Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, vím že je tu spousta diskuzí na toto téma, ale nikde jsem nenašla svoji odpověď, tak se omlouvám za založení další diskuze na téma PharmatexZe zdravotních důvodu nemůžu brát HA, s přítelem používáme jen kondom, ale přítel si hrozně moc přeje sex s ejakulací do mě, tak jsem pátrala na internetu a koupila si Pharmatex globule, všude jsem četla, jak je pro někoho hodně spolehlivý, ale většinu to někdo používá pouze při přerušované souloži, vím že jsou tam přísná pravidla jak to používat a samozřejmě je budu dodržovat, ale používá/l tu někdo Pharmatex s tím, že se do vás partner udělal nebo je to spíše vhodný pro prerusovanou souloz? Samozřejmě vím, že nic není 100% a otěhotnět se muže, jen me zajímá vaše zkušenost. Díky
Nerada zacinam odpoved slovy „zkusenost nemam, ale…“. Ale ted tak zacnu. Zkusenost nemam, ale kamaradka pharmatex OBCAS pouzivala a bez tehotenstvi. Nicmene pokud fakt nechces otehotnet, hlidej si ovulaci nejlepe bazalni teplotou, nebo ovulacnimi testy (nejsou uplne spolehlive). A jak ovulace probehne, mate cca 12-14 dni na to mit sex naprosto bez obav. A treba pro sichr s tim pharmatexem, kdyby i tyhle metody nejak selhaly
![]()
Během ovulace určitě bez ejakulace. Já teda zkušenosti mám, ale s prerusovanou souloži nebo s kondomem
Ano, presne takhle pouzivame pharmatex. Prerusujeme a kdyz je nalada na ejakulaci do me, pouzivane pro tento ucel tyto globule, zaroven ale mimo ovulaci.
My jsme to dřív řešili, že během té ovulace ne. Ale teď už od narození poslední dcery, to jest nějaké 3 roky, na to ohled nebereme, se 3 dětmi je příležitostí poměrně méně
, takže už si to chceme užít se vším všudy, takže normálně pouze Pharmatex i během ovulace a sex se vším všudy. ![]()
Těhotná nejsem. Ale zase je pravda, že mi není 25 let, takže otěhotnět by byl nejspíš problém, i kdybychom chtěli. ![]()
Ale nemám žádné dítě uměle, takže zas tak blbě na tom nejsem. Myslím, tedy za sebe, že to spolehlivé je. ![]()
Takže koukám, že do toho jdete. Já byla zamlada extrémně plodná, takže bych se bála a strach mám pořád i na stará kolena ![]()
@g.sandova Už mi bylo 40, tak myslím, že už to nebude taková hitparáda.
No kdyby náhodou to selhalo, tak by to byl problém, další dítě opravdu nechci. Ale myslím, že to zabíjí breberky fakt spolehlivě. Manžel totiž říká, že ho hrozně pálí ta trubice, když je po všem.
Takže myslím, že to zabíjí fakt všechno, co se hýbe. ![]()
@Anonymní píše:
@g.sandova Už mi bylo 40, tak myslím, že už to nebude taková hitparáda.No kdyby náhodou to selhalo, tak by to byl problém, další dítě opravdu nechci. Ale myslím, že to zabíjí breberky fakt spolehlivě. Manžel totiž říká, že ho hrozně pálí ta trubice, když je po všem.
Takže myslím, že to zabíjí fakt všechno, co se hýbe.
Hele mne gynekolog říkal, že by to mělo účinkovat, ale psychicky to málokdo dá a stejně si vezme postinor nabo escapele
Když vám to funguje, tak super. Taky mi už bylo 40, ale náhoda je blbec
@g.sandova píše:
Když vám to funguje, tak super. Taky mi už bylo 40, ale náhoda je blbec
To ti můžu klidně potvrdit, že náhoda blbec je, a já mám strach ještě teď, i když mě manžel přesvědčuje že teď už se opravdu nemůže nic stát. Taky to chce zkusit s Pharmatex globule ale já mám pořád strach, o mě se stačilo jenom otřít ![]()
My jsme používali pharmatex a přerušovaný styk a dobrý. Pak jsem se jednou na pharmatex vyprdla a teď mě taky běhá roční dcera.
Myslím, že se i uvádí že je pharmatex spolehlivější než kondom co se týká těhotenství. Ale během plodných dní bych to teda neriskovala. Mě stačí jít kolem a jsem v tom.
@mamule42 @JancaS84 taky mi stačilo půjčit si od chlapa zubní kartáček a byla jsem v tom, já jsem v tomhle posera
Pokud nejsi připravená stát se matkou, tak do doby, než proběhne ovulace, NIKDY nesoulož pouze za ochrany pharmatexu s ejakulací dovnitř.
Když se naučíš měřit bazální teplotu a poznáš, kdy už máš po ovulaci, může si přítel ejakulovat jak chce, ani pharmatex používat nemusíte. Ale ejakulace dovnitř před ovulací pouze s pharmatexem pouze za předpokladu, že přijmete fakt, že se můžete stát rodiči…
Ovulaci jsem měla teď 25.3 podle menstruačního kalendáře a vím, že je to spolehlivé, protože na sobě poznám, když ovuluju, mám bolesti v podbrisku a menší výtok. Ty globule bychom chtěli použit kolem 7.4 protože přítel je teď pracovně pryč..další ovulace by měla být okolo 22.4 takže myslíte, ze by to bylo v pohodě s tím Pharmatexem?
Pokud správně počítám, s přítelem se uvidíš v období menstruace. V něm je nebezpečí nejmenší z celého cyklu. V prvních dnech menstruace je otěhotnění skoro nemožné a zkušené ženy to umějí využívat. I Ty můžeš s přítelem dělat všechno co máte rádi, a nemusíš mít strach, že to do Tebe pustí. Samotný Pharmatex ale nepatří mezi nejspolehlivější prostředek, i když ho některé ženy používají jako jedinou antikoncepci. Proto je běžná kombinace Pharmatexu s další ochranou, třeba s přerušovanou souloží. Od partnera je to dost bezohledné, že se nejen zdráhá obléknout kondom, ale nechce se ani ovládat a chce to pouštět do Tebe. Pokud jsi zvyklá na pravidelný sex, uvažuj o zavedení nitroděložního tělíska. To na rozdíl od pilulek nevyžaduje každodenní pozornost a dovolí Ti, aby sis bez strachu sex naplno užívala.
Ahoj holky, vím že je tu spousta diskuzí na toto téma, ale nikde jsem nenašla svoji odpověď, tak se omlouvám za založení další diskuze na téma Pharmatex
Ze zdravotních důvodu nemůžu brát HA, s přítelem používáme jen kondom, ale přítel si hrozně moc přeje sex s ejakulací do mě, tak jsem pátrala na internetu a koupila si Pharmatex globule, všude jsem četla, jak je pro někoho hodně spolehlivý, ale většinu to někdo používá pouze při přerušované souloži, vím že jsou tam přísná pravidla jak to používat a samozřejmě je budu dodržovat, ale používá/l tu někdo Pharmatex s tím, že se do vás partner udělal nebo je to spíše vhodný pro prerusovanou souloz? Samozřejmě vím, že nic není 100% a otěhotnět se muže, jen me zajímá vaše zkušenost. Díky