Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, máte některá tohle autíčko? Kolik vyjde pojistka a kolik vám „žere“? Předpokládám, že seženu rok výroby alespoň 97, chci ho pro sebe do města, ne žádné dlouhé cesty.
Ahojky, toto auto mám již 5 let, takže se ptej co tě zajímá. Mám rok 98 a je fakt super, jsem z něj pořád nadšena. Pojistka mě za rok vyjde na 1600,– a spotřeba asi kolem 5 l. Možná by šla i menší pojistka, záleží na bonusech a pojišťovně. Do města je super, je maličké, takže všude zaparkuješ a všude se vejdeš a nákup se ti tam taky vejde.
Jenom 1600 ročně? Tak to je super, manžel pořád tvrdí, že dvě pojistky nezládneme (máme Octávku, ale ta je na mě velká a navíc v manuálu, já chci automat), tak jsme mu to hned vpálila.
A dávala jsi ho do servisu, když jsi ho koupila, myslím na výměnu oleje, rozvodů, brzd a tak dále (manžel tvrdí, že se to musí, že je to základní servis, když se koupí auto)? Nebo kolik tě vyjde běžný servis?
Máme také Peugeota a naprostá spokojenost-i když většího-307 SW.SErvisní prohlídka je rozdělena na dvě kategorie-106 spadá do kategorie za 3880,–V této ceně je kompletní prohlídka vozu + výměna oleje.A pokud je něco v nepořádku-brzdové destičky,řetězy…tak mechanik zavolá a odmluví se na ev. výměně a ceně.V 60 tis. km,dále potom ve 120 tis…atd. se provádí větší prohlídka včertně výměny filtrů a cena je cca 7 tisíc.Toto jsou ceny ve značkovém servisu Peugeot,pokud budeš kupovat starší auto,tak můžeš využít jakéhokolik servisu a ceny budou nižší.
Raduš.ka44 píše:
Jenom 1600 ročně? Tak to je super, manžel pořád tvrdí, že dvě pojistky nezládneme (máme Octávku, ale ta je na mě velká a navíc v manuálu, já chci automat), tak jsme mu to hned vpálila.A dávala jsi ho do servisu, když jsi ho koupila, myslím na výměnu oleje, rozvodů, brzd a tak dále (manžel tvrdí, že se to musí, že je to základní servis, když se koupí auto)? Nebo kolik tě vyjde běžný servis?
Já ho tenkrát kupovala bouraného ze zahraničí. Takže jsem servis nedělala, ale komplet opravu předku i zadku. Měla jsem moc šikovného přítele, který mi to vše opravil. Do značkového servisu jsem auto nikdy nedala, dávám u nás do autoservisu vždycky jednou za dva roky před technickou prohlídkou. Většinou zkontrolují brzdy,čepy a takové ty nejvíce opotřebované věci. Jo a olej měním jednou ročně. Neměla jsem s tímto auto ještě žádný problém, za tu dobu co ho mám, tak mě vyšel servis na 5 tis. a to jsem ho koupila a na tachometru bylo 170 tis. Jezdila jsem s ním 50 km denně do práce, teď už teda nemusím, když jsem na mateřské. V zimě výborně topí, jelikož je malý, máme ještě Forda Focuse a ten než se vytopí, hrůza. Takže za mě můžu jen doporučit, jen si dát pozor, jaké auto koupíš, abys nemusela hned vše vyměňovat. Taky jsem si doma prosadila, že dvě auta potřebujeme a tohle opravdu moc nestojí ![]()
Zkuste pojišťovnu Slávia.Platíme púlku co předtím u české poj,která nám už rok dluží peníze za havárku.Přehlásili jsme od nich všechny firemní auta a ta Slavie je bezkonkurenční.
Babe007 píše:
Zkuste pojišťovnu Slávia.Platíme púlku co předtím u české poj,která nám už rok dluží peníze za havárku.Přehlásili jsme od nich všechny firemní auta a ta Slavie je bezkonkurenční.
U Slavie teďka máme Octávku, tak to tam určitě zkusím. ![]()
lasička1 píše:
Máme také Peugeota a naprostá spokojenost-i když většího-307 SW.SErvisní prohlídka je rozdělena na dvě kategorie-106 spadá do kategorie za 3880,–V této ceně je kompletní prohlídka vozu + výměna oleje.A pokud je něco v nepořádku-brzdové destičky,řetězy…tak mechanik zavolá a odmluví se na ev. výměně a ceně.V 60 tis. km,dále potom ve 120 tis…atd. se provádí větší prohlídka včertně výměny filtrů a cena je cca 7 tisíc.Toto jsou ceny ve značkovém servisu Peugeot,pokud budeš kupovat starší auto,tak můžeš využít jakéhokolik servisu a ceny budou nižší.
NO já bych určitě nešla do značkového servisu, na to jaksi nemám, ale díky za info.
Jsem rozhodnutá do Peugeota jít, ať se manžel třeba postaví na hlavu. ![]()
Tak to přeji pevné nervy a dobrou ruku při výběru. Určitě uděláš dobře, opravdu je to super autíčko a pro ženy jak stvořené. Já taky doma uspěla, tak přeji, ať se ti to taky povede. ![]()
suzanne13 píše:
Tak to přeji pevné nervy a dobrou ruku při výběru. Určitě uděláš dobře, opravdu je to super autíčko a pro ženy jak stvořené. Já taky doma uspěla, tak přeji, ať se ti to taky povede.
Díky ![]()