Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
už si připadám fakt jako hysterka, ale už druhý den mě píchá v břiše až k děloze (je to jiné píchání než na začátku těhu teď jsem v 15tt) jakoby mě tam někdo píchl jehlicí, není to nijak moc bolestivé, ale je to nepříjemné, navíc cítím jakoby tlak pod žebry, ale ze strany zad…nevíte čím to může být?? Máte s tím některá zkušenosti?? Je to roztahovaní dělohy? Jsem z toho taková bezradná a celá přešla, mám celkem obavy… ![]()
Děkuji
taky jsem to tak mela-kolikrat jsem nemohla ani chodit..a podle me to bylo tim, jak se deloha roztahuje a roste ![]()
Podle mě to může být napínání, můžou to být i různé srůsty, co máš v dutině břišní, někomu pak s větším břichem praskají mezižeberní srůsty, to je bolest jak prase .
Mě potom v pokročilé fázy těhotenství bolelo jakoby pod klíční kostí, strašná řezavá bolest, nepomáhalo teplý, studený ![]()
jsem v 15 tydnu a taky mne obcas pichne, minulou nedeli mne to probudilo. ale doufam ze je fakt tim jak se vsecko posunuje
nasla jsem si cviceni na posileni svalu v oblasti panve, tak doufam ze to trosku pomuze
A je možné že mi to jde i jako od dělohy přes přicho k pupíku a k žebrum? u těch žeber je to spíš tlak…a to břicho bodání.....ale není na to brzo v 15tt? Myslíte že si můžu koupit magnesko i bez doporučení dr??
zelenaprisera píše:
jsem v 15 tydnu a taky mne obcas pichne, minulou nedeli mne to probudilo. ale doufam ze je fakt tim jak se vsecko posunujenasla jsem si cviceni na posileni svalu v oblasti panve, tak doufam ze to trosku pomuze
taky mě to v pátek vzbudilo ze spaní.....několikrát mě tam píchlo…v noci…
therezaa píše:
Myslíte že si můžu koupit magnesko i bez doporučení dr??
ja beru magnezko myslim od 20tt na krece v nohou a pozdeji i na tvrdnuti briska-ale prvni jsem se o tom poradila z gyndarem-kvuli davkam ![]()
nekdy mi prijde ze to jsou i plyny
tak se snazim jist neco co nenafukuje, ale asi toho moc neni. ach jo
nekdy mi prijde ze to jsou i plyny
tak se snazim jist neco co nenafukuje, ale asi toho moc neni. ach jo
werunqa píše:therezaa píše:ja beru magnezko myslim od 20tt na krece v nohou a pozdeji i na tvrdnuti briska-ale prvni jsem se o tom poradila z gyndarem-kvuli davkam
Myslíte že si můžu koupit magnesko i bez doporučení dr??
Aha, dobře, tak počkám co zítra a kdyžtak v úterý si zavolám a poradím.....nevím co s tím, asi už to přeháním s tím hlídáním… ![]()
magnézium si nasadit můžeš, volně prodejné doplňky nejsou nic strašného, ale je to spíš placebo. Tohle píchání a bolesti k tomu zkrátka patří, tělo dostává úplně jiný tvar, po 13.tt leze děloha z pánve ven a pomalu se začne zvětšovat v břiše, bříško ještě nemusí být, ale to neznamená, že se uvnitř nedějí změny.
tak já si raději zavolám dr. tak třeba to zase přejde.....měla jsem akorát bolesti v začátku uplně…takové ty klasické, ale tohle je takové jiné......
ahoj ja sem v 22tt a trpim jako pes,trisla, podbrisko a zada bolest urputna.je pravda ze sem par dni necvicila jen sedela v kresla na netu.takze pomalu protahuju a rozcvicuju a za par dni cekam nejake vysledky, treba ze aspon ty zada.protze chodit pro me a nebo vstat z postele je nadlicky vykon ![]()
ale mam strasne tvrde v podbrisku a fakt nevim jestli je to normalni.
k doktorovi du az 13 na test cukrovky tak se ho zeptam,ted se akorat utisuju tim ze az to prijde doo tak to bude mnohem horsi ![]()
Sidinka píše:
ahoj ja sem v 22tt a trpim jako pes,trisla, podbrisko a zada bolest urputna.je pravda ze sem par dni necvicila jen sedela v kresla na netu.takze pomalu protahuju a rozcvicuju a za par dni cekam nejake vysledky, treba ze aspon ty zada.protze chodit pro me a nebo vstat z postele je nadlicky vykon
ale mam strasne tvrde v podbrisku a fakt nevim jestli je to normalni.
k doktorovi du az 13 na test cukrovky tak se ho zeptam,ted se akorat utisuju tim ze az to prijde doo tak to bude mnohem horsi
No já právě nevím co to je…a tobě pomáhá cvičení? že bych to taky zkusila, jako já velice nemám ještě žádné břiško, to jsem taky zvědavá kdy se dostaví ![]()
no ja mela pupek uz pred tim ale ted kolem toho patyho to poroste jako z vody.
kamaradka je na koci 6 a uz ma poradnej buben:)
na to cviceni mam mic je to fajn jen tak se pohoupat pokroutit panvi.staci.