Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, mám 4 měsíčního syna, je na UM Beba comfort, toto mléko má od narození.
Syn je dnes 5tý den bez stolice, většinou kadil každý 2-3 dny.
Zkoušela jsem nahřívat bříško, masírovat, cvičit nohama a nic. Ale jeho to netrápí, je stále veselý, bříško má měkké, vůbec nedává najevo, že by ho bolelo bříško.
Máte s tím některá zkušenost?
Syn většinou kadil/kadí (je mu rok) 3×-5× denně. Ale když roste, tak klidně i jenom 1×. Vždycky jsem z toho jak na trní.
Jestli stolici nemá tvrdou, tak to neřeš. Jestli je hodně tvrdá, tak dej glyrecinovej čípek
@ALIPELI no já jsem z toho už nervózní, ale říkám si, že by měl nějaký problémy, což jako nemá nic co by naznačovalo že ho bolí bříško a nemůže se vykadit
@Michaelaa715 no po UM by mela byt casteji nez jednou za 5 dní, to uz by se mi nelibilo. Dcera mela normalne kazdy den. Doktorka my myslim rikala, ze by mela byt alespon jedna za 2 max 3 dny.
Jako takhle…když zkusíš čípek (třeba jenom homeoaptický viburcol), tak to stolici naředí a měl by se vykakat
Zkus ten čípek a kdyby se to opakovalo, zkusila bych k UM přidat probiotika. My od narození dávali k UM probiotika a malej kakal pravidelně každé ráno. Dávali jsme Jamieson baby probiotics.
@Asta135 probiotika malýmu dávám
Zkusím ten čípek, udělala jsem mu i heřmánkový čaj tak uvidíme
@Michaelaa715 u nas hermanek celkem pomahal. Ale asi bych uz dala taky cipek, je to dlouho. ![]()
@DandátkoP dám
Spíš mi nejde do hlavy, že nemá žádné trápení vůbec ![]()
@Michaelaa715 no to je zvlastni. Ale taky muze prijit problem az bude fakt potrebovat a bude to nahromadeny a nepujde to. Tak at to jde co nejdriv. ![]()
@DandátkoP @ALIPELI Holky, tak nakonec čípek nebyl potřeba, malej vypil trošičku heřmánkového čaje a vykakal se ![]()
V úterý jdeme k pediatričce tak to s ní budu řešit
@Michaelaa715 hermanek je super, jen u nekterych deti nefunguje. U nas taky vzdy zabral ale. ![]()
@Michaelaa715 píše: Více
U nás má heřmánek opačný efekt, syna staví.