Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, diskuzí na náušnice je tu mnoho, ale nikde jsem nenašla odpověď na mou otázku.
Prosím v pátek jdeme píchnout náušnice a v sobotu máme vítáni občánků a focení. Bude naše malá uplakaná nebo je to druhý den už dobré? Mám ty náušnice přeobjednat?
![]()
@Miminko9 píše:
Prosím v pátek jdeme píchnout náušnice a v sobotu máme vítáni občánků a focení. Bude naše malá uplakaná nebo je to druhý den už dobré? Mám ty náušnice přeobjednat?![]()
Proč by měla být uplakaná? To není očkování, po kterém obvykle přijde nějaká reakce… na 99% o tom do pěti minut po píchnutí nebude vědět.
Píchání či nastřelení? U nastřelení je to dobré asi minutu po. První jsem si nechala nastřelit sobě, abych věděla, do čeho malá jde. Nic nebolí, jen nesmí nikde zavadit (krajkový límeček atd). U nastřelení jsme si naušnice vybírali přímo u ní.
@BohunkaP děkuji, to jste mě uklidnila. Sama z toho píchání mám strach.
@nuklear90 Píchání u nastřelení jsem slyšela i špatné recenze. ![]()
@nuklear90 píše:
Píchání či nastřelení? U nastřelení je to dobré asi minutu po. První jsem si nechala nastřelit sobě, abych věděla, do čeho malá jde. Nic nebolí, jen nesmí nikde zavadit (krajkový límeček atd). U nastřelení jsme si naušnice vybírali přímo u ní.
Máme zkušenosti s obojím a u píchnutí je to v podstatě totéž - pokud to dělá kvalifikovaná a hlavně zkušená osoba, mimčo to vůbec nestihne zaregistrovat.
Asi pujdu proti proudu, ale nechcete to nechat az bude vetsi? Mne pichali usi ve 20 a niceho nelituju. U mimca je nebezpeci ze si nausnice zatrhne, otlacise o ne, skrabne se. A kdysi byly i pripady ze se malymholcickam nausnice kradly.
@Ba412 Rozumím Vám, taky lituji, že jsem si náušničky nechala koupit. Koupila ji je moje prababička hned jak se dozvěděla, že čekáme holčičku. Prababička se bála, že už malou nestihne, není na tom zdravotně nejlépe a tohle už je jediné co pro ni můžu takhle udělat. Aby viděla, že její pra pra vnučka nosí náušničky od ní. ![]()
@Ba412 píše:
Asi pujdu proti proudu, ale nechcete to nechat az bude vetsi? Mne pichali usi ve 20 a niceho nelituju. U mimca je nebezpeci ze si nausnice zatrhne, otlacise o ne, skrabne se. A kdysi byly i pripady ze se malymholcickam nausnice kradly.
Já mám náušnice píchané v 18, protože moji rodiče byli zásadně proti. Po náušnicích jsem toužila celé dětství a dneska si teda myslím, že to je věc, kterou by si každá holčička (nebo ostatně i kluk) měla rozhodnout sama. Nečekat až do dospělosti, to klidně, ale rozhodnout se sama, jestli dírky na náušnice chce nebo ne.
@Jeremi Souhlas, ja se pro ne rozhodla asi ve 13. A dceri je ted 10 a taky je uz chce, jen jsme tam jeste nezvlasli dojet ![]()