Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, to zaleží na reakci dcerky na naušničky. Většinou při dobrém hojení to bývá ten týden. Já mazala a protáčela dvakrát za den framykoinem a tím peroxidem taky nic nezkazíš. Muže ten peroxid akorát šumět, ale že by něco vytekalo, tak to nevim. Akorát pár dní při hojení hnis vytekal.
Ahoj Kykoušku já jsem to blbě napsala malá má zánět středního ucha
Jej, to jsem ale trubka. Já myslela, že píchali naušničky
, tak v tomhle ohledu nevím - ikdyž jsme zánět ouška tuhle zimu měli až až. Ale nepíchali … At to brzy přejde choudátko malé.
Děkuji za odpověd,já jsem to asi špatně napsala.Uvidíme jak jí bude zítra,doufám,že už líp
Synovi vytékala vodička z ouška jen chvíli a potom v noci si tenktát stěžoval, že něco teče. Ale bolest přestala. Uvolní se tlak v oušku, tak by to mělo přestat. Pokud ne, tak se má dát něco proti bolesti - co jsi zvyklá používat (Nurofen, Panadol apod.) a dostali jste antibiotika. Zabírá to vše rychle. Uvidíš.
Antibiotika máme už je bere 5 dnů na zánět nosohltanu.Nurofen jsem jí dala,tak snad to bude zítra lepší
To je docela dlouho. A ušař vám je nezměnil, když přes ně vznikl další zánět?
Fakt je uši jsou zapeklité. Často je to tím, že malé děti neumějí dobře smrkat. Nebo maminky málo odsávají. ![]()
Ahoj,
my jsme byli na píchání ucha letos na nový rok a do druhého dne byl Máťa v pohodě, pak už ho to nebolelo. Ale hnis mu vytékal z ouška ještě asi 2 nebo 3 dny.
Tereza
Antibiotika nám nezměnili máme Ospen,už mně to přijde taky divný,že jí to moc nezabírá,je hrozně zahleněná,kašle a má rýmu.Ale na ucho si dneska neztěžuje,tak doufám,že už to bude lepší.
Malymu pichali jednou, hnis mu vytekal asi jeste tri dny a pak jsme byli 3× po tydnu na kontrole a obeslo se to bez ATB, pry se mu to pekne hojilo.
@Petricka píše:
To je docela dlouho. A ušař vám je nezměnil, když přes ně vznikl další zánět?Fakt je uši jsou zapeklité. Často je to tím, že malé děti neumějí dobře smrkat. Nebo maminky málo odsávají.
Tak někdy ani to odsávání nemůže zaručit, že bude vše ok. Starší dcera, když měla hodně silnou rýmu, tak jsem ji co hodinu odsávala nos, když ještě neuměla moc smrkat a přesto jsme nakonec skončili v ordinaci, kde ji píchli jedno ucho. Po cca roce jsme šli podruhé píchat. Doktor nám poradil, že když malou začne píchat ucho, tak ji máme přiložit na ucho tampon namočený v 60% líhu a nechat ho na uchu asi hodinu. Takže při rýmě to 1× denně takto provozujeme plus s ní smrkám naprázdno, když začíná mluvit trošku přes nos. No a od té doby už jsme nebyli na píchání
Ahojky!
Jo jo ouška, to je peklo. Mojí holce bude 5 let a od 4 měsíců nám neustále píchají ouška. Byla už i na vyndání nosní mandle, dokonce jsme podstoupili operaci oušek a NIC!! Neustále jezdíme na ORL, už tam máme snad i pernamentku…a doktoři si něvědí rady. To už jsme byli i v Ikemu, kde jí přes pusinku sahali rukou do nosní dutiny! Pokaždé mě jen čeká odpověď, že z toho snad vyroste. Je fakt, že já jsem na to jako malá taky dost trpěla a manžel taky. A prý je to dědičný. Holka (skoro 5 let) a kluk 7 let jsou ještě těžký atopici a alergici a kluk ještě astmatik. A prý všechno souvisí se vším. Takže všem maminkám přeju HOOOOOOOOOOOOOODNĚ sil, pevné nervy a děťátkům JEN a JEN zdraví!!! Důležité je, že je máme…nedovedu si bez nich představit život!
Ahoj malé dneska píchali ucho,chtěla bych se zeptat jak dlouho může ucho pobolívat a jesli musí z ucha něco vytíkat,když jí ho čistím peroxidem.