Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Asi se chystam napsat, co uz tu nekdo psal, ale normalne kontaktujte nejaky kocici azyl, pujcte si od nich sklopec - odchytova klec, krmte je par dni na stejnym miste, pak date jidlo do klece, odchytnete, odvezete do azylu. Date jim sponzorsky dar trochu penez na kastraci, a kocky budou zachraneny. Hlavne to chce vykastrovat matku, idealne odchytit s nima. Odkud jste?
Edit: uz vidim, Brno, to je daleko. Ja to takto resila ve stredoceskem kraji a bez problemu.
Ani se nemusí dávat sponzorský dar, organizace jako Animalś a další mají transparentní účet a jedou z příspěvků od lidí a z těch i provedou kastraci. JInak i přispívá často obec, jak psal někdo výše..Existují kastrační programy. Nám kočky vykastrovali a hned je obratem vrátili zpátky na místo. Vykastrují, napíchají antibiotikama a vypustí.
Měli jsme za chatou klec a sklopec a pár dnů jsem je učila chodit do klece - dávala žrádlo do klece.Pak je paní pochytala z klece, nasázela do přepravek a odvezla.
Ta koťata dost možná ani venku nepřežijí, jsou narozená příliš pozdě. POmohla by jim možná nějaká zateplená boudička, ale to asi zakl. dělat nebude.
A na jaře všechno pochytat a vykastrovat. Starou kočku kdykoliv, po poradě, jinak v dubnu už bude dost možná březí.
@FenekUsaty U NÁS JSOU všechny azyly plné a nikdo mi je neveme. Všude hlásí plný stav. Píšete, že je tak zachráním, pro takto divoká stvoření je záchranou žít někde v klecích, útulcích nebo něčem podobném?!
@Konnny Mají od nás jídlo 2×denně, vlažný jogurt, syrové maso, granule celý den, dva pelíšky a boudu se slámou. Netrápím zvířata, nemůžou za to, že se narodila nezodpovědným lidem, ale musím vyřešit problém jak je buďto udat do dobrých rukou ne klecí! Nebo raději usmrtit, ale rozhodně netrápit!!!
@H111 Koťata pokud by si je v útulku ponechali mají dobrou šanci na umístění k lidem. Dospělá neochočená kočka už hůře. Pokud by se koťata povedlo alespoň trochu ochočit, myslím, že je lidé udávají na Bazoš. cz - zdarma.
@Konnny píše:
@H111 Koťata pokud by si je v útulku ponechali mají dobrou šanci na umístění k lidem. Dospělá neochočená kočka už hůře. Pokud by se koťata povedlo alespoň trochu ochočit, myslím, že je lidé udávají na Bazoš. cz - zdarma.
Byla jste někdy v kočičím útulku, teď nemyslím malé styly, tam by to výhra byla, ale klasický kočičí útulek? Já jo a rozhodně jim je tam kde jsou lépe. V takovém útulku s 200 kočkami není čas, odsoudí se na život v kleci, v lepším případě, v tom horším chcípnou. V takových zařízení koťata umírají jak na běžícím páse. Nejlepší by pro ně bylo je pokusit se je ochočit nebo najít nějaké domácí depozitum s malým počtem zvířat. Ne je šoupnout do prvního kočičího útulku a jak už jsem psal koťata na jaře, mámu klidně teď vykastrovat.
@Matt 02 Ve velkém útulku jsem nebyla. Zní to hrozně. Vlastně jsem se o kočky nikdy nestarala až do náhlého přemnožení u nás na chatě ( Středočeský kraj).Takže vycházím jen ze slov paní z útulku, se kterou jsem spolupracovala při kastracích - že koťata se na rozdíl od dospělých koček udají.
Faktem je, že ze tří koťat, která si paní již v útulku ponechala přežilo jedno. Důvod úmrtí neznám.
JInak souhlasím s Vaším závěrem, že nejlepší by bylo je ochočit, určitě vykastrovat, starou kočku kdykoliv, koťata na jaře a pokusit se je event. umístit přímo k lidem. Kočka naučená na jedno místo ke krmení se chytí do klece či sklopce poměrně snadno.Jen je určitá práce sehnat organizaci, která pomůže. Ale psala jsem, např. Pozor kočka anebo zadat do google kastrační program apod.
@H111 já jsem ti o ochočení nic nepsala, a vím, že je to těžko, nám se to stalo doma taky asi před 10 lety, že k nám začala chodit kočka na jídlo, a pak jsme zjistili, že u sousedů na seníku má koťata, po 6 týdnech je dovedla k nám, byly 4. Nejdřív jsme je měli tajně ve sklepě, taťka je furt chtěl dovézt k lesu a vysadit, mamka v zoufalství vzala 2 z nich a vezla je také k veterináři uspat, on nechtěl, pak teda 1 kotě „vnutil“ své asistentce
a jedno teda uspal
další 2 jsme pořád inzerovali, nikdo je dlouho nechtěl, ale nakonec mamčina kolegyně je dala ke svým rodičům jako venkovní koťata na chytání myší
kočku jsme vykastrovali a nechali si ji
asi nezbyde, než se spojit s nějakým tím útulkem a řešit to touto cestou
@stinga Ráda bych si kočku nechala, vykastrovat ji samozdřejmě musím. Obrátila jsem se na různé organizace, pokud se mi nikdo do konce týdne neozve, musím koťata vyřešit, než začnou být větší a začnou se pomalu potulovat po okolí, nechci aby z nich byly tuláci, nemocní a zbědovaní, který každý odežene! Jakmile vyřeším ty prcky, budu se intenzivně věnovat kastraci kočky.
@H111 zkus ty SOS kočky Hodonín, oni mají i venkovní voliéru pro plaché kočky v některém ze svých depozit, a nevím jak jsi na tom finančně, ale určitě pokud by byli ochotní koťata vzít, tak by uvítali sponzorský příspěvek na kastrace, protože jsou organizace závislá pouze a jen na sponzorských příspěvcích
@stinga finanční příspěvek bych jim rozhodně dala, nemám s tím problém, naopak, jejich práce je k nezaplacení a navíc jsme do různých útulků vozili deky, piškoty i granule. Už jsem je kontaktovala mailem.Snad se mi někdo ozve.
@H111 tak snad
a jsi hodná, že kočku chceš nechat vykastrovat a necháte si ji u baráku ![]()
@stinga Užila si už dost, má právo na normální život, naši dva kocouři jsou stejně pořád pryč, tak snad mi zůstane víc doma než ti lumpové. Mají venku boudy i pelechy pod střechou a kdykoliv jsme doma, můžou domů. Tak snad se vše podaří jak má. Děkuji za podporu.
@H111 no není zač, je to jen morální podpora
s kočkama je to strašně těžké, je jich všude moc ![]()