Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mm za to, že u PGD se zjišťuje jen ta jedna nemoc, kterou přenáší rodiče.
@Pudloslava já vím, co je PGT, jen mě zajímá, jestli to podstoupil někdo, kdo má nějaký problém a narodilo se mu potom zdravé dítě.
@Anonymní píše:
@Pudloslava já vím, co je PGT, jen mě zajímá, jestli to podstoupil někdo, kdo má nějaký problém a narodilo se mu potom zdravé dítě.
jo, tak to bylo určitě spousta lidí, jinak by se to nedělalo. já znám osobně dva případy.
jen jestli rozumíš tomu, že dítě nebude mít tu chorobu, pro kterou se to dělá, ale může mít nějakou jinou, náhodně vznikou se stejnou pravděpodobností, jako každý v populaci.
@Anonymní píše:
@Pudloslava to chápu, a mam z toho strach
to ale nemusíš, to je přeci normální situace
@Anonymní píše:
@Pudloslava to chápu, a mam z toho strach
Na to jsou vsechny ty ostatni vysetreni.
@Pudloslava přišla jsem 2× o miminko, z toho jednou jsem si holčičku už musela porodit a je to strašný rodit a jít domů bez miminka.. Doufam, ze po tom PGT bude všechno dobrý
@Anonymní píše:
@Pudloslava přišla jsem 2× o miminko, z toho jednou jsem si holčičku už musela porodit a je to strašný rodit a jít domů bez miminka.. Doufam, ze po tom PGT bude všechno dobrý
to je mi lito. jestli ty potraty byly v obou pripadech z duvodu stejne nemoci, kterou lze genetickym vysetrenim zjistit, tak presne proto to PGD je. Bude to dobre.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi ![]()
Povedlo se vám otěhotnět hned s prvním embýjkem po PGT?
@splendis ach jo.. myslela jem, že orávě tomu má pgt předcházet.. ![]()
@Maty35 @baru-ska
Me se také nepovedla první ket po pgt a bylo to jednickove kvality.. Povedlo se, az druhé ale jsem teprve 10tt, takze stat se muze cokoliv a ani pgt neni 100%,takze to nemůže na 100% zaručit to, ze bude zdravé.. Ja se modlím, at zdravé konečně je a všem přeji to samé.
@Anoanonym1 pak si říkám k čemu to je..hodně zvažuji jestli do toho jít…
@Maty35 píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi
Povedlo se vám otěhotnět hned s prvním embýjkem po PGT?
Ano, hned prvni KET vysel.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj, chci se zeptat, těch, co měly IVF s PGT (genetikou embryí). Měly jste někdo špatné chromozomy a proto jste museli podstoupit IVF s PGT a k něčemu to bylo? Měli jste potom zdravé miminko? Vím, že tam stále nějaké riziko, že bude mít nějakou vadu je, všechno se zjistit nedá.. Ale jestli je opravdu vysoká šance na zdravé miminko. Děkuji