Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
udělal se mi hrozný pigmentový knír nad horním rtem. vypadá to opravdu šíleně a mě to dost trápí! Nevíte, co s tím? Jelikož se snažím otěhotnět, nechci si to mazat žádnou mastičkou, kde jsou nějaké hormony…Poradí někdo? Byla bych vám moc vděčná!
@jruz Na kožním jsem už byla, ale dali mi nějakou mastičku, která mi nezabrala ![]()
Mám to samý, tak jsem zvědavá, kdo co napíše. Jinak v zimě to vidět neni, ale na sluníčku to vyleze. Loni mi pomohlo se před každou cestou ven na sluníčko pořádně pod nosem namazat vysokým faktorem. Pak se to opalovalo všude kolem a ty barvy se nakonec poměrně vyrovnaly
Někde jsem četla rozhovor s modelkou Peštovou a ta na to doporučovala kalciovou mast. Prý to opravdu pomáhá. A nebo potírat citronem ![]()
Udělalo se mi to taky
že mám krapet knír to vim, ale totok
. Nejprve jsem myslela jestli to nemám od teho jak piju kafe
že jako popíjím v práci celej den 2 - 3 hrnky. no ale to bych to měla už rok a ne te´d co začlo pálit sluníčko…
Co s tím nevím, makeupem to trochu zamaskovat jde, ale žádná sláva. hlavně makeup moc nepoužívám, te´d jedu v BB krému a trochu přepudrovat. Čekám že se ještě trochu opálím v ksichtě a ono se to možná ztratí. K tomu mám ještě skvrnu jak pětikačku na bradě ![]()
inko lenka
Taky to mám, někdy míň, někdy víc. Nejvíc mi pomohlo iklen sérum. ale je to dost drahé.
Taky to mám
![]()
Vloni jsem to zkoušela odstranit i peelingem a stejně nic nepomohlo ![]()
Moje sestra ho má taky. Vypadá úplně děsně. Teď se jí začala dělat skvrna i pod okem. Zkoušela různé krémy, mastičky, běliče, ani dermatolog nepomohl, na chem. peelingu byla i na laseru a přijde mi, že to má čím dál horší ![]()
Takže když chce vypadat pěkně, musí na sebe natřít kilo make-upu, ale to není řešení.
Udělalo se mi to v prvním těhotenství pod linií slunečních brýlí, hned několik flíčků
Nic tomu napomohlo, každopádně nyní- 3 roky! poté to už zmizelo. Jsem znovu těhotná a obličej si každý den mažu 50 faktorem, snad to pomůže, ale prý 100% to není ![]()
Někdo k tomu má sklony a někdo ne. Vyzkoušela jsem i drahé krémy an pigmentové skvrny a bez efektu. ![]()
Nepomuze nic, jen natirat vzdy(a to i v zime)za kazdeho pocasi vysokym faktorem-ty skvrny oblicejovym opalovakem 50+..jak uz se to rozjede se sluncem, tak je zase do zimy vystarano
![]()
Taky mám knírek
… je pravda co píšou, pomáhá na to jen se mazat 50 faktorem hlavně přes léto!
Také používám krém 50. ale jsem po tom dost bílá, i když to rozetřu, jak to nejlépe jde, tak je vidět, jak jsem bílá. Používám kvalitní biodermu.
Problém je, že já jsem dost snědá, takže pokud si budu natírat obličej a tělo ne, budu vypadat děsně!
Taky se hlásím do klubu ![]()
Jsem z toho nešťastná, nejvíc to ale vynikne když se právě namaluju-make-up dobrý ale když bych to měla přepudrovat
to mám spíš pocit, že se to ještě zviditělní. A to mám tmavé ještě kolem očí, takže trocha únavy a mám „hnědé brýle“