Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat těch co s tím máte zkušenosti. Čeká mě konzultace ohledně těchto metod genetiky a chtěla bych o tom vědět více. Máme z prvního IVF zmrazenych 7 embryí (2 embrya 1ckove kvality a 5 embryí dvojkove kvality) bylo jich 8, ae jedno mi zavedli v květnu a z toho bylo těhotenství, ae jen do 21tt. Poté jsme šli na genetiku páru kde u nás nic nenašli a já nevím jestli do genetiky embryí jít. Zajímá mě jaká jsou rizika pro ta embrya, když se budou rozmrazovat a pak zase mrazit, jestli to není moc náročné pro ně a jestli se tím odběrem vzorku na tu genetiku nemůžou nějak poškodit a tím pádem by nám odpadly? Když už se jednou mrazili a teď mají tohle celé absolvovat znovu a pak ještě jednou rozmrazeni kvůli KET, tak mám nějaké obavy. Tím, že konec mého těhotenství nesouvisel s žádnou vyvojou vadou a u nás je genetika také v pořádku, tak jsem celkem na vazkach. Za každou vaší zkušenost budu ráda ![]()
Opětovného mrazení bych se bála, embrya to nemusí vydržet. Ono i pgd/PGS embrya oslabuje. Do genetiky embryí bych nešla.
Já bych do toho šla asi jen kdyby se mrazilo napoprvé kvůli pgd/pgs. Prece jen pokud žádná Vv nebyla potvrzena, asi bych šla do pgd případně až v dalším ivf a teď bych je zkoušela postupně vložit.
Já mám dítě po pgd, poslali jsme jediné embryo, kvalitní vydrží, ale zdali to dá 2×, tot otázka… pokud za to kopes, pořád se s dr, jak se na to dívá.
Pokud vám vyšly genetické testy dobré, tak bych do toho ve vašem případě nešla. Právě kvůli tomu opětovnému mražení.
Pokud tam nebyla vada a vy jste zdraví, tak bych genetiku na zamrazených embryích nedělala. Do toho bych šla až při další stimulaci.
@karkarka @Virgina123 děkuji za reakce. Já i přítel jsme právě spíš za to do toho nejít. Doufám, že nás do toho nebudou tlačit
@Janli nenašli právě že nic. A ani jak dělali hystologii a genetiku malému po porodu, tak u něj taky nic nenašli, takže se mi do toho jít nechce
U zmrazených embryí bych do toho nešla.
Pokud by jste museli absolvovat další IVF, tak bych PGD udělat nechala ![]()
Ahoj, já mám zkušenost takovou, že jsme s manželem oba měli genetiku naprosto v pořádku a po dvou potratech nám udělali genetiku embryí a zjistilo se, že z 8 ukázkových krásných embryí byly dobré k zavedení pouze 3. Sama doktorka mi řekla, že vzhledem k mému věku (29) tak špatný výsledek nečekala. Jedno geneticky vyšetřené embryo mi zavedli a hned se zadařilo a mám miminko. Je ale pravda, že nám tu genetiku dělali hned po odběru vajíček a prodloužené kultivaci, takže za čerstva a až pak mrazili.
Tak vidím, že se tu holky shodujete do toho nejít. Tak se na příští konzultaci s doktorkou pokusím promluvit o tom, že do toho jít nechceme aby nám třeba zbytečně takovým zásahem neodpadla zdravá embryjka. Měla jsem pochybnosti od začátku, že by se to mělo dělat ze zmrazenych a teď už jsem tedy rozhodla do toho nejít a popřípadě to udělat při dalším pokusu IVF s čerstvými. Děkuji vám moc holky ![]()
Ahoj, chtěla bych obnovit diskusi. Má někdo zkušenosti s genetickým testováním již jednou zamražených embryií?
Čauky. Znovu bych ráda otevřela tuto diskuzi, protože už jsem prošla několik podobných témat a stále jsem na tuto otázku nenašla odpověď. Má někdo zkušenosti s genetickým testováním již jednou zamražených embryí? Mohli byste mi prosím napsat, jak to u vás dopadlo ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď