Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lalelale děkuji,konečně nějaká rada a ne jen samé odsuzování
@HSY Útulky i stanice mi nepomohou, už jsem je kontakovala, Věnuji se tomuto už déle než týden. Kočku bych nechala ráda vykastrovat, pokud to jen trochu půjde. Dnes se jedu poradit na veterinu, ale musím to řešit. Doma už dva nalezence mám a venkovní zbýdačené divoké kočky krmit nepřestanu, ale víc už jich nezvládnu.
@Lalelale Jsem z okr. Brnp-venkov, tady se na to hodně kašle
@H111 píše:
@HSY Útulky i stanice mi nepomohou, už jsem je kontakovala, Věnuji se tomuto už déle než týden. Kočku bych nechala ráda vykastrovat, pokud to jen trochu půjde. Dnes se jedu poradit na veterinu, ale musím to řešit. Doma už dva nalezence mám a venkovní zbýdačené divoké kočky krmit nepřestanu, ale víc už jich nezvládnu.
Počkej ono tě poslalo do háje i to zvíře v tísni? Můžeš pls napsat, co ti řekli?
Je třeba kastrace staré kočky, jinak bude mít na jaře koťata další.. Jsou na to již různé organizace, pomohou s odchytem i kastrací.. Např. org. Pozor kočka.
Vraždit koťata je to poslední!!
U nás na chatě jsem v létě nechala vykjastrovat 10 divoce žijících a plachých koček, s pomocí útulku. Jedna kočka začne v místě rodit a je hotovo.
Paní přijela, přivezla klec, sklopec.Bylo s tím práce, ano. Je třeba věnovat nějaký čas hledáním organizací, telefonátu, napsání mailu. Mě pomohl nakonec s kastracema útulek, ale org. Pozor kočka byla velice ochotná, na mail reagovali ihned a nabídli pomoc.
@H111 píše:
@Lalelale Jsem z okr. Brnp-venkov, tady se na to hodně kašle
http://www.luckycats.cz/onas/ hledala jsem velmi rychle, tito by ti neporadili? Malé azyly mi občas přijdou ochotnější. Nebo by tě mohli odkázat na někoho, kdo přijímá
@Lalelale ne ne zvíře v tísni a toulavé tlapky jsem kontaktovala mailem dnes, zatím se mi neozvali, určitě napíšu jak budu mít odpověď
@Lalelale moc děkuji, všem napíšu…taky bych je ráda zachránila! ![]()
Kastrační program a zároveň depozita má v JMK- tedy to co hledáš třeba
http://www.kocicitlapky.cz/kontakt/
https://brnenskymax.estranky.cz/
https://kocky-hodonin.estranky.cz/
@Ou Děkuji,vyzkouším. Brněnský max jsem kontaktovala minulý týden, vůbec se neozvali. Zbytek určitě zkusím.
Nevím jestli Vám to mám poradit, aby jste je nepochytala a pak nezabila, ale existuje sklopec. Je to taková kovová klec, kam se dá jídlo a když tam zvíře vleze, samo se to za ním zaklapne. Musí to kotě být ale už větší (více jak kilo), jinak se to nezaklapne. Třeba útulek tady u nás ho půjčuje za vratnou zálohu. Klasický kočičí útulek je pro kočky zlo, kord pro takto divoké. Budou odsouzeni žít v kleci a nikdo si divokou kočku domů nevezme. Nehledě na to, že v kočičích útulcích řádí hodně nemocí, a neočkované kotě má velkou šanci něco chytit. S kočkama je to mnohem horší, než se psema. Nejlepší by bylo koťata pochytat, někam zavřít a ochočovat. Po případě hledat nějaký spolek na záchranu zvířat, ne klasický kočičí útulek, ten je buď nepřijme a nebo když ano je to většinou zařízení s 200 kočkami žijících v klecích. Ve dvou takových útulcích jsem byl a i když to ti lidé myslí dobře, myslím si, že pro takto divoká koťata to rozhodně terno není. Výhra pro ně by byla, kdyby jste jim našla někoho, kdo je vymazlí nebo popřípadě sama vymazlila. Nevím jak jsou stará, ale jestli malá, tak to půjde. Krotká koťata udáte rychle, kord teď, kdy už je po sezoně. Pokud by ani po několika týdnech ochočování nedošlo k zlepšení je již pozdě a je nejlepší je nechat venku. Je to pro ně lepší než žít někde v kleci nebo celý život schován za gaučem. I v druhém případě je ale potřeba je odchytit a vykastrovat (na jaře), samozřejmě mámu taky. U nás to funguje tak, že když jdete na město, řeknete lokalitu atd, tak Vám kastrace proplatí, tedy ne proplatí, ale mají smlouvu s veterinářem a srovnají se s ním, vy se s ním jen spojíte a kočku dopravíte. Tak je to ale u nás, nevím jak jinde. Nicméně ani u nás to neplatí na okolní obce, jen na město. To by jste musela říct někomu, kdo má trvalák ve městě aby skočil na město on. Oni jako nezjišťují od kud ta kočka skutečně je, ale ta osoba musí mít trvalé bydliště v tom městě. Máte teď dost času si to zjistit všechno, do jara, pokud by jste to nechala, příští rok máte koťat 40.
@H111 útulky bývají neochotné, chce to záchrannou stanici. Je jich mnoho, zkus jich ještě pár. Nevím odkud jsi, ale zkus zavolat třeba zvíře v tísni, jsou ochotní a mohli by ti poradit bližší stanici. Odchyt je zvyklý na plachá a vyděšená zvířata, tak by si poradili. Ale uspat je jen proto, že jsou u mě na dvoře, to bych se sebou nemohla žít.