Kiahne ano alebo nie?

1826
8.7.09 07:51

Kiahne ano alebo nie?

Ahojte,
rada by som sa spytala na vas nazor ohladom kiahni. Ma ich moj synovec a Dr. im povedala,ze ma tu lahsiu formu vraj preto,ze par dni predtym bral antibiotika. Infekcny bude este asi6 dni a teraz ot. : Ak sa pokusim nakazit dceru .ze s nim bude v kontakte, mam nejaku nadej,ze bude mat tiez „lahsiu“ formu,alebo je to zbytocne,kedze kazde dietatko je ine ,ma inu imunitu a pod. A navyse dcera je po chorobe a este slabo kasle,hoci uz neberie ziadne lieky…Nebrala antibiotika,len mala soplik a kaslala…Alebo mam tomu nechat volny priebeh a cakat,kym sa to dostane do ich skolky?
Dakujem za nazory
 Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
8.7.09 08:00

ehmm…
Tak predne:

CO JSOU TO ‚KIAHNE‘????? :oops: :oops: :oops: :oops:

Ze by spalnicky?Nestovice???? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
8.7.09 08:05

:o))) Nestovice:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
8.7.09 08:16

Z vlastní zkušenosti: synovci měli neštovice, starší 5let takový normální průběh, ne úplně lehký, mladší 2,5roku lehčí průběh, Anežka je dostala a průběh měla lehký. Kamarádky dcera, která je taky chytla od nich, měla průběh příšerný, pupínků milion a všude, horečky, bobek malý :-( takže si myslím, že ta intenzita průběhu je neovlivnitelná…
Mmch, nechat nebo nenechat nakazit dítě neštovicema, to je docela diskutovaná otázka, tak doufej, že tato tvoje diskuze proběhne v klidu :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
8.7.09 08:18

No

my jsme zrovna asi 16.den po kontaktu dvoudennim s holcickou,co ma ted nestovice,tak odpocitame dny a uvidime…

kazdopadne-kdyz uz je dostat,tak NE V LETE V HORKU,ale na podzim-kdyz uz bych si mela vybrat…

A je to hodne individualni,zaleezi to na mnoha faktorech,jaak to dite bude mit silne.....VEDOME BYCH TO ASIS NEDELALA..... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
8.7.09 08:18

Iffka: to som potrebovala pocut z vasich vlastnych skusenosti,takze ti dakujem.
Nestras,nechcem nikoho drazdit,len neviem,co mam urobit,ja som totiz dostala kiahne ako dospela a mala som strasny priebeh :o((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
8.7.09 08:22

farska: dakujem. Ja mam tiez z toho strach,najma by som si strasne vycitala,keby dcera mala tazky priebeh s teplotami a pod. Na druhej strane by to mala skor za sebou a teraz su prazdniny,tak nie je v skolke …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
8.7.09 08:41

Já tě úplně chápu, taky jsem vůbec neměla dobrý pocit z toho, že vědomě nechávám nakazit své dítě, ale taky jsem pro to měla své důvody - plánujeme další mimi, Anežka začla chodit do školky, od září půjde už normálně, já učím ve škole, takže představa, že An dotáhne neštovice v době, kdy já budu těhotná nebo se nakazím od dětí ve škole, to nebylo zrovna příjemné… tak jsem do toho prostě šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
8.7.09 09:03

Iffka,ved prave, preto neviem,co urobit a samozrejme to manzel nechal na mne,aby mi to potom,ked to dopadne zle,mohol vycitat :o(
Aj my by sme chceli druhe babo,ale u nas je to beh na dlhu trat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
8.7.09 09:09

Za sebe (holky měli neštovice teď v květnu) NE děkuji pěkně, ale asi bych si schválně nakažení fest vyčetla jelikož si neštovice obě dost vytrpěly.

A jinak - je po nemoci, kašle - největšími možnými komplikacemi při a po neštovicích je zánět mozkových blan a zápal plic - toho bych se dost bála pokud ještě kašle má průdušky asi ještě oslabené. A průběh neštovic opravdu závisí hodně na dítku samotném, na jeho stavu, imunitě.

Viktorka byla natolik oslabená, že nejen, že si při neštovicích prodělala komplikace typu neštovice v oku (zánět spojivek v obou očích - řvala že nevidí jak jí z nich teklo) v puse (nejedla na pití jsme přemlouvali tři dny), ale i těsně po zaschnutí posledního pupínku chytla ještě hnisavou angínu.
Sofík - no ten měl pupínků sice milión, ale takovou horší noc jsme měli jen dvakrát (očička i pusa naštěstí v pohodě) zato bude mít asi dost jizviček (takových těch prohloubenin). :( Jo Sofie byla asi týden po dobrání ATB při výsevu neštovic - moc jí to nepomohlo. :?

Ahoj Iva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
8.7.09 10:04

Když je po nemoci, tak bych nedělala. Já je chytila v ordinaci lékařky, když se mnou máma šla na kontrolu po chřipce a průběh jsem měla naprosto šílenej. Taky už mi bylo asi 12 let, tak i to mělo vliv, ale hlavně ten oslabenej organismus, pupínky úplně všude, v puse, na chodidlech, tejden čtyřicýtky horečky, fujtajbl, doufám, že si je dcera přinese ze školky, jinak jí nechám naočkovat.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
8.7.09 10:12
farska píše:
my jsme zrovna asi 16.den po kontaktu dvoudennim s holcickou,co ma ted nestovice,tak odpocitame dny a uvidime…

Důležité ale je, odkdy je má. Infekční je dítě od dvou dnů před výsevem (včera jsem to študovala :roll: ). Možná tehdy ještě infekční nebyla.

Neštovicová turistika - za mě radši ne, na to jsem měkkota, navíc oslabené dítě fakt ne, Iva to popsala, však u nich si to užili parádně :? .

Teď je jich tolik, že to na nás stejně někdo někde prskne :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.7.09 10:14

Taky jsem tohle řešila, ale nakonec se to vyřešilo samo. Asi bych nenechala dceru záměrně nakazit, ale byla jsem téměř rozhodnutá, že pokud je nedostane do nástupu do školy, tak ji nechám naočkovat. Přeci jen u holčiček by bylo nebezpečné, kdyby se jimi nakazila v těhotenství a hlavně kolem porodu. A samozřejmě jako dospělá by měla pravděpodobně mnohem horší průběh.

Dopadlo to tak, že včera se jí objevily první pupínky (nejsem si vědoma toho, že bychom s neštovicemi přišli do styku, takže záměrné to rozhodně nebylo). K doktorce máme přijít až zítra, ale neštovice to nejspíš jsou. Nejdřív jsem z toho byla špatná - léto, prázdniny, zítra jsme měli odjet na víc jak týden k našim. Ale na druhou stranu se uklidňuju tím, že nemusím zůstávat doma na OČR, nejsem kolem porodu (i když na začátku těhotenství ano, ale vzhledem k tomu, že jsem něštovice jako malá měla, tak doufám, že vše bude OK) a nemáme před nějakou důležitější akcí - doufám, že za měsíc, kdy se mi žení bratr, už budem v pohodě. Je pravda, že v létě to je asi nepříjemnější než v chladnějších měsících, ale pro mě jako učitelku je to teď asi přijatelnější než ve školním roce. Takže to beru tak a hlavně doufám, že průběh nebude nijak vážný. Zatím má pár pupínků, tak jen čekám, jak to bude probíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.7.09 10:19

Jo a často se stává, že pokud se neštovice vyskytnou v rodině postupně u více dětí (sourozenců), tak ten, který je chytne později, mívá horší průběh. My jsem sourozenci tři, já je chytla jako druhá a průběh jsem měla střední (ten, kdo je přinesl měl průběh lehčí, třetí mnohem horší - už si nepamatuju, kdo byl první a kdo třetí, ale vím o několika takových případech, prý je to tím, že sourozenci jsou v kontaktu s virem víc dní, a proto je to horší než když je dítě chytne od někoho, s kým bylo jednou). Ale pravidlo to určitě být nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
8.7.09 10:20

Anawi- když se neštovic tak bojíš, proč nenecháš malou oočkovat?

Iffka- zrovna tak. Navíc, pokud jsi měla neštovice jako malá, už je mít nebudeš. A pokud se bojíš o sebe a další těhotenství, proč nenecháš naočkovat sebe? Nebylo by to jednodušší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí