Píchaní ucha v 40 letech

1074
5.12.22 04:52

Pichani ucha v 40 letech

Holky prosím o radu…jdu dnes samozřejmě k dr.ale než…minule pondělí mi pichali ucho..nebolelo mě. ale měla jsem ho lehce zalehnute.dr.naznal.ze píchnout…odlehčení žádné…týden jsem si říkala. ze ro třeba přejde. ale od soboty to ucho totálně zalehnute…když si začnu to zdrave.tak nic neslysim…mela jsem zánět nosohltanu a na to jsem se zmínila dr.obvodni.ze mi to ucho zalehlo..a ta mě právě poslala na Orl…proboha.co to mám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
5.12.22 06:02

Nevim, ale po posledni viroze jsem mela ucho zalehle nekolik tydnu…nedela jsem nic, odeslo to samo :nevim:
Je mi taky 40 a nepamatuji si, ze bych to kdy mela predtim. Bud vek, nebo nejaky aktualni kmen viru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
5.12.22 06:30

No a co k tomu jinak mas? Vzala bych si Sinupret sirup a strikla kapky no nosu, aby splaskla sliznice. A asi se zasmejes, na noc na usi do ponozek nakrajenou cibuli a dat pod cepici, nam to doporucovala dr u deti, ja to zkusila a do rana usi odlehly, spustila se ryma. Ale nemela jsem pichane ucho predtim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
5.12.22 08:50

Nepomůže zívání? Nebo zacpat nos a fouknout nosem. Buď ještě oteklé dutiny nebo se ti tam udělal špunt po tom píchnutí. Vytékalo ti z ucha něco? Mělo by, po píchání. Mně třeba jen minimálně a za tři měsíce při čištění ucha tyčinkou jsem si vytáhla takovou krvavou zatku asi 0,5cm :poblion: a to si uši čistím pravidelně, tak nevím že to trvalo tak dlouho než to šlo ven :D ale já tenkrát nebyla na kontrole po píchání, ještě jsem byla nemocná a v čekárně bylo snad sto lidí, tak jsem se na to vykašlala a odešla. Věřím, že by mi tu zatku na té kontrole jinak vytáhli sami :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
5.12.22 09:26

Já se už měsíc a půl léčím se zánětem zvukovodu a úleva nějak nepřichází. Nikdy jsem na to netrpěla a jsem z toho nešťastná. 40 let mi ještě není, ale už pomalu klepe na dveře.

• Citovat
  • Upravit
952
5.12.22 09:32

Je mi pres 40 a resim to same. Od minuleho tydne neslysim na jedno ucho. Mam teda i dost rymu, tak to prisuzuju tomu. Kapu kapky do ucha, beru Sinupret, ACC long, Brufen. Uz me to moc nebavi, nelepsi se to a k doktorovi se mi s takovou prkotinou nechce - teploty nemam, jen rymu, kasel a to ucho. A to poctive lezim. Jinak se neda, mam pocit, ze sebou seknu, jsem dost slaba.
Davam tomu jeste 2 dny🙏a bude to doufam pryc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.22 09:33

Není teď v oběhu nějaká divná breberka, co tohle dělá? Manžel 43 a už s tím válčí tak měsíc i půl. Měl antibiotika, neměl antibiotika, ušní svíčky… a pořád to samý. Chvíli lepší a pak se mu to vrátí :think:. Taky tím dříve netrpěl.

• Citovat
  • Upravit
3021
5.12.22 09:48

Já tohle měla kvůli zvětšené nosní mandli. Díval se ti ORL do nosu takovou tou „hadičkou“?
Mně jeden doktor dva měsíce léčil ( a dokola píchal) ucho a když jsem šla jinam, koukla do nosohltanu optikou, tam mandle přes celou klenbu, ucpávala eustachovu trubici zevnitř a bylo třeba jí odstanit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
5.12.22 10:06

V pátek 2.12. jsem byla na píchání ucha, dostala jsem i antibiotika.. Stále to není ono, ucho mám zalehle nebo mi v něm šumí :( Zítra si mám volat na výsledky stěru, spíš si tam, ale dojdu osobně, ať se na to raději podívají.. Jinak užívám sinupret a nějaký sprej do nosu s kortikoidy..

@baculkaji Už jsi u doktora byla a víš kde je zakopaný pes??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
5.12.22 14:21

Dnes už se uši nepíchají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
5.12.22 14:27

@DanielaD Tak to je zajímavý, když mi ho v pátek na ORL pichli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
5.12.22 14:49
@astra12 píše:
@DanielaD Tak to je zajímavý, když mi ho v pátek na ORL pichli :)

doba je jinde, věřím, že se uši stále píchají, ale u nás na ORL toto nedělají, lékař říká, že píchají uši jen v Rusku a v dětské nemocnici v Brně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
5.12.22 18:12

@DanielaD Já taky právě četla, že už se to moc nepichá..Každopádně já byla ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
5.12.22 18:25

Tak jsem se vrátila od dr.Ucho se prý hojí a že ho mám zalehly a praská mi v něm. je prý naprosto v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
5.12.22 18:35

Jojo..Já volala do nemocnice na ORL, raději než se tam zítra vypravím a pr @baculkaji ý je to normální :( nějakou dobu ucho může být ještě zalehlé :( Tak snad to brzy přejde.
@baculkaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová