Pětky z tělocviku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
20.2.19 10:21
@Laurren píše:
Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s klasifikací TV. Dcera v primě na osmiletém gymnáziu přinesla 2 pětky z TV - jedna za výmyk na hrazdě ( který neumí, i když se pokoušela) a druhou za aktivitu v hodině. TV jí celkově nejde, je vytáhlá, hubená, s podváhou. V prvním pololetí měla max. trojky a na vysvědčení dvojku. Teď se zdá, že učitel přitvrdil a ona už se teď děsí příštích hodin. Je jasné, že je na sport antitalent a bude s tím mít problémy asi vždycky. Jinak je premiantka. Zajímá mě, jestli existuje nějaký předpis, podle něhož se TV hodnotí nebo záleží na škole nebo přímo na konkrétních učitelích. Dcera se vážně obává, že propadne z TV a že ani reparát by neudělala. Zná někdo z praxe případ propadnutí z TV? A ještě dotaz - na naší je tělocvikář i tělocvikářka, dívky učí muž a kluky žena. Je to běžné nebo je to jedno? Za mých studií jsme měly tělocvikářku a kluci měli učitele, na celém gymplu to bylo takto rozdělené. A ještě doplňující dotaz - jsou nějaká pravidla pro povolení odchodu na WC v průběhu TV? V jiných hodinách se normálně pouští, ale tělocvikář odmítá. Díky za názory.Příspěvek upraven 19.02.19 v 10:30

Diskuzi jsem nečetla, ale narovinu? Jak jsem tu známá jako kladivo na podvodníky , tak v tohle případě bych dceři zařídila osvobození z tělocviku. Protože takový přístup může totálně znechutit komplet celoživotní vztah k pohybu. A to je krapet problém, když tu má člověk nějak funkční vydržet osmdesát let, hejbat se musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.19 10:34

@krtek93 Myslím, že se ten hliník začne do toho jídla uvolňovat, jak je v kontaktu s hodně kyselým. Říkala, že jí vždycky jímá hrůza, když někde vidí člověka, co si z baťůžku vytáhne tradiční alobalový balíček s chlebem v řízku a vedle toho okurky :lol: . Ale je to pár let, většina lidí teď už asi používá fresh folie (což je taky teda prima věc z hlediska ekologie).

• Citovat
  • Upravit
36556
20.2.19 10:35
@lucenka píše:
Popravdě osobně nikoho takového neznám. O hodinách se na záchod necouralo, pít v hodině jsme mohli až na střední a o jen u některých vyučujících.

Ale znáš, třeba mě. Mám MS vždycky cca 4 dny a z toho krev mi teče jede den, zbytek špiním. Když se ten první den zvednu, je to často jako sprcha. Fakt, cítím takový „hrk“ a vyjede velké množství krve a několik kusů tkáně.

První den musím nosit tampon, vložku a ještě speciální kalhotky. A když na to přijde, za těch 45 minut si tampon vyměním třeba třikrát. Když jsem jednou jezdila do práce asi hodinu, měla jsem přesně rozmyšlené, kde se dá vystoupit a přebalit se. (Pak zavedli v mekáči na Florenci placení za záchody, což mě vždycky motivovalo koupit si tam kafe a zbytek cesty dojít pěšky, s novou vložkou a novým tamponem :lol:)

Už se mi i stalo, že jsem se z té „ztráty“ krve rozklepala a začala omdlívat. Ale to až v dospělosti.

I teď v práci, třeba musím jít na záchod, sednout si tam a 10 minut sedím na míse a teče to ven. Ne, celou dobu, ale když se zvednu, tak zase „hrk“. A cucky jak u potratu.

Ehm, tímto malebně naturalistickým popisem jsem chtěla říct, že o tak mám a nejsem sama. Jednou jsme to tu řešili v diskuzi.

To, že se o nějakém problému nemluví veřejně, neznamená, že neexistuje. Těžko můžeš říct, že někoho s nějakým probléme „neznáš“. Nevíš ani, kdo se pomočuje, má hemeroidy, lidi ti to neřeknou :mavam: Prostě nemá každý krámy jak z reklamy na tampon, že si šoupne ob mini a v bílých gatích leze po modelovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22785
20.2.19 10:36

Já jsem naivně dofala, že za toho skoro čtvrt století, co jsem chodila na základku, se to naše školství někam posunulo - a ono zjevně ani moc ne, to je fakt smutný :( Tak můžu jen doufat, že moje dcera bude mít větší štěstí na učitele (plus teda ona asi není poleno po mně, naštěstí :) ) a nikdo jí ten pohyb neznechutí. Ale to, co tady některé popisují, to je fakt otřesný (jako shazovat dítě se skoliozou před ostatníma, že nedá ruce na zem?! I bez skoliozy - to je fakt motivace jak stehno :zed: ). Na mě v tělocviku učitelka ječela, že při běhu mě píchá v boku, protože jsem líná. Druhá zase před všema ironickým tónem, jestli jako „nemám něco s nohama“. Nikdy nic nevysvětlily, nepředvedly, jen chtěly ten výkon. Bezva zážitky, moc ráda na to vzpomínám :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
20.2.19 10:37

@Laurren Zašla bych za tělocvikářem a promluvila bych s ním…na záchod pouštět musí! Někteří svou práci moc prožívají! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22785
20.2.19 10:37
@Anonymní píše:
@krtek93 Myslím, že se ten hliník začne do toho jídla uvolňovat, jak je v kontaktu s hodně kyselým. Říkala, že jí vždycky jímá hrůza, když někde vidí člověka, co si z baťůžku vytáhne tradiční alobalový balíček s chlebem v řízku a vedle toho okurky :lol: . Ale je to pár let, většina lidí teď už asi používá fresh folie (což je taky teda prima věc z hlediska ekologie).

Tak jsem to tipla docela dobře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.2.19 10:38
@Anonymní píše:

Asi nebude takové drama dát si na vejletě jednou za půl roku řízek do alobalu, když tady celá jedna generace vyrostla na jídlonosičích a příborech z hliníku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
20.2.19 10:39
@Anonymní píše:
Já byla od mala na TV taky úplne kopyto a tělocvikářka na střední mi to dávala pěkně sežrat, nepomohlo ani když šli moji rodiče do školy. Tak se mamka naštvala, šli jsme k mé obvodačce a ta mi napsala uvolnění z TV na celý rok (jakože kvůli zádům). Tělocvikářka prskala ale nic stim nezmohla a já konečně měla svatý klid a žádný stres ;)

Když není rozumná řeč s učitelem tak se to dá i takto řešit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.2.19 10:40
@krtek93 píše:
Já jsem naivně dofala, že za toho skoro čtvrt století, co jsem chodila na základku, se to naše školství někam posunulo - a ono zjevně ani moc ne, to je fakt smutný :( Tak můžu jen doufat, že moje dcera bude mít větší štěstí na učitele (plus teda ona asi není poleno po mně, naštěstí :) ) a nikdo jí ten pohyb neznechutí. Ale to, co tady některé popisují, to je fakt otřesný (jako shazovat dítě se skoliozou před ostatníma, že nedá ruce na zem?! I bez skoliozy - to je fakt motivace jak stehno :zed: ). Na mě v tělocviku učitelka ječela, že při běhu mě píchá v boku, protože jsem líná. Druhá zase před všema ironickým tónem, jestli jako „nemám něco s nohama“. Nikdy nic nevysvětlily, nepředvedly, jen chtěly ten výkon. Bezva zážitky, moc ráda na to vzpomínám :*

Naše ještě děti ponižovala za to, jaké oblečení nosily. Že jako takový tepláky a makový boty ať si příště vezmou něco jiného. Pedagog na svém místě a že si to uměla užít :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.2.19 10:43

Ten papír chápu. Lidi jsou fakt někdy schopný se soudit kvůli kravinám. Takže papír, že dítě může na záchod? Ok!

Ale argumentace, že já jsem éterická víla, co za půldne vyndá jeden lehce obarvený mini tampón, proto tak tak musí mít všichni? Budíček… Některé krvácí jak zaříznuté podsvinče. Nevybraly si to, ale je to tak. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22785
20.2.19 10:47

@terien Jo, zlatý soudružky učitelky :mrgreen: Já pak měla časem taky problémy teřba s fyzikou, dokonce se zeměpisem, ale nějak jsem si to tak nebrala, nebo jako v tu chvíli jo, ale spíš jsem byla naštvaná na sebe, že jsem blbá a že to nechápu :oops: Ale v tom tělocviku, to byla taková bezmoc - že jako i kdybych se rozkrájela, tak některý věci prostě nedám. Přitom možná s lepším vedením bych je dala, nebo třeba ne, ale neměla bych z toho takovej mindrák :? Já už pak měla blok a šla jsem do všeho s tím, že to stejně nemá cenu (rozbíhat se před kozou, když jí stejně zase nepřeskočim atd atd) - no a podle toho to pak samozřejmě dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116384
20.2.19 11:32

My měli na střední učitelku na tělocvik, která venku stála, v jedné ruce stopky a v druhé cigáro. :mrgreen: nikdy žádný cvik nepredvedla, ale zas po nás nechtěla žádné extra výkony. A když za ni holka přišla, že má menses, tak jí nenutila cvičit, mohla jen na co se cítila a zbytek času si odseděla na lavičce. Na wc jsme normálně mohli jít a to jsme to z hřiště neměli úplně blízko. A teda dávala na vysvědčení buď jedničku pro ty snažící se a dvojku pro ty co to flakaly a přes rok jsme vůbec žádné známky nedostavali. Jen vždy zhodnotila kdo měl např. při běhu nebo skoku nejlepší výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116384
20.2.19 11:39

@Bábrdl jsem na tom jak ty, v pubertě hrůza, to mě máma první den menstruace psala omluvenku a svijela jsem se doma v posteli. A kdo to má jinak, tak kecá :cert: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116384
20.2.19 11:42

@krtek93 takový přístup člověka otráví i do budoucnosti. My zas měli na základce učitelku na hudební výchovu, dávala i trojky na vysvědčení když někdo neměl hubení sluch. Do toho každého nutila zpívat tak vehementně, že ještě dneska se mi zdává sen, jak musím před třídou zpívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.2.19 11:58
@aiwwa píše:
@Bábrdl jsem na tom jak ty, v pubertě hrůza, to mě máma první den menstruace psala omluvenku a svijela jsem se doma v posteli. A kdo to má jinak, tak kecá :cert: :mrgreen:.

Mně se normálně vcelku nedávno stalo, že jsem seděla na záchodě v práci a ta krev ze mne tekla prakticky jak při močení a já jsem po chvíli začla propadat panice, jestli tam tentokrát fakt nevykrvácím. A do toho křeče, jak kdybych měla porodit. :mrgreen:

Ale vždycky jen ten první den, pak už pohoda jazz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin