Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Piercingy jsem měla x let, takže zahojené. Ve druhém trimestru letěly ven, protože bradavky byly tak citlivé, že jsem je nesnesla. Ale i kdyby ne, jak si s nima představuješ kojení? Jakože by bradavku mrně dudlalo i s naušnicí? A. kdyby se náhodou uvolnila, tak ji v lepším případě spolkne, v horším vdechne? ![]()
Ono to kojení v prvních týdnech bolí už tak dost.
Nechala bych si to až na později.
@Anonymní píše: Více
Tě omlouvá neznalost
co se s prsy v průběhu těhotenství a kojení děje..
Se na to vykašli a odlož to… ideálně na nikdy.
A taky mě
to tvé plánování. Člověk míní, priroda mění - to v prvé řadě…
Pěkná blbost, pokud plánujete mimino. I kdybys nakrásně nechtěla kojit, bradavky bývají v těhotenství a po porodu ultra citlivé, prsa se zvětšují, hormony pracují. Sotva se zahojíš, tak to na 99 % vyndáš. Počkej až po porodu a odstavu.
@Karamba2020 píše: Více
Dost blbě, protože piercing v prsu často způsobuje neviditelné zjizvení, které pak brání kojení. Maminky jsou pak nešťastné, že kojit lze jen z jednoho prsu apod.
Hojení je individuální, ale může trvat déle než uváděné 4-7 měsíců, obzvlášť pokud dojde k podráždění. V těhotenství se bradavky mění a piercing může být nepříjemný, někdy se i doporučuje vyndat kvůli kojení. Pokud ho opravdu chceš, asi bych počkala až po těhotenství a kojení, aby sis to mohla užít bez komplikací.
Ahoj,
Prosím o radu děsně mě láká piercing v bradavce, dala bych si to zatím do jedné. Těhu ale brzy plánujeme (jak to přijde tak to přijde) hojí se to cca 4-7 měsíců, což je doba když náhodou otěhotním by mělo být již v pořádku, máte někdo zkušenost? Jaká byla bolest? Dalo se to? Kdy jste začal ochodit plavat? Sportovat?
A co případně tehu?
Dekuji