Peugeot Boxer a autosedačka ???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
614
22.7.05 19:07

Peugeot Boxer a autosedačka ???

Prosím poraďtě!
V srpnu jedeme na dovolenou a vzhledem k tomu, že naše autíčko neprošlo technickou prohlídkou :( vymyslel manžel, že si půjčí auto z práce (Peugeot Boxer, 3 místa ve předu, vzadu pouze „nákladový“ prostor), a tak řešíme, co a jak s autosedačkou!
Lze dát autosedačku 9-18kg na přední sedadlo u takhle velkého auta? Musí být po směru nebo proti směru jízdy?
V návodu je sice namalováno, že to možné je, ale jinak každý tvrdí něco jiného :( :roll: Tak bych chtěla znát vaše zkušenosti…
Předem díky!
Eliška a Jakub (16m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
750
22.7.05 20:26

Ahoj, jestli si dobře vybavuji tak Boxer je dodávka a mám pocit, že v dodávkách a jiných nákladních autech se děti nesmí přepravovat.
Ale na 100 % si jistá nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.7.05 21:13

Ahoj, my máme taky dodávku,VW transportera, avšak vzadu máme ještě sedačky, takže náš skřítek sedi tam. Poradila bych ti, aby jsi se obrátila na policii, nebo se mrkněte do vyhlášky, tam by to mělo být, jestli lze převážet dítě v užitkovém autě na přední lavici. Šťastnou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
22.7.05 22:24

Ahojky,
za prve si myslim, ze sedacku 9-18 kg muzes vozit jedine po smeru jizdy a za druhe - ted o vikendu jsme jeli s manzelem v velkem trasporteru, co ma jen ty 3 sedacky ve predu, mala jela uprostred ve skorepine. Staveli nas policajti a nic nerikali. Myslim ze tam jet muze, jen tam nesmi byt airback.

Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.7.05 07:13

na předním sedadle se smí přepravovat autosedačka jenom vprotisměru umístěná. Tohle umístění doporučují používat kvůli hlavičce a krku co nejdéle (uvádějí až do 3let). I sedačka 9-18kg lze tak upoutat., jen musí být vypnut airbag. Taky se takto přepravujeme a je to bez problému u policajtů.
Dodávka má ukrutnou výhodu, kolik věcí s sebou zabalíte navíc, a uvezete, nemusíte se nijak omezovat.
přijemnou cestu.
 Klára

• Citovat
  • Upravit
delly
23.7.05 20:25

Ahoj, my máme taky takovou dodávku a jezdíme tak pořád. Prvně jsme tak měli tu skořepinu a teď máme 9-18 kg, dcerce jsou už 4 roky a se skrčenýma nohama tak po městě jezdíme pořád. Nic jiného nám nezbývá…

• Citovat
  • Upravit
750
24.7.05 06:34

A není rozdíl, jestli je dodávka určená pro přepravu osob cca 9 míst, nebo pro přepravu nákladu( má jen přední sedadla a pak nákladní prostor)?
Myslím, že , když má jen přední sedadla nelze děti přepravovat. Známý dostali pokutu, ale je to už tak 5 let zpět. Kontaktovala bych dopravní policii a poptala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
24.7.05 10:47

Ahoj, tak skôr ako dáš dieťa s autosedačkou na predné sedadlá (a teraz je úplne jedno do akého auta) tak najskôr sa uisti, že tam nie je airbag, pretože tam kde je autosedačka, nesmie byť aktívny airbag. A tiež by si si mala zistiť či krajina kam chcete isť na dovolenku, nemá ešte nejaké špeciálne požiadavky, týkajúce sa detských autosedačiek, či prepravy detí. Čo sa týka samotného auta Peugeot Boxer - ten je považovaný za dodávku - nákladné auto a myslím si že v ňom by ste nemali dieťa prevážať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
24.7.05 18:49

Díky za odpovědi!
Sice z toho moc moudrá nejsem, ale přesto děkuju! Zkusím napsat na dopravní policii a uvidím.
Já bych asi tu sedačku dala proti směru jízdy (máme tu, co jde připevnit oběma způsoby), ale Kubovi už teď (16m) přečuhují nohy, takže mi přijde, že by je tam měl tak nějak nepřirozeně skrčené :( Nemluvě o tom, že nic neuvidí, ale to je druhá stránka věci…
A teď mi říkal známý, že policajtům je to jedno, že jde jen o to, kdyby se něco stalo, tak by pojišťovna mohla mít připomínky… no, mám v tom fakt guláš :roll:
Zatím se mějte a já dám kdyžtak vědět, jak jsem dopadla na tom dopravním!
Hezký večer
 Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
3.8.05 11:49

Ahoj,
tak jsem nakonec na tu dopravní policii psala a tady je odpověď:

**Přeprava dítěte v autosedačce - sdělení

Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR obdrželo Vaši žádost týkající se přepravy dítěte, které váží 9-18 kg ve vozidle Peugeot Boxer na předním sedadle.
K uvedenému sdělujeme následující : na sedadle vedle řidiče smí být přepravováno dítě mladší 12 let a menší než 150 cm vždy pouze za použití zádržného systému.
Co se týká umístění autosedačky, tato bývá zpravidla posazena proti směru jízdy.
Děkujeme za Váš dotaz týkající se dopravní problematiky a těšíme se na Vaši další spolupráci.

plk. Ing. Zdeněk BAMBAS ředitel služby dopravní policie
v.z. plk. JUDr. Vladimír Stupka v.r.**

Takže to mám posvěcené z vyšších míst :lol:
Ještě mě napadá, že tu sedačku stejně asi dáme po směru jízdy („zpravidla“ neznamená, že se to vyžaduje! :wink:), tak ať má Kubík pěkný výhled!
Mějte se fajn!

ELiška a Jakub

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí