Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zazila, u kazdyho ditete ze tri, to dela oxytocin, jses na to citliva ![]()
@Janča6
teď 5 týdnů, píchá to uvnitř bradavky, nejvíc ta část, která je v kloboučku
@Tarjei
Kdy to přešlo? malému je teď 5 týdnů a doteď bylo vše v pořádku, nejradši bych kojila jen z levého ![]()
@Anonymní píše: Více
Mne se to stalo u ctvrteho ditete. Nekdy ve 2 mesicich a pak jeste v cca 1,5 roce. Tak jen u jednoho prsa. Bolest dost silna. Pokazde to trvalo tak tyden.
@Janča6
A přešlo to samo? Nebo bylo potřeba nějak pomoct? Teplé obklady a tak?
Mne to preslo samo. Ja obecne na obklady moc nejsem. Ale mozna by pomohly. S nikym to neresila. I kdyz uz jsem o tom uvazovala, bolelo to fakt dost.
Já u syna občas zažila takové fakt protivné jakoby mravenčení. Pouze v pravém, bylo to jeho oblíbené. Mám ale posunutý prah bolesti, takže mě to spíš otravovalo… ale jako dost. Mazala jsem bepanthenem, to prý děti mohou „olizovat“ bez důsledků. Vždy to do dvou tří dnů přestalo. Možná samo, možná bepanthen pomohl, těžko říct. A taky jsem měla kloboučky. Přišlo mi jakoby se bradavka trošku v tom vlhkém prostředí rozcitlivěla. Prsa furt kapala, bez prsních vložek to nešlo. Některé dny jsem klidně měnila co 2 hodiny. Teď s dcerou zatím dobrý, kloboučky nepoužíváme, prsa se tolik nenalívají, i když i její oblíbené je pravé, tak obecně se chce kojit míň, než syn, a to jen když má hlad…, to syn měl prso v hubě oproti ní furt, i na usínání… to s tím taky možná souvisí. Každopádně já měla tehdy podezření i na moučnivku, ale doktor nic nezjistil. Říkal, že pokud by se to často opakovalo nebo právě neustoupilo ani do týdne, tak mám určitě přijít znovu. U syna jsem v jeho cca 8mi měsících kloboučky vyloučila a jak cca kolem těch 10-11 měsíců úplně vysadil denní mlíko a chtěl jenom na usínání a 1-2× v noci, píchání/mravenčení/svědění úplně ustalo.
Může to být spojené s přetlakem mléka nebo začínající kvasinkovou infekcí. Zkus prsa před kojením nahřát a po kojení pečlivě osušit, případně používat jiné kloboučky. Pokud se bolest nezlepší, raději zajdi k lékaři.
Tyjo to uz nevim..asi kdyz se stabilizovala poptavka a nabidka a prestala jsem mit furt nality prsa..
Ja doplnim, ze kloboucky jsem nikdy nemela. Prsni vlozky jsem po prvnim porodu musela pouzivat dele nez rok, a menit je hodne casto. Po dalsich porodech, prestoze se deti kojila my stejne intenzivne jako prvni, jsem je mohla prestat pouzivat snad ve 2 mesicich, mozna drive. A to pichani jsem mela az s poslednim (ctvrtym) ditetem.
Ahoj, už asi 4 dny mě při kojení píchá v pravém prsu, jako by tam projížděly jehličky, ale pouze než malý mléko “roztahá”, po cca minutě je to už celkem v pohodě. Nezažila jste některá? Co by to mohlo být? Při odsávání odsávačkou to nebolí vůbec, netvrdne nijak extrémně, kojíme přes kloboučky, pořád stejně, nevím, kde se stala chyba