Kiahne ano alebo nie?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
8.7.09 10:22

Ahoj.já malého nechala naočkovat proti neštovicím,bylo to v nějaké tojakcíně i z něčím jiným,tet nevím s čím.Doktorka nám to doporučila proto že manžel ještě neštovice neměl a prej pro chlapa v jeho věku už mužou bejt dost nebezpečné a já jako dítě měla šílene pruběh. :roll:

Jsem ze 3 sourozencu a chytla jsem je jako poslední tak na tom možná něco bude.

Já bych schválně asi nevystavovala dítě hlavně né před létem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.7.09 10:44

Ja teda dost dobre nechapu nechat schvalne nakazit dite nestovicema a navic jeste v lete. Ja je v lete mela jako dite, dost hrozny prubeh s 40tkama horeckama, tri nedele v lete byt zavrena doma - dekuji nechci, bylo mi 6 a jeste si to zive pamatuju. Moje segra s nima s hroznym prubehem skoncila na infekcnim. Takze ja nechala svoje obe holky naockovat proti nestovicim. Tech patnact stovek za vakcinu mi za ten klid stoji.
Jinak vice info na www.nestovice.cz
Neprihlasena Hanka1

• Citovat
  • Upravit
1826
8.7.09 11:07

Ahojte,
uplne mi beha mraz po chrbte…
Nenapadlo mi,ze sa da ockovat dieta proti kiahnam, dakujem za upozornenie. Ale to je asi lepsie tiez tak nejak na jesen,ci je to jedno?

IvaV: tie tvoje dievcata si teda fakt vytrpeli. Vobec som netusila,ze su este k teplotam a kiahnam este take mozne komplikacie…

Marketka: vdaka,dobry napad,pockat este rok-dva ,a ak nie ,tak pred nastupom do skoly ju dam zaockovat!!!

Lentilka h.: kiahnova turistika? :o) Aj ja by som chcela,aby sa to vyriesilo za mna…:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
8.7.09 11:11

Hkac: presvedcili ste ma,necham tomu volny priebeh ,a ked sa „nedockame“ ,tak ju necham zaockovat…nerada by som bola,keby to mala v dospelosti ,prip. v puberte…

Kamca: kolko rokov mal maly,ked si ho nechala zaockovat?

Hanka1: myslela som si,ze by to mala skor za sebou,mozno by si to ani v 3 a pol roku tak nepamatala,ako ty v 6r.....mozno by to ako male dieta leosie zvladla,preto som ju chcela dat nakazit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
8.7.09 11:29

Anavi Jojo neštovice když se dostanou do očí můžou způsobit velké potíže (nemůžu si přesně vzpomenout, ale prý i oslepnutí je možné). Plus k tomu holky se musí celé léto hlídat, nesmí na sluníčko, nesmí bez kloboučku - i jen slabý úpal ,úžeh (dle naší dětské Dr.) může po oslabení neštovicemi způsobit zápal mozkových blan - prý jsou na to děti pak hodně citlivé, nemluvě o jizvičkách po neštovicích a sluníčku, že. :? Ono se to tváří jako běžná dětská nemoc, ale dodnes se na ní (sic v nějakých mizivých procentech) i umírá (i když na chřipku víc).

Držte se a když by už tak mírný průběh dětičkám přeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
8.7.09 12:08

Ahoj holky tak to já mám spíše opačný problém, jak udělat aby se dítko nenakazilo :) je to blbá otázka ale nevíte jestli se nedá aspoň něco málo dělat? Mezi cizí děti moc nechodíme, jen s jednou kamarádkou jsme skoro denně a to se teď taky projevilo, naše malá měla virozu s osypkama a druhá malá až za 2 týdny, my s podezřením na spálu a druhá na zarděnky, prostě samé lepší. (i když jsou očkované) neštovice nemůžem potřebovat kvůli taťkovi, ten je neměl a za měsíc máme v plánu pokoušet se o druhé dítko, takže bych ráda na neštovice počkala ještě pár let a pak ať je klidně mají všichni nebo se nechají naočkovat, já je teda měla a bylo mi 6 let, taky o prázdninách a můžu být rada, protože jsem nezameškala začátek první třídy :) měla jsem 40tky horečky, pupínků taky moc a jizvičky mám dodnes a přesto si nemyslím že to byl těžký průběh protože za pár dnů jsem si hrála se starší segrou celé dny :) Jinak teda neštovicová turistika byla vždycky a asi i bude, ale ani ta není vždy jistá, jako dneska si pamatuju že u mojí postele seděla několik dnů o rok mladší sestřenice a nechytla to, takže tetě plán nevyšel :D a to je už více jak 20 let a v paměti to zůstává.
Mějte se krásně a užívejte léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
8.7.09 12:24
Aladina píše:
Anawi- když se neštovic tak bojíš, proč nenecháš malou oočkovat?Iffka- zrovna tak. Navíc, pokud jsi měla neštovice jako malá, už je mít nebudeš. A pokud se bojíš o sebe a další těhotenství, proč nenecháš naočkovat sebe? Nebylo by to jednodušší?

Nebojím se o sebe, ostatně neštovice jsem měla jako dítě, bojím se o miminko.
A naočkovat jsem malou nenechala proto, že kdybych ji měla očkovat proti každé nemoci, tak se za chvíli její organismus neubrání sám ani proti rýmě.. Je spousta jiných, horších nemocí, proti kterým je očkování dle mě daleko důležitější.
Ale nechci tady řešit mé rozhodnutí prodělat si neštovice sám ani postoj k očkování, dotaz byl, tak jsem na něj odpověděla a bylo mi hned ze startu jasné, jakým směrem se tato diskuze rozjede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
8.7.09 13:21

Ježiši marja Iffko, nebuď cimprlich. Já samozřejmě myslela, že se bojíš o miminko a ne o sebe.
To je šílený, jak se nemaže med kolem pusy, hned je to starotvání proti nějaké osobě. Ach jo.
Tak to se mooooooooooooooooooooooooooooc omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
8.7.09 13:24

Mimochodem, taky jsem rozhodnutá neštovice nedat očkovat - ale než je nechat nakazit, tak to mi přijde rozumnější nechat naočkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
8.7.09 13:30

Ale no tak, já nejsem cimprlich, mmch taky zrovna všem med kolem huby nemažu, ale je fakt, že mi prostě vadí, když se někdo na něco zeptá a spousta chytrých se začne hned navážet, proč jsi to udělala tak, proč jsi to neudělala tak… jsem dospělá, úplně blbá snad taky nejsem, tak si dělám věci po svém a když si nejsem jistá, hledám, pátrám, ptám se a očekávám opdovědi k věci :-)
asi máš pravdu, možná jsem na tebe zareagovala trochu moc hr, tak se taky omlouvám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
8.7.09 13:38

LENTILKO 8)

Ona Holcicka byla s nasima žabkama v kontaktu od patku do nedele a v pondeli se ji vyrazily nestovice…Jak vidis-byly s ni v tom HOODNE NAKAZLIVEM OBDOBI!!!!!

Tak obe bedlive sleduju…Nevite nekdo,zda je vazne deadline pro nakazu ten 21.den od kontaktu?Dekuju predem....... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
8.7.09 13:41

Jeste dovetek:

Ti lide,co je meli hoodne v lehke forme,napr pouze par pupinku a bez teplot,si nemuseli vytvorit dost protilatek,aby je nedostali ZNOVA......

A i ti,co je i meli sileny,je taky MOHOU V DOSPELOSTI DOSTAT FORMOU PASOVEHO OPARU.....

Jo,OK-uz koncim s dalsimi pozitivnimi lekarskymi poznatky :oops: 8) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
8.7.09 13:45
farska píše:
Ona Holcicka byla s nasima žabkama v kontaktu od patku do nedele a v pondeli se ji vyrazily nestovice

Tož to ja. Tam byl matoucí ten 16. den, o kterém jsi psala - jsem z toho nevěděla, jak dlouho je má.
Já to včera hledala a ptala se, větš. se uvádí inkubačka 14-16dní, ale nejzazší hranice prý fakt je 3 týdny. To je na prdlačku :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
8.7.09 13:48

No,holcicka odesla 21.6.,od te doby s ni v kontaktu nebyly…A u ni se hned dalsi den projevily…
Takze pokud dobre sleduju,jeste nam zbyva CTYRI DNY,DO NEDELE......
NO-to jsem teda zvedava´,ale bylo by zvlastni,kdyby OBE byly tak odolne-pri tom ta prostredni ma (na 99 procent) boreliozu,ceka se jen na krev…Jinak atb chtela dr na:,–(it uz davno,nedala jsem se :?
Ale ma uz 4.den prujem,prvni den desivy,ted uz lepsi…A netusim,zda je to k nestovicim jakoby nejaka predzvest-anebo k borelioze…
NO-SE PICNU.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
8.7.09 13:51

Baby,

nehadajte sa :o) Vazim si kazdeho nazoru a z kazdeho si nieco vezmem!!! V kazdom je kusok pravdy..,ak by mala nebola po chorobe a nekaslala by a bola by jesen,tak nevaham!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí