Bolest levé prso - kojím

288
25.11.24 07:07

Bolest leve prso - kojim...

Ahoj holky, problém. Už druhý den mě bolí levé prso. Neboli mě bradavka, neboli mě vrch, ale bolí mě to od boku dolů, hlavně teda spodní oblast prsa.. myslíte, že mi nabiha nějaký zánět nebo neco? Jo a kojím abych ještě zmínila..
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
25.11.24 08:08

A nemáš to místo aj zatvrdlé? Že by se tam hromadilo MM? By pak pomohlo masírovat jemně.
Případně zarudnutí, teplota,…?

• Citovat
  • Upravit
288
25.11.24 08:32

Jj zarudnuty je celý spodek. Je i teplý. Já teplotu nemám. Cítím se v pohodě. A je i trochu tvrdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
25.11.24 08:38
@Kateřina19955 píše: Více

Tak to vypadá na začínající zánět. Můžeš zkusit “babske rady” tvaroh na prso, zelné listy apod…
Případně k lékaři a dá ATB.

Ať je brzy lip!!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1787
25.11.24 08:39

@Kateřina19955 tak to vypadá, že to tam máš zatvrdnuté. Doporučuji před kojením nahřát a při kojení to místo masírovat. Pokud to nepovolí, tak pak zaujmout polohu, kdy miminko bude bradou k zatvrdlině. Dělalo se mi to taky, měla jsem to snad 30× a vyzkoušela jsem všechno možné. Tohle jediné funguje. Pokud se ti rozjede zánět, tak volej na gyndu, předepíšou ti ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
25.11.24 10:04

Holky tak malej usnul, dala jsem si pod a na prso petku s horkou vodou… něco teplého..
A malej jak se vzbudil, tak jsem při kojení masírovala ten spodek.. ten mám prso vypity, celý měkký, ale bolí mě pořád… tak uvidím během dne…
Děkuji za rady a tipy.
Ještě se vás zeptám. Mám i chladit nebo jenom teplit? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
25.11.24 10:13

@Kateřina19955 nechladit. Mně to chlad zhoršoval. To prso tě bude ještě chvilku bolet, ono než to odezní, tak to nějaký čas zabere. Navíc jak budeš malého kojit, tak se ti bude postupně ulevovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová