Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy,naše dcerka má opět nález bakterie v moči,na kterou zabírají pouze píchaná antibiotika dvakrát denně.Toto měla i loni a skončili jsme na 9 dní v nemocnici.Jde mi o to,že se más minule ptala naše nefroložka,že když bude naše doktorka ochotná jí je píchat,že nemusíme do nemocnice,kde jsem s dcerkou celou dobu na izolaci,aby nechytla něco jiného.Jí totiž kromě té bakterie v moči není,zdravé skoro dvouleté dítko.Myslíte si,že je možné (se svou doktorkou o tom budu mluvit v pátek),že by doktorka píchala antibiotika ráno a večer by k nám jezdili z domácí péče a já si to zaplatila.Mám strach,že v nemocnici dcerka opět chytne zase něco víc,i když je zdravá.Máte s tím někdo zkušenost? ![]()
Zkušenost nemám, ale nemůžeš jí to prostě píchat sama, když by Tě to doktorka naučila…? Třeba inzulin se přece taky takto píchá, nejezdí se kvůli tomu nikam… Pardon, jestli je to mimo, jenom mě to tak napadlo ![]()
Osobně ne, ale kamarádčin chlapeček taky potřeboval píchaná antibiotika a kámoška s ním jezdila na injekce normálně k pediatrovi.
Ono jestli máš rozumnou a vstřícnou doktorku a nebydlíš daleko, tak by možná byla ona nebo sestra ochotná jí to chodit píchat domů ![]()
K doktorce to máme 4 km,ale do nemocnice 40km a doma další dítko a manžel kamioňák.U nás ve vsi taky bydlí zdrav. sestřička a pro mě by taky nebyl problém si zajet za naší sestřičkou co je u naší mudr.Prostě se mě nechce být zase na izolaci zavřená takovou dobu a stejně jsme loni něco chytli.
Píchat ATB do žíly, není jako píchat inzulín do podkoží nebo do svalu
já myslím že k té setřičce by to bylo super, když bude ochotná, držím palce
![]()
KRML píše:
Píchat ATB do žíly, není jako píchat inzulín do podkoží nebo do svalu
Aha, to jsem nevěděla, že se to musí dělat nějak složitěji
Omlouvám se za OT a děkuji za vysvětlení ![]()
A to jsou atb do žíly???
asi jo jiné už asi nejsou,možná se pletu ale opravdu žádné neznám . a to by jí každý den dvakrát hledali žílu a řešili záněty žil až by začali praskat?? ![]()
S flexou by zase ze zákona neměla odejít domů
ale příjde mi to lehce nedořešené.
když je to dospělí a má krásné žíly tak možná ale u malého dítě ho takhle stresovat každý den dvakrát ![]()
A navíc pokud máte atb tak by jste měli být krytí před dalšíma infekcema ![]()
A já teda nevím jak je to v ambulancích ale né každá sestra může pichat i.v. ![]()
Právě,že to nejsou antibiotika do žíly,ale píchají se do svalu na nožičkách,stehýnkách.Loni jí chtěli zavést kanylu a pak ji donesli zpátky,že ne,že se to bude píchat pokaždé do svalu.
nataluska píše:
Právě,že to nejsou antibiotika do žíly,ale píchají se do svalu na nožičkách,stehýnkách.Loni jí chtěli zavést kanylu a pak ji donesli zpátky,že ne,že se to bude píchat pokaždé do svalu.
Tak v tom případě řekni doktorce at ti to ukáže a pokud ti to nevadí tak jí to pichej sama není to zase tak těžké
spíš bych řešila jestli to malé nebude vadit že to děláš ty aby pak na to neměla špatné vzpomínky a měla to spojené s tebou ale možná už je na to dost velká.A jestli se to pichá do svalu tak u tak malého dítěte je to teňučná jehlička
a v tom případě by mě nedostali do nemocnice ani párem volů ![]()
At to zvládnete ![]()
Mě se tam taky nechce.Uvidíme,co bude ve výsledkách.Mě se nechce jí píchat nic,když nemá žádné jiné příznaky.Uvidíme,co nám řejne paní doktorka.
to je jak diskuze pro mne … dcera ma od zitra chodit na pichani penicilinu do nemocnice a taky resim ze to nesmi pichat detska a ja musim jezdit do nemocnice a ani ne do te nejblizsi protoze ta nema orl a ani ten penicilin … a jeste mi rekla sestricka ze to musi delat jen doktor a hlidat reakci …
ATB se nemuseji pichat jen do zily,muzou se pichat i do svalu ![]()
Pokud nekdo v nemocnici mel opravdu silene zily,ze to neslo napuichnout,pichali jsme do svalu.ale jen vyjimecne.
No pokud se jedna pro dcerku o ATB do zily,urcite to nesmis pichat sama a musi doktorka!No,jsem sice zdravotni sestra,ale jako laik bych si netroufla pichnout dvloulete dite ani do svalu ![]()
Pajule22 píše:
ATB se nemuseji pichat jen do zily,muzou se pichat i do svalu
Pokud nekdo v nemocnici mel opravdu silene zily,ze to neslo napuichnout,pichali jsme do svalu.ale jen vyjimecne.
No pokud se jedna pro dcerku o ATB do zily,urcite to nesmis pichat sama a musi doktorka!No,jsem sice zdravotni sestra,ale jako laik bych si netroufla pichnout dvloulete dite ani do svalu
tak u nás v nemocnice technika pichaní atb do svalu se vůbec nepoužívá
pokud nemají žíly zavede se centrála,ale nejsem dětská sestra
a já myslela že to má být pro 4 letou dceru ![]()
nattallia píše:Pajule22 píše:tak u nás v nemocnice technika pichaní atb do svalu se vůbec nepoužívá
ATB se nemuseji pichat jen do zily,muzou se pichat i do svalu
No pokud se jedna pro dcerku o ATB do zily,urcite to nesmis pichat sama a musi doktorka!No,jsem sice zdravotni sestra,ale jako laik bych si netroufla pichnout dvloulete dite ani do svalupokud nemají žíly zavede se centrála,ale nejsem dětská sestra
a já myslela že to má být pro 4 letou dceru
Tak u nas se bezne v nemocnici taky nepichaji ATB do svalu,ale kdyz se potrebovali treba dopichnout uz jen dve davky a byla nefunkcni flexila a spatne zily,dopichlo se to do dvalu(ale jen nektera ATB) kvuli posledni davce by se central nepichal.Ja taky nedelam na detskym,takze nevim,jak to chodi tam.
A zakladatelka psala,ze je to skoro dvoulete dite.
Tak to my picháme flexy i do nohy ale že by kvůli špatným žilám do svalu nikdy
všude je to jinak
a když už fakt to nejde tak to dr. radši vyexuje
nebo má možnost si to pichnou do femorálky ![]()