Pigmentové skvrny u mimi

Jaa
1150
17.10.05 13:34

Pigmentové skvrny u mimi

Ahoj holky,
prosím vás, potřebovala bych radu. Naše Dr. na rehabilitačním mi dnes řekla, že pigmentová skvrna (světlá, cca 2×1cm), kterou moje dcera má, by mohla něco znamenat, ale nechtěla mi říct, co. Prý by jich ale musela mít víc (alespoň tak jsem to pochopila). Na netu jsem našla, že by to případně mohlo poukazovat na nedostatečnou fci jater. Máte s tím někdo zkušenosti nebo o tom něco víte? Dr. mě dost znervózněla, když mi nechtěla říct, co by to mohlo být.
Díky moc, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
17.10.05 14:22

Ahoj Jaa.
Světlé pigmentové skvrny by mohly vypovídat o špatné funkci jater, ale s jednou skvrnou bych si starosti nedělala, zvlášť jestli tvoje dítko mělo aspoň náběh na novorozeneckou žloutenku, pak by tahle skvrnka mohla mizet i dva roky. Rozhodně není důvod k panice, pokud tě dotyčná znejistěla, nech udělat krevní testy, ale je to nejspíš zbytečné. Znala jsem kluka, který měl tyhle skvrny po celém těle - hlavně ruce a hrudník a měl opravdu velkou jaterní nedostatečnost, nějakou disfunkci a musel mít dlouhodobě dietu, vlastně celoživotně. Podle stavu jater se mu měnila i barva těch skvrn. Byl to zrzek jak vyšitý, plný pih a fleků a nikomu z nás to nevadilo. Dnes je šťastně ženatý, ani nevím kde a jeho jedno dítko tu nemoc prý zdědilo. Z jednoho flíčku nedělej závěry.

• Citovat
  • Upravit
Jaa
1150
17.10.05 14:36

Ahoj Radino,
díky moc za odpověď - Sára měla novorozeneckou žloutenku a byly jsme kvůli tomu o den déle v porodnici a potom jsme ještě musely 2× na krev.
 Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky