aknadar píše:
Nevím jak na gymplu, ale na základce se myslím výchovy hodnotí max.3 co jsem slyšela :nevim: na základce, kde chodí syn děti z bezpečnostních důvodů nepouštěljí na wc vůbec, nebo musí mít potvrzení od lékaře, že musí, ale rodiče zas musí podepsat papír za převzetí zodpovědnosti :nevim:

Jako že by doktor vystavil potvrzení, že ve čtvrtek v 10 se bude chtít Pepíčkovi kakat? :mrgreen: :mrgreen: a rodiče podepíší, že je šikovný a nespadne do mísy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19982
19.2.19 10:44

Výmyk bych pochopila, ten mi dal taky zabrat, aktivitu tedy ne. Za co ji dostala? Co neudělala? To si pamatuji jen u lidí, co učiteli řekli že něco delat nebudou a neměli snahu. Jinak já měla na tv vždy učitele. Na zakladce i na střední. Problém jsem s tím neměla. A s tím wc. Když si tak vzpomínám, taky jsme během hodiny nechodili. Těch pár minut jsme vydrželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
19.2.19 10:45

U nás na gymplu jsme měli tělocvikářku i tělocvikáře, to si myslím není žádný problém. Co se týče známkování, pětky se také dávaly, ale známka na vysvědčení určitě nevycházela z průměru. Propadnutí z TV bylo v naší třídě 2×, oba případy byly holky, které nespolupracovaly, nesnažily se. Reparát neudělala ani jedna (přestože jedna z nich mimo školu sportovala), jelikož tam je hodnotili podle tabulek, které málokdo splní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avu
4284
19.2.19 10:45

Bože to musí být slušný hňup :cert: Dcery je mi upřímně líto. U nás na gymplu se zapisovaly výsledky, ale na konci měli všichni jedničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
19.2.19 10:46
@Laurren píše:
Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s klasifikací TV. Dcera v primě na osmiletém gymnáziu přinesla 2 pětky z TV - jedna za výmyk na hrazdě ( který neumí, i když se pokoušela) a druhou za aktivitu v hodině. TV jí celkově nejde, je vytáhlá, hubená, s podváhou. V prvním pololetí měla max. trojky a na vysvědčení dvojku. Teď se zdá, že učitel přitvrdil a ona už se teď děsí příštích hodin. Je jasné, že je na sport antitalent a bude s tím mít problémy asi vždycky. Jinak je premiantka. Zajímá mě, jestli existuje nějaký předpis, podle něhož se TV hodnotí nebo záleží na škole nebo přímo na konkrétních učitelích. Dcera se vážně obává, že propadne z TV a že ani reparát by neudělala. Zná někdo z praxe případ propadnutí z TV? A ještě dotaz - na naší je tělocvikář i tělocvikářka, dívky učí muž a kluky žena. Je to běžné nebo je to jedno? Za mých studií jsme měly tělocvikářku a kluci měli učitele, na celém gymplu to bylo takto rozdělené. A ještě doplňující dotaz - jsou nějaká pravidla pro povolení odchodu na WC v průběhu TV? V jiných hodinách se normálně pouští, ale tělocvikář odmítá. Díky za názory.Příspěvek upraven 19.02.19 v 10:30

Nemyslím si, že by někdo nechal dceru propadnou z tělocviku, to by asi opravdu neobhájil.
Ta 5 za aktivitu v hodině, k tomu ti dcera něco řekla? Neber to ve zlém, ale není možné, že tam holky dělaly nějaké kraviny nebo se snažily programově zašít na WC a učiteli došla trpělivost?
Jinak tada u nás ve škole moc z bezpečnostních důvodů nechtějí pouštět na WC už ani třeťáky. A popravdě já si myslím, že krom prvňáku a možná druháků, ty děti na záchod v hodinách courají jenom tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
19.2.19 10:47
@terien píše:
Jako že by doktor vystavil potvrzení, že ve čtvrtek v 10 se bude chtít Pepíčkovi kakat? :mrgreen: :mrgreen: a rodiče podepíší, že je šikovný a nespadne do mísy :mrgreen:

Ne, prostě papír, že má potíže s ledvinami nebo tak :nevim: a rodič přebírá zodpovědnost za dobu, co dítě bude mimo dohled učitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
19.2.19 10:48

No já ty špatné známky fakt nechápu.. Kluk sportuje, ale podle výkonových tabulek nosí na ZŠ trojky, málo doskočí, doběhne, atd.

Tohle opravdu děcka nemotivuje se víc hýbat, tyhle špatné známky v TV… :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin