Píchání naušniček.

218
13.4.09 09:10

Píchání naušniček.

Ahoj holky, prosím do kdy je vhodné píchnout naušničky miminku? Jsme objednaní na zítřek k dr., ale já mám pocit, že už jsme tu vhodnou dobu prošvihli a mám chuť to zrušit :? Malá už se začala otáčet na bok i na bříško, takže by se po těch ouškách asi dost válela a taky už si dokáže ručkama docela dobře sahat na oči i pusinku, tak mám obavu, že by si mohla to ouško zatrhnout prstíkem… Fakt nevím, byly jste někdo takhle pozdě píchat naušničky? Dr. nám k tomu nic neřekla, prostě nás objednala… Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
papu
13.4.09 09:15

My necháme náušničky nastřelit po druhý hexe, takže po tom 4.měsíc. Dr. mi říkala, že stačí první očkování, ale my se k tomu nějak nemůžeme rozhoupat :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
218
13.4.09 09:21

Papu, my jsme ještě nedostali ani první hexu, hnisá nám pupínek na raminku po tubekulóze. Je to překážka pro to píchnutí naušniček? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.4.09 09:29

Bára dostala po první hexe, kvůli posunutí kvůli ekzému to bylo na 4m. V pohodě.

Aneta na 3m bez očkování (taky TBC - překážkou to není. Na ORL se jen ptali, zda je zdravá a proč nemá očko). Bylo to u ní tak akorát:)

Osobně už bych to neodkládala:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
13.4.09 09:32

Tak to musí vědět asi doktorka, ale já bych teda osobně počkala aspoň na to první očkování.

• Citovat
  • Upravit
15674
13.4.09 09:41

Já jsem nechala Anežce náušničky nastřelit a jestli budeme mít někdy druhou holčičku, tak nechám nastřelit zase. Dětská doktorka doporučovala až ve větší pauze mezi očkováními, takže Anežka má náušničky od cca 7 měsíců. Žádné problémy s tím neměla, dokonce přitom ani neplakala. Dcera kamarádky má ouška klasicky píchaná a mně to přišlo horší - musela nosit pár dní čepičku, aby si nesundala gázu, kterou měla dírky přikryté. Po nastřelení není žádná krev, jen se musí nějakou dobu nosit ty náušničky z chirurgické oceli, ale ony jsou moc pěkné. Až asi za půl roku jsme daly zlaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.4.09 10:59

no nám povětšinou dávali naušnice už v porodnici.

Jediný, proč to dělaj, je ta tetanovka, ale doktor to desinfikuje, pak to čistíme my…

Mmch zatímco Bára neměla se žlutým zlatem žádný problém, Aneta je na žluté zlato alergická :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
13.4.09 13:27

ahojky,

u nás to doktorka píchá tak týden po první dávce hexavakcíny. starší dítko se nám narodilo předčasně, tak měla i očkování trochu šoupnuté a na náušničky jsme šly až kolem půl roku a problém nebyl. taky už šermovala zdatně ručkama, točila se na bok…toho bych se nebála, ono to je za pár dnů zhojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.4.09 20:42

My jsme nechali nastřelit asi týden po první hexa takže cca 14. týden. Myslím, že to nastřelení by nevadilo ani teď když už se točí na bok, na bříško a zpět, ale píchání nevím. S tím nemám zkušenost neb jsem chtěla nastřelit, přijde mi to pro miminko šetrnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
13.4.09 21:06

Zuzka měla náušnice klasicky píchnuté v necelých 5 měsících - už se točila ze zad na bříško a brzy nato i zpátky. Ale hojení stálo opravdu „za houby“, hnisalo jí to víc jak šest neděl. Vyměnili jsme nové zlaté náušničky z bílého zlata za nošené ze zlatého (na radu doktorky), nepomohlo. Pak za stříbrné, taky nic moc výsledek. Pak už tam měla jakoby takový tvrdý tunýlek, že jsem nevěděla, jestli se jí tam nezapouzdřil hnis. Prostě radost. Odeznělo to nakonec nějak samo, ani nevím, kdy se ten tunýlek vstřebal.
Teď čekáme druhou holčičku (pravděpodobně), tak jsem dost zviklaná, jestli nepočkat déle a nenechat nastřelit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
15.4.09 11:16

My dostali nausnice uz ve 3,5mesicich, soucasne s davkou ockovani. Doktor, pokud je picha, miminku zavaze ruce k telu a pak ho drzis ty i sestricka, takze se neboj, ze by se mala nejak moc vrtela, jednoduse nemuze… a potom jsme dostali na usi takovy zabal, ze bylo uplne jedno jak moc se po tom Anezka vali. po dvou dnech jsme meli sundat a pak uz jen pravidelne otirat a posunovat nausnickou (aby nevrostla do ouska) a mazat framykoinem. Hojilo se to chvilicku, zarudly kolem dirky mela asi mesic, ale to taky pak v pohode zmizelo. A meli jsme od zacatku stribro a taky dobry. Akorat ty nausnice nez pujdes k dr. naloz do lihu (ja pouzila pupikovej lih) kvuli desinfekci.
Necekala bych, lepsi, kdyz si to nebude pamatovat, neni to nic prijemnyho. Jo a taky nas pan doktor ty ouska predtim umrtvil nejakym gelem, takze to ani nebolelo. Spis male vadilo, ze je svazana a nemuze se hnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lka
46
27.8.13 17:44

Ahoj lepší to je po prvním očkování dneska sme píchaly naušničky:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.13 00:47

To se ještě pořád propichuje? uf… já myslela že v moderní době se už jenom prostřeluje, kvůli bolesti… svázání dítěte mi přijde hrozné… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. lemanka
29.8.13 00:51
@love_my_baby píše:
To se ještě pořád propichuje? uf… já myslela že v moderní době se už jenom prostřeluje, kvůli bolesti… svázání dítěte mi přijde hrozné… :(

Já jsem tedy nikdy neslyšela o tom, že by dítě při píchání uší svazovali 8o. U nás jen chytí hlavu, aby s ní dítě neškublo a píchne se…

• Citovat
  • Upravit
29.8.13 00:53

Viz příspěvek doriang

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení