Bílá kulička u očí

191
15.6.12 12:41

Bílá kulička u očí

Prosím o radu. Vyjímečně se mi u očí objevovala bílá kulička (krupička) maličká, kulatá. Myslela jsem, že je to z promnutí očí rukama například venku, kde člověk nemá úplně čisté ruce. Tentokrát se mi objevila opět na víčku a za pár dní pod okem. Hledala jsem na internetu a nic moc nenašla. Pouze, že to může souviset se zvýšeným cholesterolem. Jsem štíhlá, je mi přes 20 a nemám žádné zdravotní problémy, ani nikdo z mých rodičů nemá s cholesterolem problém.

Máte s tím nekdo zkušenost? Většinou to mizí i několik měsíců. Nevím, jestli mám raději jít na oční, nebo kožní? Děkuji za rady a případné zkušenosti. Snad se obávám zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
15.6.12 12:45

To budou asi mílie…Propichuje se to jehličkou a myslím, že ti to píchne jak kožní, tak oční doktor. A nebo šikovná kosmetička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
15.6.12 12:48

Mě se to občas taky udělá ale nejen u oka. Jednou jsem to měla na horním víčku, ale taky jednou nad rtem, na čele. Taková malá, tvrdá kulička. Načetla jsem že jsou to milie, a že je kosmetičky propíchnou a vymáčknou. Tak jsem to udělala taky, samozřejmě vydezifikovat a sterilní jehlou lehce píchnout a vymáčkla jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
15.6.12 12:58

Pokud by to byla tvrdá kulička, může to být vlčí zrno - bohužel u tohoto zrna jen občas dojde ke zmizení nebo rozmasírování a musí se vyříznout. Vlastní zkušenost - už mi to řezali na obou očích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
15.6.12 13:02
@Tereza1986 píše:
To budou asi mílie…Propichuje se to jehličkou a myslím, že ti to píchne jak kožní, tak oční doktor. A nebo šikovná kosmetička.

Jj, to bude ono. Mě se to dělá taky, propichuju, vymáčknu a pak vydezinfikuji :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.6.12 14:10

Ahoj, mě se to dělá taky, ale jen občas a nikdy jsem to nepropichovala, za pár dní mi to vždycky zmizelo, ale je to co tu popisuješ. A toho propichování bych se bála abych si nevypíchla oko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
15.6.12 19:51
@Tereza1986 píše:

Podle obrazku z Google jsou to mílie. Děkuju za hodně přínosnou informaci. Už jen vyřešit, jak se tomu vyvarovat a jak se toho teď zbavit, aniž bych si vypíchla oko. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
15.6.12 22:12

To jsou milie, zajdi na kosmetiku. Čím víc se to bude odstraňovat, tím míň se dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
16.6.12 00:16
@lowlands píše:
Podle obrazku z Google jsou to mílie. Děkuju za hodně přínosnou informaci. Už jen vyřešit, jak se tomu vyvarovat a jak se toho teď zbavit, aniž bych si vypíchla oko. :)
:palec: To zvládneš…snad :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.22 13:27

Dotaz

Ahojte, nechtěla jsem zakládat novou diskuzi, tak snad nevadí, že to vkládám sem. Již nějakou dobu mám na očním víčku výrůstek, který mě nebolel. Poslední cca 3 dny mě bolel při doteku a nyní mě už bolí i při mrknutí. Na kožní jsem objednaná za 3 měsíce, tak se chci zeptat, zda s tímto máte někdo zkušenosti popřípadě co by mohlo pomoci aspoň od bolesti. Je to výrůstek, který má stejnou barvu jako kůže. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
23.7.22 13:41

Zavolej na ocni, at ti poradi tam a pak na kozni, ze je to akutni, at te vezmou driv. Nebo jdi jinam. Preci nebudes s necim, co te trapi, trpelive cekat dalsi tri mesice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
23.7.22 13:42
@Čtyřlísteknatripu píše:
Ahojte, nechtěla jsem zakládat novou diskuzi, tak snad nevadí, že to vkládám sem. Již nějakou dobu mám na očním víčku výrůstek, který mě nebolel. Poslední cca 3 dny mě bolel při doteku a nyní mě už bolí i při mrknutí. Na kožní jsem objednaná za 3 měsíce, tak se chci zeptat, zda s tímto máte někdo zkušenosti popřípadě co by mohlo pomoci aspoň od bolesti. Je to výrůstek, který má stejnou barvu jako kůže. Děkuji :kytka:

něco jako běďar, tuková bulka. Taky jsem to měla a po delší době, to samo prasklo a ta kulička z toho vylezla a je klid. Vymáčknout jako beďar to nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
23.7.22 13:58

@Čtyřlísteknatripu v pondělí ráno zavolej na oční, že máš bolestivý problém s okem, nebo tam zrovna běž jako akutní problém, tyto záležitosti na víčkách neodstraňují na kožním, ale na očním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
23.7.22 13:58

@Čtyřlísteknatripu jo a v žádném případě se to nepokoušej sama vymáčknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2680
23.7.22 14:22
@Kačka1977 píše:
Pokud by to byla tvrdá kulička, může to být vlčí zrno - bohužel u tohoto zrna jen občas dojde ke zmizení nebo rozmasírování a musí se vyříznout. Vlastní zkušenost - už mi to řezali na obou očích

S vlčím zrnem jsem měla zkušenosti kdysi s dcerou. Byla na vyříznutí, bolelo jí to i přes umrtvení, nevyřízli ani všechno a udělalo se jí znovu, dvakrát tak velké.
Tak jsme pak léčili babským receptem : heřmánkový čaj a co nejteplejší, horký, přikládat jako obklad na to oko. Zrno dozrálo, prasklo a už se nikdy neudělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí