Jak vyčistit zanesený hřeben/kartáč?

260
31.10.10 00:04

Jak vyčistit zanesený hřeben (kartáč)

Ahoj, mam svůj nejoblíbenější hřeben (z koňských žíní) a po měsících používání už je fakt hoooodně zanesený. Ale nevím, jak ho vyčistit. Nemáte nějaký tip, zkušenost, jak se zbavit těch všech zamotaných vlasů, prachu, atd :-)
Předem moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17609
31.10.10 01:46

Vlasy z kartáče vyčesávám hustým plochým hřebenem, ale mám klasický plasťák a koňské žíně neznám, tak třeba je to rada naprosto naprd :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
31.10.10 05:39

Ahoj, dávám chvíli máčet do šamponové vody a nečistoty potom pořádně vydrhnu kartáčkem na zuby,který mám speciálně pro tyto účely. Dělám tak při každém umytí vlasů, nesnáším totiž česat čisté vlasy špinavým hřebenem - a to je vždy, i když třeba po půltýdnu není vstva nánosu tak velká, tuk v kombinaci z prachem na kartáči ulpívá.

Mám kartáč z přírodních štětin z DM, nevím, jestli to tak dělám správně, ale kdybych to vyčistila nějak „nasucho“, prostě bych se tím už po umytí hlavy nenačesala, přijde mi to hnusné. Tak čistím i dřevěné hřebeny svých dětí a i po 2 letech je hřeben stále pěkný. Samozdřejmě žádnou z těch česacích pomůcek nemáčím půlden - pár minut, potom drhnu a dám vysušit, ale ne přímo na topení, na parapet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alca a danik
31.10.10 07:41

v drogeriích prodávaj takové kartáčky (jsou to jen takové drátky)…které jsou přímo na tento účel :wink:

• Citovat
  • Upravit
18305
31.10.10 07:57

Luciště, vlasy bych vytahal normálně prsty a pak takové to šedohnědé (směs lidského potu, tuku a prachu) nejlíp asi odmastil. Pochybuju, že na to odmaštění vezmeš aceton - no a jestli to jde ALPOU, to jsem nezkoušel. Já mám v domácnosti na tyto věci izopropanol - koupí se v každé větší drogerii, litr asi za 120 korun; to vystačí fakt na dlouho. Nebo můžeš zkusit LARRIN - čistič koupelny, což je vlastně ředěný a naparfémovaný izopropanol. Je to sice na čištění obkladů, ale v podstatě to odmašťuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
31.10.10 08:11

Vlasy vytahám třeba pinzetou nebo nůžkama a normálně vezmu kartáček, šampon a kartáč vydrhnu. Zrovna teď jsem to dělala :-) Akorát teda nemám kartáč z koně, ale obyč dřevěnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
31.10.10 08:40

Ahoj, já vlasy vytahám plochým hřebenem a pak to vezmu normálním kartáčkem na ruce s trochou jaru. Na odmaštění se mi zdá lepší než šampon. Pořádně vypláchnu a dám uschnout na topení (většinou moc netopí :mrgreen: ). Umývám takhle všechny hřebeny. Ale mám jen plastové, nevím, co by to udělalo s přírodními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
31.10.10 08:49

Já mám dřevěný kartáč (tedy i dřevěné „štětiny“), vlasy z něj vytáhnu rukou, když je zanesený mastnotou z vlasů, tak ho namočím do vody se šamponem a pak propláchnu čistou vodou a je jako nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
31.10.10 09:07

Hřeben (bez zachycených vlasů samozřejmě) namočím na chvíli do teplé vody a pak šamponem a starým zubním kartáčkem vyčistím, opláchnu a je to.

Kartáč mám jakýsi normální s kovovými štetinami na konci s plastovou bambulkou, tak z něj rukou pečlivě vytahám všechny vlasy a umyju rukou šamponem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
31.10.10 10:35

Nejlepší je hřebeny vyprat v pračce třeba na nějaký kratší program i s prádlem. Fakt to funguje a je jako nový. Nemusíš se s tím trápit a pračka to vyřeší za Tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym998
31.10.10 10:37

Pena na holeni.Kartac,hreben omyju,dovnitr nastrikam penu,necham pusobit nejakou dobu a oplachnu.

• Citovat
  • Upravit
260
31.10.10 12:34

diky moc za vsechny tipy!!
Tak to vse dneska vecer vyzkousim. Uz se tesim na „novy“ hreben. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.10.10 12:38

Ahoj, já mam teda klasiky kartáče, ale taky mě štve čištění, vlasy vytahám prsty, ale na tyto kartáče (s těma štětinama) je právě určený ten kovový kartáček a nebo stačí tupírák (takovej ten malej jemnej hřebínek s hodně zuby) a pak ho namočit do normálního šamponu se kterym si myješ vlasy a nebo ho zkusit hodit do pračky. Já to tak dělám, ale nevím co by to s těma štětinama udělalo popř. s tim materiálem ve kterym jsou ty štětiny zapuštěný, ale uměláče to přežijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
31.10.10 13:02

luciště

ahoj znas nejakou kadernici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
31.10.10 22:19

tak jsem hreben dala do samponove vody a pak zubnim kartackem drhla a drhla..... A sampon je jak novy! Super. A priste zkusim jeste dalsi tipy, treba trochu rychlejsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová